Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Van valami hátránya ha eltitko...

Van valami hátránya ha eltitkolom a terhességem?

Figyelt kérdés
A munkáltató úgy vett fel, hogy támogatott vagyok. Azt mondta a munkaügyön ne mondjam el hogy terhes vagyok, s majd tőlük megyek gyedre hogy nekem jó legyen. A szerződésem 1 éves, de én január végén szülök. Azt mondta a munkáltató hogy aláírhatjuk a szerződést, ha én azt vallom majd utólag, hogy ők nem tudtak arról hogy én terhes vagyok. ha így történik annak van hátránya számomra? Holnapig kell döntenem, hogy aláírjuk így vagy sem
2012. okt. 3. 12:08
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Ha nem tudtak a terhességedről, akkor a terhesség ideje alatt bármikor felmondhatnak.
2012. okt. 3. 12:16
 2/13 anonim ***** válasza:

A munkáltatód már tud róla, csak arról van szó, hogy a munkaügy még nem (ami nem azonos a munkáltatóval).

A próbaidő gondolom itt is 3 hónap, az alatt bármikor indoklás nélkül felmondhatnak, és ha januárban szülsz, akkor 2 hónap múlva már jócskán látszódni fog a hasad.

Szerintem nagyon kockázatos.

2012. okt. 3. 12:17
 3/13 A kérdező kommentje:
határozatlan idejű a szerződés nincs próbaidő
2012. okt. 3. 12:19
 4/13 anonim ***** válasza:
Ha hivatalosan nem jelened be, pocak ide vagy oda, kirúghatnak.
2012. okt. 3. 12:25
 5/13 A kérdező kommentje:
a munkáltató nem fog mert támogatást kap utánam, azt mondta kirugni ő nem fog mert, akkor vissza kellene fizetniük. A szerződésem szeptember 1től szól, csak nekik még holnap alá kell írniuk azt, hogy ha már megkapták a szerződést ők egy évig megtartanak, bár csak 4 hónapos a támogatás.
2012. okt. 3. 12:27
 6/13 A kérdező kommentje:
dec 31én jár le a támogatás
2012. okt. 3. 12:27
 7/13 anonim ***** válasza:

azt írod h a támogatás miatt nem rugna ki mert akkor neki vissza kell fizetni...

DE neki a támogatás dec 31.ig jár te januárban szülsz a 2 időpont között kirughat, nincs oka megtartani és a mai törvény szerint neked írásban kell közölnöd hogy terhes vagy mert akkor vagy védett..

szóval dönts el te..mi nem segíthetünk..

én tuti azt csinálnám ilyen helyzetben h "legyen hivatalos oldala" hogy rögzíteném írásban h bejelented h terhes vagy.. mert ha netán meggondolja magát és dec 31 után kirugna nem teheti meg mert te közölted írásban...

2012. okt. 3. 12:46
 8/13 anonim ***** válasza:
Őszintén? Szerintem jól át akarnak vágni, hogy dec 31 után kirúghassanak, mivel akkor már amúgy sem jár támogatás, és mivel nincs nyoma annak, hogy te bejelentetted volna a terhességed, megtehetik. Szóval ez az egész tök logikátlan a te szemszögödből nézve. Nem értem, hogy miért baj az, hogyha a munkaügyön megtudják, hogy terhes vagy?
2012. okt. 3. 13:01
 9/13 A kérdező kommentje:

köszi mindenkinek a választ, időközben párom felhívta a munkaügyet és ott megmondták hogy nekem semmi hátrányom nincs, dec 31ig húzzam ki, s utána nyugodtan elmehetek táppénzre.

Kirugni tuti nem fog mert azért vett fel hogy segítsen. Egy faluba valók vagyunk, s anno mikor megtudta hogy jön a baba, ő ajánlotta a munkát a tgyás miatt.

2012. okt. 3. 13:07
 10/13 anonim ***** válasza:
minket rokonok vágtak át kétszer, pedig ők rokonok és bíztunk az adott szavukban. Annyit kellett volna csinálnunk hogy rögzítjük papíron az adott szót.... ezek után SENKIBEN nem bízok, főleg nem egy munkaadóban akit nem is ismerek. Szerintem át akarnak vágni a palánkon, de te döntöd el kiben bízol és aztán reméljük szerencséd lesz és ott tartanak. A cégünknél amint bejött a kisgyerekes anyuka elbocsáthatósági törvény, minden ilyen anyukát kirúgtak, köztük nekem is szóltak h nem várnak vissza. Én meg megírtam h terhes vagyok. Ezért vagyok még ott...
2012. okt. 3. 13:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!