Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Babakocsit kérjük a pénztárnál...

Babakocsit kérjük a pénztárnál hagyni?

Figyelt kérdés
Ti nem akadnátok ki rajta? Szegedem jártam így egy nagyobb üzletben. Emeleten van az üzlet. Gyerekekkel mentünk tornacipőt nézni, amikor az üzlet közepén jó messziről lecseszett a hölgy, hogy nem olvastuk, a babakocsit a pénztárnál kell hagyni. Többször vásároltunk már ott akkor még nem volt kiírva. Most így kifele menet tényleg ott volt a papír. Egyik a lépcsőfordulóba, ahol épp cipeltük fel, na meg fent. De a pénztárosok,amikor köszöntünk nem jelezték. Szóval itt a stílus is felháborító, ahogy ezt közölte. Na meg mégis hogy gondolták? (Mi kis esernyő babakocsival voltunk, amin egy kis kézitáska volt.) Tehát egyik kezeddel fogod a picit, másikkal meg próbálod a cipőt a másikra.Kiakasztó. Van ehhez joguk?
2018. aug. 18. 11:12
1 2 3
 21/28 A kérdező kommentje:
Köszi nincs gond ezzel. A többi nehezen megközelíthető üzletet kihagyom vagy máshogy intézem. Marad még az Árkád, ott még nem volt gond. Ezt az üzletet meg hanyagolom.
2018. aug. 18. 16:43
 22/28 A kérdező kommentje:
Kérdésre válaszolva ez az üzlet Szegeden a volt Domus(most T.) emeletén a belvárosban van. (Bocsi nem tudom mennyire lehet kiírni.)
2018. aug. 18. 16:48
 23/28 anonim ***** válasza:
89%
Azért a tényleg nagy áruházak, üzletházak kínálhatnának valamilyen európai megoldást, például akadálymentesítés, külön kisgyermekmegőrző az egész piciknek is. A másik a stílus. Aki szolgáltat, az megtanulhatná, hogy udvariasan beszéljen a vevővel, legalább addig, amíg a vevő nem kezd el agresszíven viselkedni. Nem várom el, hogy az eladó mosolyogjon, amikor fáradt és rosszkedvű, de hogy eleve rosszat feltételezve agresszíven vagy ingerülten förmedjen a vevőre, az nálam is kiveri a biztosítékot.
2018. aug. 18. 20:44
 24/28 anonim ***** válasza:
70%

Azért azt figyelembe kellene venni, hogy igenis vannak olyanok, akik számára ez jóformán megoldhatatlan problémát jelent ebben a formában. Nem mindenkinek megoldható, hogy gyerek nélkül menjen vásárolni, vagy hogy babakocsi nélkül közlekedjen. Gondolom nem mondok újdonságot azzal, hogy van, ahol csak egy szülő van, vagy ahol az apa esetleg hetekig, hónapokig nincs otthon, mert a családjától távol dolgozik. Ha pedig valaki nem az üzletek közelében lakik, elég nehezen oldható meg, hogy babakocsi nélkül vigye a gyereket. Cipelje kézben egész úton? Igen, tudom, lehet hordozni is, én is hordoztam sokat. De pont vásárláshoz nem, egyrészt, mert ha mondjuk magamnak vettem ruhát, azt nem tudtam felpróbálni, ha rajtam volt a baba, illetve a csomagok hazaszállítása miatt is nekem egyértelmű volt, hogy babakocsit viszek. De akár egészségügyi okok miatt sem tud mindenki hordozni, vagy csak egyszerűen nem kényelmes neki, pláne nyáron.

Ellenben a babakocsival való közlekedés egy bevett, evidens dolog, ha az embernek babája van, és nem is feltételezné az ember elsőre, hogy némelyik üzletbe nem mehet be vele. Joggal érzi úgy a kisbabás vásárló, hogy őt konkrétan kizárják a boltból, hiszen másként nem biztos, hogy meg tudja oldani a vásárlást.

2018. aug. 19. 09:18
 25/28 anonim ***** válasza:
#24 ebben teljesen igazad van. De attól, hogy egymás között háborgunk, nem igazán leszünk előrébb. Sokan nem is gondolnak a hordozásra, ezért vetettem fel, mint opciót, alkalmazkodást ehhez (az egyébként rém kellemetlen) helyzethez.
2018. aug. 19. 09:48
 26/28 anonim ***** válasza:
0%

24!

Egyedülálló anya voltam. Megoldottam a vásárlást mindig. Van bébiszitter, bölcsőde, van online rendelés, lehet menni busszal, taxival. Nincs lehetetlen csak tehetetlen.

2018. aug. 19. 09:55
 27/28 anonim ***** válasza:
70%

Utolsó, ez nem egy olyan helyzet, amit az anyának kell megoldania. Ez egy olyan nevetséges helyzet, amire a megoldás az, hogy senki nem megy oda vásárolni. Rögtön nem lenne gond pár nap után a babakocsi.

A pénzed szavazat, amivel fenntartod a hülye rendszert.

2018. aug. 19. 10:52
 28/28 anonim ***** válasza:
13%
Pont higy az anyának kell megoldania. Kutyát se vehetsz be mindenhová, cigivel se mehetsz be, etellel sem, ez mind evidens, csak a babakocsik akadsz ki. Nem a gyereket nem engedik be. Normális ember meg tudja oldani, ha akarja. De valóban, nem kötelező ott vásárolni. Nyilván csődbe mennek mert x számú babakocsis ősanya majd nem jár oda. Aha
2018. aug. 19. 11:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!