GYED-del kapcsolatos?

Figyelt kérdés
2008.ápr.27-én szültem,és GYED-et kaptam a gyerek 2 éves koráig,ami most áprilisban volt.Azt szeretném kérdezni,hogy ha a kistesó megszületne a nagyobb 3 éves koráig,akkor kapnám tovább ugyanakkora összeggel a GYED-et,mint a nagyobbal?
2010. jún. 21. 12:19
 1/4 anonim ***** válasza:
Nem.A minimálbér után kapnád.Ha ennél többet kerestél, akkor úgy kapnál többet, ha teherbeesel és a munkáltatónál kivennéd a szabadnapjaidat( De 1 et haggy meg) és menj el táppénzre.
2010. jún. 21. 12:49
 2/4 anonim ***** válasza:
A minimálbér KÉTSZERESE után kapnád!
2010. jún. 21. 12:58
 3/4 anonim ***** válasza:
Miért kapná a minimálbér kétszerese után? És ha ennél eleve kevesebbet keresett? Ennek így nincs értelme.
2010. jún. 21. 13:01
 4/4 anonim ***** válasza:

Attól függ mikor születne. Ha javarészt még Gyed-be, akkor az új Gyed alapja az előző Gyed alapja lenne. Ha javarészt Gyes-be, akkor a minimálbér (nem a kétszerese!) alapján számolnák az új Gyed-et.

A Tgyás-t mindkét esetben a szerződés szerinti béred alapján számolják, ha az nem éri el a minimálbér kétszeresét, mert ha nagyobb akkor a TGYÁS alapja maximum a mindenkori minimálbér kétszerese lesz.

2010. jún. 21. 18:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!