Van valami hátránya ha eltitkolom a terhességem?
Vannak dolgok amiket nem értek.
1. azt mondod 1 éves munkaszerződésed van- tehát ez határozott idejű szerződés, és nem határozatlan ahogy egy kommentedben írtad.
Ha a határozott idejű szerződésed lejár majd jövő év szeptemberében, mindenképpen megszűnik a jogviszonyod. tehát ez egy kis bonyodalmat fog okozni. Mert oké hogy a szülés időpontjában te biztosított leszel, és járni fog minden támogatás. De időközben a biztosítotti jogviszonyod meg fog szűnni... Hajaj.. Ennek járj majd utána.
2. A munkaügynek semmi köze ahhoz hogy te terhes vagy, vagy sem. Nekik nem tartozol elszámolnivalóval. A támogatást azt igen, azt megvonhatják ha dec. 31- előtt mész el táppénzre terhesség miatt. Mert ugye akkor mi jogon kapnának utánad támogatást ha nem is dolgozol. EZ jogos.
Viszont: ha január végén szülsz és dec. 31-én lejár a támogatás, a köztes időben úgy kirúghat a főnököd mint a pinty.
Én díjazom hogy hinni akarsz az adott szavában, miszerint nem rúg ki semmi esetre sem. DE: a mai világban a pénzről szól minden. Akár szavát adta, akár nem- sajnos bármit megcsinálhat az alkalmazottal.
Velem is jól kicsesztek, mert várandós lettem. Igaz, én voltam a hülye hogy hittem nekik mert olyan kis aranyos mézes-mázosan adták elő hogy így minden oké lesz.
Aha: aztán egy napon kézbesítette a postás a munkaviszonyom megszűnését.
Munkaügyi bíróságra fogok szerintem menni, de sokat nem fogok elérni. Mert én voltam a hülye hogy hittem nekik és aláírtam mindenféle papírt amit az orrom alá nyomtak, mert még nekem volt lelkiismeret furdalásom hogy cserben hagytam őket, holott bő 1 hónappal előtte léptettek elő...
Ez van. Sz.rnak az emberre egy nagyot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!