Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Van valami hátránya ha eltitko...

Van valami hátránya ha eltitkolom a terhességem?

Figyelt kérdés
A munkáltató úgy vett fel, hogy támogatott vagyok. Azt mondta a munkaügyön ne mondjam el hogy terhes vagyok, s majd tőlük megyek gyedre hogy nekem jó legyen. A szerződésem 1 éves, de én január végén szülök. Azt mondta a munkáltató hogy aláírhatjuk a szerződést, ha én azt vallom majd utólag, hogy ők nem tudtak arról hogy én terhes vagyok. ha így történik annak van hátránya számomra? Holnapig kell döntenem, hogy aláírjuk így vagy sem
2012. okt. 3. 12:08
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Vannak dolgok amiket nem értek.

1. azt mondod 1 éves munkaszerződésed van- tehát ez határozott idejű szerződés, és nem határozatlan ahogy egy kommentedben írtad.

Ha a határozott idejű szerződésed lejár majd jövő év szeptemberében, mindenképpen megszűnik a jogviszonyod. tehát ez egy kis bonyodalmat fog okozni. Mert oké hogy a szülés időpontjában te biztosított leszel, és járni fog minden támogatás. De időközben a biztosítotti jogviszonyod meg fog szűnni... Hajaj.. Ennek járj majd utána.

2. A munkaügynek semmi köze ahhoz hogy te terhes vagy, vagy sem. Nekik nem tartozol elszámolnivalóval. A támogatást azt igen, azt megvonhatják ha dec. 31- előtt mész el táppénzre terhesség miatt. Mert ugye akkor mi jogon kapnának utánad támogatást ha nem is dolgozol. EZ jogos.

Viszont: ha január végén szülsz és dec. 31-én lejár a támogatás, a köztes időben úgy kirúghat a főnököd mint a pinty.

Én díjazom hogy hinni akarsz az adott szavában, miszerint nem rúg ki semmi esetre sem. DE: a mai világban a pénzről szól minden. Akár szavát adta, akár nem- sajnos bármit megcsinálhat az alkalmazottal.

Velem is jól kicsesztek, mert várandós lettem. Igaz, én voltam a hülye hogy hittem nekik mert olyan kis aranyos mézes-mázosan adták elő hogy így minden oké lesz.

Aha: aztán egy napon kézbesítette a postás a munkaviszonyom megszűnését.

Munkaügyi bíróságra fogok szerintem menni, de sokat nem fogok elérni. Mert én voltam a hülye hogy hittem nekik és aláírtam mindenféle papírt amit az orrom alá nyomtak, mert még nekem volt lelkiismeret furdalásom hogy cserben hagytam őket, holott bő 1 hónappal előtte léptettek elő...

Ez van. Sz.rnak az emberre egy nagyot.

2012. okt. 3. 13:27
 12/13 anonim ***** válasza:
És ha nem írod úgy alá a szerződést, hogy ők nem tudtak a terhességedről, akkor mi lesz? Akkor mégsem vesznek fel, illetve kirúgnak?
2012. okt. 3. 13:43
 13/13 A kérdező kommentje:
igen akkor kirugtak volna. De párom beszélt a munkaügyön az ügyintézővel és ő azt mondta attól ugyanúgy jogom van a támogatásra, ha bírok dolgozni dec 31ig
2012. okt. 3. 17:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!