Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Többgyermekes anyák és a...

Többgyermekes anyák és a súlyfelesleg kérdése?

Figyelt kérdés

Azok az anyukák, akik plusz súllyal rendelkeznek (min plusz 7-8-10 kg vagy annál több) a gyermekvállalás után a régi súlyukhoz képest, van köztetek olyan, aki nem is tesz semmit azért, hogy lefogyjon? Nagyon érdeklne, ami a fejekben van ezzel kapcsolatosan. Én olyan nyomást érzek magamon, hogy mindenképp le kell fogynom, hogy a régi ruháimba bele kell fogynom, és közben más barátnőim meg totál nem foglalkoznak ezzel, boldogak a plusz kilóikkal együtt, új, bővebb ruhákat hordanak, és jól vannak.

Írna nekem olyan, akin van ennyi plusz súly, és nem tornázik, diétázik, de akár olyan is, akinek sikerült leadni a plusz súlyokat.

(Rajtam most a harmadik gyerek után maradt 8 kg felesleg a versenysúlyomhoz képest, több gyermeket nem tervezünk, már három hónapja nem szoptatok.)

Köszi

2018. aug. 15. 16:01
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
88%

Nem kell ahhoz tragédiának történni, hogy valaki rosszul érezze magát a bőrében egy adott élethelyzetben. Akárkivel, akármikor előfordulhat. A kritika helyett sokat segít,ha a környezet megértő, támogató és nem számonkérő. Amíg a Maslow piramis alja sem elégül ki, addig hiába mondod, hogy csinosabb lenne 10kg-val könnyebben, örül, ha eszik, alszik, reggel felkel stb.

Szerintem ez teljesen érthető, nem véletlenül kerülnek meglepően sokan hasonló helyzetbe ilyenkor.

Engem inkább az szomorít el, hogy van, akinek nem 1-2 év, mire kikeveredik belőle, hanem benne ragadnak és nem sikerül összeszedniük magukat, már sosem. Sajnos ilyen helyzetre is látni sok-sok példát. Amikor hallgatom őket, azt érzem, hogy szinte feladták már az egészet.

2018. aug. 15. 17:21
 12/22 anonim ***** válasza:
94%

14 hónapos a harmadik gyerkőc,40 éves vagyok.

Szülés után az 5.hónapra majdnem elértem a versenysúlyom.

Aztán jött a december,ünnepek...de nem is ez volt a legnagyobb baj...még a terhességem előtt anyánál tüdőrák derült ki és már januárban nagyon rosszul volt.Februárban meghalt.

Igazi stressz evő vagyok.

Most 12 kg felesleg van rajtam...csak vergődöm..tudom,hogy ezt már se a terhességre,se anya halálára nem foghatom.

Odázom,halogatom...majd hétfőtől...majd holnaptól...csak sajnos a kilók meg jönnek.

És most a mentegetőzés: nincs segítségem a kicsi mellett.Káosz minden napom,túlélésre játszom...a párom 4 műszakban dolgozik,lehetetlen bármiféle rendszert kialakítani.Az evésem akkor van mikor sikerül a gyerek mellett...van,hogy délután eszem először és akkor már olyan éhes vagyok,hogy csak tömöm magam bármivel.Se a párom se a nagyobb gyerek nem igazán van oda az egészséges táplálkozásért,így még nehezebb hiszen olyan kaják vannak itthon és olyanokat főzök amik nem segítik elő a fogyásom

Külön vásárolni meg főzni magamnak az anyagilag is és időben is megterhelő.

Sport:heti 2x járok zumbázni ha épp itthon van a párom...enélkül szerintem már 30+kg lenne.Itthon 10-15 perc a max amit a gyerektől csinálni tudok így sokszor bele sem fogok mert úgy érzem minek?

Tudom,hogy ezek a dolgok kifogásnak tűnnek de én valós problémának élem meg.

Nehéz ügy.Talán nincs elég motivációm és így kitartásom sem.

De az biztos,hogy egyre frusztráltabb vagyok.Változtatnom kell...és igazából nem holnaptól, hanem most!És ezt a mostot görgetem magam előtt minden nap....

2018. aug. 15. 18:09
 13/22 anonim ***** válasza:
60%

Tetszik a kérdés. Mostanában ritka.

Igaz, én visszafogytam úgy, hogy semmi extra erőfeszítéseket nem kellett tennem. 158/53, és nem zavar a gyerekosztályon vásárlás. Sokkal jobb ruhákat találni ott. 😄

Aki tudja, hogy hangulatevő, az miért nem figyel rá?

2018. aug. 15. 18:51
 14/22 anonim ***** válasza:
87%
Az első gyereket nagyon fiatalon szültem és a plusz 15kg szinte magától ment le. Másodikat 10 évvel később, itt 12kg maradt rajtam, ami szoptatás alatt szépen csökkent 5re. Majd a szoptatás után és fogamzágátló elkezdés után 8 hónappal plussz 8kg van rajtam. Én is 158 cm vagyok és 58 kg. Mindig 48-50 kg voltam, régen 51nél már pánikoltam és alig ettem, még le nem ment 1-2kg. Most sajnos képtelen vagyok rá :( nagyon stresszes a munkám, itthon hulla fáradtan még vár a háztartás/gyerekek. Valahogy nekem is amolyan örömforrás lett az evés. Annak az ideje, hogy most kicsit megállok, eszem pár falatot, addig sem mosogatok, vagy teregetek. Érdekes, régen, ha egy hétig"koplaltam", szépen lement 1-2 kg, most sikerült 3 hétig zöldség/gyümi/sovány húst tartanom, 20 deka!!! ment le, tehát semmi. Bevallom, nagyon zavar ahogy kinézek. Akkora hasam van, néha úgy érzem, mehetnék szülni, pedig baba sehol. Amúgy nem vagyok kövér, a hasam ezért is olyan szembetűnő. Nagyon nem érzem magam jól így, de nem tudom mit tehetnék.
2018. aug. 15. 18:59
 15/22 anonim ***** válasza:
28%
Szerintem nagyobb kérdés, hogy akkor azt a több gyereket is jó hízlaló, tápanyagban szegény, kalóriában túl gazdag vackokkal etetitek? Mire kiskamaszok lesznek, már meg is van alapozva náluk a rossz példa láttán, hogy ők is az elhízottak étrendjére és mennyiségeire vannak rászokva? Vagy ők egészségeset esznek, ti meg titkon tömitek a csokit a spejzben? Hányszor viszitek a kicsiket cukrászdába, csak azért, mert igazából ti akartok sütit, vagy fagyit enni..?
2018. aug. 15. 19:27
 16/22 anonim ***** válasza:
57%

Ir kompatibilis, fehér liszt és cukormentes étrenden, sok zöldségen és gyümölcsön nőnek fel a makk egészséges gyerekeim, akik cukrászdát még nem láttak belülről. Igen, titokban vágom haza a saját egészségem.

Te átadod az alacsony érzelmi intelligenciád a tieidnek? Velük is ilyen "kedvesen" beszélsz, ha számodra érhetetlen módon viselkednek?

2018. aug. 15. 19:44
 17/22 A kérdező kommentje:

meg titkon tömitek a csokit a spejzben? Hányszor viszitek a kicsiket cukrászdába, csak azért, mert igazából ti akartok sütit, vagy fagyit enni..?

Abszolút semmi ilyenről nincs szó!

Én nem is szeretem az édességet. Én attól meghízom, IR-esként, ha a kelkáposztafőzeléket nem teljeskiőrlésű liszttel habarom. Ha a falunkban elfogy reggelire a teljes kiőrlésű kenyér, és fehér zsemlét kell ennem, mert nem volt időm megsütni a Saffi fitt-et, ha nem tudtam épp három óránként enni, ha anyósomnál kell ennem kéthetente szombaton a nokedlit, ami fehérlsztből van..én így szedtem össze, hogy nem tudtam mindig tartani azt a diétát, amit a terhességem alatt sikerült. Nekem ez sajnos ilyen, ehhez nem kell csoki, de tudom, hogy ezt lehet, te el sem tudod képzelni, hogy milyen.

Képzeld, ha reggelire és tízóraira nem eszem meg a lassú felszívódású kajámat a zöldséghez, sajthoz, stb. már attól ugrál az inzulinom, cukrom utána egy órával, s ahogy felmegy az inzulin, ragad szépen rám a zsír..

Tudod milyen kemény ez? Egy mód van, amit elkezdtem torna itthon mindimum két naponta, kardio edzés, legalább 40 percig. Ez segít, ez segített a terhességem alatt is, hogy ne kelljen három tollnyi inzulint szúrnom..

2018. aug. 15. 19:58
 18/22 A kérdező kommentje:
15-ös kedves válaszolónak ment az utolsó megjegyzésem.
2018. aug. 15. 19:59
 19/22 anonim ***** válasza:
68%
#16 az se jó a gyereknek. A mértékletesség a fontos. Egyen sütit, de tanítsd meg neki, hogy ne azért mert szomorú, hanem mert jólesik néha. Pl. egy jó kis városnéző kirándulást igencsak feldobja egy sütizés.
2018. aug. 15. 20:04
 20/22 anonim ***** válasza:
54%

"és nem zavar a gyerekosztályon vásárlás. Sokkal jobb ruhákat találni ott."

Én ezt nem így éltem meg, nem szerettem, nem stílusom.

2018. aug. 15. 20:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!