Fektetési rend egyedül két gyerekkel hogyan?
Szeretném kérni azoknak az anyukáknak a tapasztalatait, akik egyedül oldják meg min. 2 gyerekkel a fektetést. Mondjuk úgy, hogy a kisebb még nincs 1 éves (Pl. apuka éjszakásban dolgozik)
Kérem szépen, hogy a gyerekek korát is írjátok! Kószönöm szépen!
Most 1 éves a kicsi (de 4 hónapos kora így van, azelőtt cumisüvegen kidőlt), a nagy pedig szeptemberben lesz 3. A helyzet nálunk az, hogy a kicsi születése óta nem bír ébren lenni 8 óráig, hogy egyszerre feküdnének le. 6-kor vacsoráznak, fürödnek, a nagynak kapcsolok mesét míg elaltatom a kicsit (Kb 7 órára). Aztán kimegyek és csendesebb dolgokkal elvagyunk még, majd 8-kor megy aludni. A férjem 3 műszakos nekem is, de a délutános műszak a nehezebb így.
Kb 8-9 hónapos kora óta fürödnek együtt, addig gázabb volt az esti program, ha egyedül maradtam velük. A nagy szintén bent volt a fürdőben, aztán a kicsi szobájában amíg etettem, majd kapcsoltam mesét amíg elaltattam. Aztán fürdött a nagy... gond akkor volt, ha a kicsi felkelt, amíg a nagy ébren volt.
A nagyobb 2éves múlt áprilisban. A kicsi 1honapos lesz csütörtökön. A kicsit megfürödtem 19:30korül. Utána etetem addig bekapcsolom a nagynak a tv-t. Nézi csendben amikor altatom leveszem a hangját.
Utána elviszem a nagyot fürdeni. Kap utána tejet és viszem aludni ott kell vele lennem. Legkésőbb 9 kor alszik
5-2 -2 hetes lányok...
Ugyan apa itthon van,de csak velem hajlandoak lefeküdni...
Fürdés-vacsora-kicsi fürdés-egy közös mese a nappaliban..utána mindenki befekszik az ágyba,kicsi szopizik én pedig mesélek kitalált mesét vagy énekelünk amit kérnek.
A háloszobánk meg a gyerekszoba még egybe nyilik,igy egy légtérben vagyunk.
Ha mindenki elaludt negy a picur is kiságyba...
3-as vagyok,most lett csend nálunk, ovi bölcsi idöben 8-kor legkésöbb ágyba kell kerüljenek.
Addigra kell a picinek is hozzájuk szokni majd..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!