Egyedül egy gyerekkel?
Arról nem írtál semmit, hogy apukával mi módon mentetek szét. Mármint nem a szaftos részletek érdekelnek, de hacsak nem az volt a gond, hogy erőszakos, alkoholista, drogfüggő, hanem "csak" már ti ketten nem tudtok együtt élni, akkor teljesen jogos kérés, hogy a gyereket érintő tennivalókból továbbra is vállaljon részt, hiszen azért, mert ti már nem vagytok együtt, neki még ugyanúgy a gyereke. Úgyhogy jó lenne vele megbeszélni, hogy továbbra is ő vigye reggelente. Persze ez sem egyszerű úgy, hogy te 6-ra mész dolgozni, tehát már 6 előtt nem vagy otthon. Vagy legalább is akörül indulsz, ha hétre jársz. Nehéz helyzet, de ha a GYEREKETEK fontos MINDKETTŐTÖKNEK, akkor közösen valahogy meg kell oldanotok a kérdést.
Az anyagi része tényleg durva, főleg a mostani albérletárak mellett. Pár éve még mi is havi negyvenért béreltünk kétszobás lakást. Most veszünk sajátot, és nem is tudom, hogy élnénk meg, ha lakbért kéne fizetnünk. A törlesztőnk feleannyi lesz, mint amit egy ugyanakkora lakásért kérnek, ha bérli az ember.
De gondolom most nem vagy abban a helyzetben, hogy kifizesd a minimális önrészt egy lakásvásárláshoz, főleg, hogy venni is sokkal drágább mulatság lett most, mint akár 2 éve volt.
Esetleg önkormányzati lakással meg lehet próbálkozni, de sok helyen az se egyszerű, mert kevés van belőle és sok rá a jelentkező, általában sorrend van. Még jó pár éve egyszer megpróbálkoztam vele, nekem azt mondták, hogy van, akinek a kérvénye már hat éve bent van, szóval tuti, hogy én is éveket fogok várni. De ki tudja, egy próbát azért megér, lehet, hogy te nagyobb szerencsével jársz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!