A gyed, gyes változással kapcsolatos mai cikket ti hogyan értelmezitek?
Én úgy gondolom, hogy akinek van 3-4 vagy több éves munkaviszonya, biztosítása, arra igazából sok változás nem fog vonatkozni, hiszen most is a gyermek 2 éves koráig fog járni a gyed és ha megvan az ennek megfelelő ledolgozott munkaviszony, akkor a gyedet a mama két évig fogja kapni. Utána pedig egy év gyesre mehet. Ha esetleg van köztetek szakember, nagyon megköszönném, ha tudna segíteni az értelmezésben.
[link] Php? Apps=cikk&cikk=273881&p=1
Jól értelmezed! :)
A változás annyi, hogy akinek nincs meg a szükséges munkaviszony, csak időarányosan mehet majd gyedre, nem 2 éves korig!
akkor neked járni fog a max gyed! :)
Sok sikert a babaprojekthez!
Lányok! HA ezt elfogadják, akkor ugye ez azt jelenti, hogy én is otthon maradhatok majd a csöppséggel 2+1 évet!
2006. augusztusa óta van folyamatos munkaviszonyom! Én olyan-de-olyan boldog lennék, HA ezt így fogadnák el!
Meg van mégegy kérdésem ... ezt csak nem értem!
Miért írtad, hogy a max gyedet fogja kapni? Ez nemcsak a fizetés után van számolva, hanem a biztosításban töltött évek száma is befojásolja?
Köszönöm!
Igen megfogod kapni te is, meg van a szükséges munkaviszonyod!
A lényeg az, hogy azoknak akiknek nincs meg a kellő biztosítási jogviszonya, azok nem vehetik igénybe az egészet, hanem csak időarányosan!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!