Van valami hátránya ha eltitkolom a terhességem?
A munkáltatód már tud róla, csak arról van szó, hogy a munkaügy még nem (ami nem azonos a munkáltatóval).
A próbaidő gondolom itt is 3 hónap, az alatt bármikor indoklás nélkül felmondhatnak, és ha januárban szülsz, akkor 2 hónap múlva már jócskán látszódni fog a hasad.
Szerintem nagyon kockázatos.
azt írod h a támogatás miatt nem rugna ki mert akkor neki vissza kell fizetni...
DE neki a támogatás dec 31.ig jár te januárban szülsz a 2 időpont között kirughat, nincs oka megtartani és a mai törvény szerint neked írásban kell közölnöd hogy terhes vagy mert akkor vagy védett..
szóval dönts el te..mi nem segíthetünk..
én tuti azt csinálnám ilyen helyzetben h "legyen hivatalos oldala" hogy rögzíteném írásban h bejelented h terhes vagy.. mert ha netán meggondolja magát és dec 31 után kirugna nem teheti meg mert te közölted írásban...
köszi mindenkinek a választ, időközben párom felhívta a munkaügyet és ott megmondták hogy nekem semmi hátrányom nincs, dec 31ig húzzam ki, s utána nyugodtan elmehetek táppénzre.
Kirugni tuti nem fog mert azért vett fel hogy segítsen. Egy faluba valók vagyunk, s anno mikor megtudta hogy jön a baba, ő ajánlotta a munkát a tgyás miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!