Miért van annyi okoskodó anyuka?
Miért van annyi okoskodó, kötöszködő, mindenkinél mindent jobban tudó, csak azért is mindenkibe beleálló anyuka?
Honnan a fenéből gondolják hogy bárki is kíváncsi a véleményükre? Honnan veszik a bátorságot hogy leoltsanak más (idegen) embereket folyamatosan? Mi az istenért nem maradnak ezek otthon és mondják a marhaságaikat a négy falnak?
Aki esetleg magára ismerne (mert ez az oldal is tele van ám velük), mondja már meg nekem: ki a fenének képzeled magad hogy más embereket merészelsz úton útfélen megszólni? Tanácsot osztani? Idiótának titulálni mást aki nem úgy csinálja mint te? Mi közöd van más életéhez és mi bajod van hogy ki is kell nyilatkoztatnod amit gondolsz róla? Otthon is ilyen vagy, vagy így éled ki magad?
Konkrét példát írnál?
Vagy esetleg te nem vagy biztos magadban?
Nálam példák néhány "okoskodó" párbeszédből.
-Te is fejed a tejet szopi után?
-Nem. Nekem nem kell, így is van elég.
-Dehát úgy kell, különben elapad.
-Ha úgy érzem kevesebb lesz eszembe jut amit mondasz és akkor fejni fogom. Köszi.
-Hordoznod kéne neked is, mert jobb a babának a közelség stb.
-Próbáltam, a gyerek nem szerette. Nekünk így is megfelel. Azért Köszi az infót.
És sorolhatnám....
Szépen köszönd meg és csináld ahogy Nektek jó. Amúgy nem rossz dolog meghallgatni az okoskodó anyukákat, mert akár hasznos dolgot is mondhatnak. Kapcsold be a szűrőt és azzal foglalkozz, ami számodra hasznos.
Én értem mire gondolsz, de szerintem ehhez nem kell anyaság.
Van egy fajta ember aki imád másokba belerúgni, bacogatni, kritizálni, gúnyolódni meg amit akarsz mert a saját élete nyomorúságos és addig sem azzal kell törődni. Vagy mert koplexusai vannak, amit a bántott félen vezet le.
Nem hiszed el, figyeld meg :)
Egy önmagával békében lévő ember nem cseszeget másokat. Tudod mindig az üvölt a legjobban, akinek a háza ég.
Más topikokban is megfigyelhető hogy vannak ilyen agresszívok, akik vagy egy embercsoportra vagy egy válaszolóra vetítik ki a haragjukat. Azok pedig nem anyák (nem feltétlenül). Most lehet ez nem nyugtat meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!