Gyed-el kapcsolatos kérdés:jár majd így a gyed vagy csak a gyes?
Jelenleg gyeden vagyok itthon a másfél éves babóval,a kistesó május végén érkezik (még gyed alatt fog születni), munkahelyem azonban úgytünik megszűnik (lehet hogy csődeljárással,nemtudom mikor mert a munkáltató engem semmiről nem tájékoztat..ezt is egy ismerőse árulta el nekem)
Szóval ha elöbb szűnik meg a cég,mint ahogy igényelhetnék ellátást a picire,akkor mire leszek jogosult?
köszönöm a segítséget előre is!
ha előbb szűnik meg a cég,mint ahogy igényelhetnél ellátást a picire, akkor csak gyes fog járni.
A megoldás, hogy amint megszűnik a cég, egyből igényelj álláskeresési támogatást, mert azalatt biztosított vagy, jár a tgyás és a gyed is.
Csak arra kell figyelj, hogy a tgyás lejártával újra kell igényelni az álláskeresésit, és a folyósítás alatt kell igényelni a gyedet, majd le kell mondanod. Ez pár nap, és inkább sok papírmunka, de legalább több pénz.
uhhh, köszönöm a gyors válaszodat. lenne még egy kérdésem: a munkáltatónak nincs valami kötelezettsége hogy szóljon ha ilyesmi történik a munkahelyemmel?? félek hogy túl későn fog értesíteni... :(
nincs időhöz kötve hogy szólnia kell vagy iylesmi?
csak kell szólnia ha megszűnik a munkaviszonyonom mert megszünteti a cégét nem?...
nagyon köszönöm a választ!!
:) köszönöm a választ kicsit megnyugodtam,hogy akkor nagy baj nem lehet...de még félek kicsit hogy hogy tud velem kiszúrni(nem örült hogy terhes lettem az első babával..) valahogy gondolom akkor közös megegyezéssel kell ezt a szabadság kifizetést intézni,de nem hiszem hogy kifizetné..persze lehet hogy már csak sötéten látom a dolgokat...
ha úgy csinálom,ahogy írtad,akkor mi alapján számolják a gyedet?
de ha pl áprilisig nem szünnek meg,akkor ugye megéri akkor igényelni a tgyást-márhogy szülés elött 28 nappal-?
köszönöm!!
Ha addig nem szűnnek meg, akkor mindenképpen igényeld a tgyást.
Mondjuk a megszüntetés hosszadalmas, szerintem nem lesz vége áprilisig, de meglátjuk.
Ha jól emlékszem, akkor az ellátásoknál az a kitétel, ha álláskeresésiről szülsz, hogy az álláskeresésit megalapozó jövedelem 30-ad részét nem haladhatja meg az ellátás alapja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!