Többgyermekes anyák és a súlyfelesleg kérdése?
Azok az anyukák, akik plusz súllyal rendelkeznek (min plusz 7-8-10 kg vagy annál több) a gyermekvállalás után a régi súlyukhoz képest, van köztetek olyan, aki nem is tesz semmit azért, hogy lefogyjon? Nagyon érdeklne, ami a fejekben van ezzel kapcsolatosan. Én olyan nyomást érzek magamon, hogy mindenképp le kell fogynom, hogy a régi ruháimba bele kell fogynom, és közben más barátnőim meg totál nem foglalkoznak ezzel, boldogak a plusz kilóikkal együtt, új, bővebb ruhákat hordanak, és jól vannak.
Írna nekem olyan, akin van ennyi plusz súly, és nem tornázik, diétázik, de akár olyan is, akinek sikerült leadni a plusz súlyokat.
(Rajtam most a harmadik gyerek után maradt 8 kg felesleg a versenysúlyomhoz képest, több gyermeket nem tervezünk, már három hónapja nem szoptatok.)
Köszi
Nekem 4 gyerekem született.Az első kettő után még úgy gondoltam, jó vagyok úgy. Aztán egyre jobban zavart. Most a vágyott súlyt elértem , rengeteg meló van benne (sport, diéta stb.)Megtartani pedig még annál is nehezebb.
Én úgy érzem/látom, elvárás is a nők felé hogy mindenben tökéletesen teljesítsenek.
Ez nem jó . De én sem tudom kivonni magam az alól hogy jaj hát jó lesz ez így (plusz 8-10 kg val) hátralevő életemben.
Egy gyerekem van + egy a pocakban, de a két terhesség között (bár eltelt majdnem 3 év), nem fogytam vissza, így válaszolok.
12 kg-val kezdtem többel ezt a terhességet, mint az elsőt, és ez után is max. ennyire szeretnék visszafogyni.
Az ok pedig, hogy sokkal nőiesebbnek érzem magam ennyi plusszal, mint korábban.
Első gyerek előtt saját magamnak vásároltam a gyerekosztályon.
65AA melltartót hordtam és XXS ruhákat, hiába volt a súlyom számszakilag normál, 158 centihez 50 kg.
62 kilóval sokkal jobban tetszem magamnak. A hátsóm óriási, de legalább van hozzá mellem is és kövér szerintem így se vagyok.
Ez nagyon egyszerű: a plusz zsír további betegségeket okoz, csökkenti az egészségben tölött évek számát és a teherbírást és megrövidíti az életet. Ezért kell sportolni és lefogyni.
Anyaként többszörösen is, mert felelős vagyok értük és minél tovább akarok velük lenni, egészségben.
Négy gyerekem van.
158 centihez 50 kg.
Második válaszoló! Micsoda paraméterek! :-)
Én is ekkorka vagyok! Csak már több, mint 60 kiló, és igen, az 50 nekem is kevés, 53-at érzem versenysúlynak, de most 61 vagyok. Kb. egyformák lehetünk akkor, de nekem ez túl asszonyos. Igen, a mellemnek én is örülök, és a gyerekosztály is ismerős:-) De én most azt kötöttem ki, hogy 55-ig lefogyok. Nem akarok vállban, karban ennyire erős lenni, meg a hasamat is szeretném, ha laposabb lenne. Igen, a cici, fenék maradhat.. :-) Jó gömbölyödést és könnyű szülést!
Közel 35kg jött fel a 2 gyerekkel. Közel 2 évig nem foglalkoztam vele. Nem azért, mert nem bántott vagy nem akartam fogyni. Nem is igénytelenségből. Előbb ki kellett keverednem a lelki mélypontról, ami a 2. szülés után ért el. Kifelé mosolyogtam, mikor egyedül voltam órákat zokogtam. Most már leadtam 12kg-t és haladok tovább. De ez akkor es ott nem ment volna szülés után.
Nem mindenki igénytelen vagy nemtörődöm a testével, aki túlsúlyos, és ha csak arról szólna a túlsúly, hogy mit eszel és mennyit mozogsz, senki se lenne kövér. Ez javarészt (szerintem) lelki dolog és kompenzál is sokmindent, és csak másodsorban testi.
Nem mindenki igénytelen vagy nemtörődöm a testével, aki túlsúlyos, és ha csak arról szólna a túlsúly, hogy mit eszel és mennyit mozogsz, senki se lenne kövér. Ez javarészt (szerintem) lelki dolog és kompenzál is sokmindent, és csak másodsorban testi.
Igen, harmadik válaszoló. Ezért is kérdeztem úgy, hogy mi van a fejében annak, akin megvan a túlsúly.. Mert én is ezt gondoltam, hogy sokfélék vagyunk, és érdekel.
Akkor a súlyomon kívül minden más volt a fejemben... főleg önutálat, rossz anyaság érzése, a gyerek üvöltött naphosszat, a nagy azért sírt mert a kicsi mindig sír, nekem meg elegem volt, de elmenni nem tudtam. A kaja vígasztalt meg, barmilyen szánalmasan is hangzik. Inzulinreizisztencia mellett ez hatványozottan jött fel kg-ban, de ez sem érdekelt. Mert ha diétáztam, ingerült lettem és sírás mellé kiabáltam is.
Hmm... az volt minden nap a gondolatom, hogy csak valahogy éljem túl a következő napot is valahogy.
Nem én pontoztam le:-)
Igen, nekem is van IR-em. És mástól is hallottam már, hogy ugyan, mi örömöm van nekem az életben a kaján kívül? (de ott apa elhagyta őket, és egyedül volt a bébivel a lány..)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!