Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kormanyhivataltol jott levél...

Kormanyhivataltol jott levél hogy eljárás indult családi jogállás rendezése ügyében. Ez mit jelent pontosan?

Figyelt kérdés
2018. aug. 7. 20:15
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Nos, valószínűleg automatikusan kaptak értesítést az anyakönyvvezetőtől, hogy apa adatai nélkül anyakönyvezett gyermek született. Megpróbálják rendezni a családi jogállását,azaz felhívják az anyát milyen módon tudja ezt megtenni, ha akarja.
2018. aug. 7. 22:01
 2/4 anonim ***** válasza:
52%

Igen, nagyából úgy ahoz első írta!

Nálunk a következő volt: az én nevemen van a fiam, apa nem lett beírva. Szülés után kb 4 héttel jött a levél, hogy ekkor és ekkor legyek ott a gyámügyön. Megkérdezték, hogy szeretném-e az apukát megnevezni vagy sem. Ha igen, akkor kiküldik neki a levelet, hogy mehet dns minta adásra, hogy tényleg ő-e az apa. Ha igen, onnantól fizeti a gyerektartást, plusz láthatása lesz. Ha nem nevezed meg akkor nincs láthatás és nincs gyerektartás sem. Viszont ilyenkor ha nem nevezed meg akkor szólni kell, hogy "kitalált" apát szeretnél megnevezni, kitalálsz egy nevet és szül.időt az "apukának". Ja az lemaradt, ha megnevezed és nem lesztek együtt akkor a késöbbiekben minden olyan papírhoz kérhetik az apuka aláírását/beleegyezését. Így pl ha külföldre mennétek akár csak fél napra is kell a beleegyezése!

2018. aug. 8. 12:26
 3/4 anonim ***** válasza:

"Ha igen, akkor kiküldik neki a levelet, hogy mehet dns minta adásra, hogy tényleg ő-e az apa. Ha igen, onnantól fizeti a gyerektartást, plusz láthatása lesz"

Sosem értettem, hogy minertelme ilyen témában kamuzni. Nem küld ilyen levelet a gyámhivatal, nem kérnek dns mintát, és nemhogy megy a tartásdíj és a láthatás sem, de biztos jó szórakozás baromságokat írni

2018. aug. 12. 11:11
 4/4 anonim ***** válasza:
A gyámhivatal csak egy levelet küld, hogy az anya hogy rendezheti az apa nélkül anyakönyvezett gyerek családi jogállását. Ezt az eljárást hivatalból indítja a gyámhivatal, általában 2× próbálják beidézni az anyát, de ha nem reagál semmit, akkor nem fogják bevadászni a gyámosok és falhoz szorítani az anyát, hogy nevezze meg az apát. Ezt a dns-es dolgot én sem értem, de a kedves válaszoló biztos jobban tudja.
2018. aug. 12. 11:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!