Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Babakocsit kérjük a pénztárnál...

Babakocsit kérjük a pénztárnál hagyni?

Figyelt kérdés
Ti nem akadnátok ki rajta? Szegedem jártam így egy nagyobb üzletben. Emeleten van az üzlet. Gyerekekkel mentünk tornacipőt nézni, amikor az üzlet közepén jó messziről lecseszett a hölgy, hogy nem olvastuk, a babakocsit a pénztárnál kell hagyni. Többször vásároltunk már ott akkor még nem volt kiírva. Most így kifele menet tényleg ott volt a papír. Egyik a lépcsőfordulóba, ahol épp cipeltük fel, na meg fent. De a pénztárosok,amikor köszöntünk nem jelezték. Szóval itt a stílus is felháborító, ahogy ezt közölte. Na meg mégis hogy gondolták? (Mi kis esernyő babakocsival voltunk, amin egy kis kézitáska volt.) Tehát egyik kezeddel fogod a picit, másikkal meg próbálod a cipőt a másikra.Kiakasztó. Van ehhez joguk?
2018. aug. 18. 11:12
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
78%

Joguk azt hiszem, van hozzá, de valóban utálatos dolog. Sokan lopnak babakocsival, és nehézkes elférni is, sajnos ezek miatt általánosítanak is.

Én abba a boltba nem mennék többet, az biztos.

2018. aug. 18. 11:14
 2/28 anonim ***** válasza:
81%

Joguk van, de mondjuk a stílust meg lehet jegyezni.Szerintem se menj többet oda.

Én ugyan az ország másik felén élek, de eddig ilyen ,,szokással" nem találkoztam szerencsére.

2018. aug. 18. 11:18
 3/28 A kérdező kommentje:
Ezután már tuti nem megyek többet. Amúgy nagy üzlet, hely van. Szegeden így is alig van olyan hely, ahova babakocsival be lehet jutni. Vagy kis üzletek vagy emelet.
2018. aug. 18. 11:21
 4/28 anonim ***** válasza:
80%
Ha fogná a gyerekemet ameddig én nézelődöm akkor oké vagy ha ott áll mellette a bejáratnál ha éppen alszik és azonnal hív ha felébredt. Ja hogy ez nem megoldható? Akkor menjenek a fenébe, én nem hagynám ott a pénzem (soha többé).
2018. aug. 18. 11:22
 5/28 anonim ***** válasza:
88%

Részben jogos.

Én eladóként dolgoztam, most babát várok, és már előre agyalok ehez hasonló dolgokon.

A mi szemszögünk- eladunk, tehát főnökség van felettünk, akik irányítanak. És őket is.

Első a vásárló, de második az érték, amit mi képviselünk.

Ha lépcsős a megoldás,akkor ez a felszólítás titeket is véd.

Neadj isten félrelép az ember,mert nincs segítsége,bármi történik veled,gyermekeddel, vagy csak a kocsiban keletkezik kár.. Ki lesz a felelős?

Mert te az üzletre fogsz mutogatni, és kártérítés, társai.... Mert egyértelmű 100/1 ember ismeri el, ha "hibázott". Legyen az félrelépés, megcsúszás..stb.

Én is egyértelműen ezt tenném,mert a gyermek biztonsága az első.

Csak sajnos ahol éppen nincs lift, mint mondjuk az árkádban, vagy olyan kialakítás, ahol BIZTONSÁGBAN mozoghattok, így marad ez a kiírós megoldás,amihez igen, joguk van,még ha kiakasztó is.

Nyílván a stílus más kérdés. Nálunk is voltak gondok, szűk hely a sorok között, sokszor háborodtak fel az anyukák,ha szépen kértük őket, hagyják elől nálunk a babakocsit..

Mi pedig sokszor háborodtunk fel, mikor azért is áttuszkolták 3 beérkezett áru között a babakocsit. Volt mikor borult az öblítő stóc. Természetesen ezek károk,amit anyuka nem fog megfizetni, sem a főnökünk, így marad a mi zsebünk.

Szóval érdekes kérdés az bizros. :)

2018. aug. 18. 11:24
 6/28 anonim ***** válasza:
34%
Nem látom mi a probléma itt a stíluson kívül. Ha ott kell hagyni, akkor ott kell hagyni. Nem lehet bevinni kutyát se, nem lehet bent cigizni, görkorcsolyázni, fagyizni, stb se. Menj legközelebb gyerek nelkul
2018. aug. 18. 11:26
 7/28 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.Az üzlet és a pénztár is az emeleten van. Nem hiszem,hogy az egészségünk miatt. Ruházati üzlet, széles sorokkal, nagy hely. Azért is szerettem. Pici elvan a kocsiban, nézelődik, nagyokkal cipő, ruha próba. De így. Fészkelődő pici a kézben, cipő felkutat, próbál,újabb cipő...Inkább másik üzlet.
2018. aug. 18. 11:34
 8/28 A kérdező kommentje:
6.Micsoda megoldás,köszi.De a picinek is szerettem volna vásárolni.
2018. aug. 18. 11:42
 9/28 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Kicsit lehiggadtam. Mindenkinek ment a zöld kéz,de valaki sajna lepontoz mindenkit.
2018. aug. 18. 11:48
 10/28 anonim ***** válasza:
87%
Nyilván nem a biztonsági szempontok az elsődlegesek, nem is a helyhiány. Külön sportág lett a babakocsis lopás, vannak anyukák akik még a gyerekük segge alá sem átallanak elrejteni értékeket, a "csomagtartó" része már olyan snasssz és ismert. Azt meg mégsem mondhatják, hogy xy típusú kocsival be lehet menni, xy-nal meg nem. Nem vagyok eladó, de láttam már cifrát, értem én, hogy nem ez az általános, de valahogy az üzletnek is védenie kell az érdekeit/értékeit és meglepődnének sokan, ha tudnák mennyi havonta a lopás, pláne egy nagyobb, beláthatatlan üzletben. Bónusz kisgyerekes anyát biztonsági őrrel egzecíroztatni, aki épp a kocsit pakoltatja ki vele még nekik is kínos, olyan szituáció, amit szeretnek elkerülni. Én abszolút megértem, kamera ide vagy oda,joguk van így dönteni. Persze anyaként kellemetlen, de hát ez van, nekünk, gyerekeseknek is alkalmazkodnunk kell a környezetünkhöz, nem csak nekik hozzánk. Az persze alap és elvárható, hogy minderre kultúráltan és udvariasan kérjenek meg bennünket.
2018. aug. 18. 11:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!