Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Terhességed alatt meddig...

Terhességed alatt meddig dolgoztál/ dolgozhattál és mi volt a munkád? Napi hány órát melóztál/melózhattál? Minden választ szívesen várok.

Figyelt kérdés

Gyermeket szeretnénk a párommal.Sofőrként dolgozom.Semmi fizikai munka meg ilyenek,én tényleg csak a kormányt tekerem.Viszont,ha táppénzen lennék jó pár hónapig,azt nem engedhetjük meg magunknak.

Úgy vagyok vele,hogy attól,hogy szegények vagyunk,mi is vágyhatunk gyermekre.Csak egyszerűen a táppénzből nehezen vagy nem jönnénk ki(hitel meg ilyenek)Viszont a fizum meg tűrhető,csak nem tudom,meddig engednének dolgozni.

2010. jún. 19. 10:52
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
71%
Az orvos addig enged amíg nem indokolja,hogy kiirjon.Amig elférsz a kormánynál szerintem dolgozhatsz,ha nem kell feküdnöd.Én áplonő vagyok 12órában dolgozunk.Amikor megtudtam,hogy terhes vagyok,csak addig dolgoztam amig az orvoshoz eljutottam.Nem akartam kockáztatni,betegségek és sokat kell emelgetni.De a te munkád teljesen más.
2010. jún. 19. 11:11
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Én 16 hétig dolgoztam terhesen, aztán az üzemorvos nem engedett tovább dolgozni. Ülő munkát végeztem egy gyárban, 2 műszakban, napi 8 órát, hétvégék szabadok.
2010. jún. 19. 11:13
 3/12 A kérdező kommentje:

KÖszi az eddigi válaszokat.Minden ismerősöm azzal etet,hogy terhesen nem lehet dolgozni,mert az orvos nem engedi.Csak mivel nem rég(egy éve) kerültem a céghez,így nem merem az üzemorvost se "előre" megkérdezni.Mármint,hogy még nem vagyok terhes,de mi lenne,ha...szóval annyira nem ismerem.

De meg fogom majd kérdezni őt is.A nőgyógyász szerint lehet dolgozni,amíg úgy érzem.

2010. jún. 19. 11:17
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
36ik hétig vagy meddig nyugodtan dolgozhatsz,utána ir ki az orvos.Hacsak persze valami nem indokolja hogy hamarabb kiirjon.Én 30 hétig pincérkedtem,bár nem egész nap,csak napi5-6 órát
2010. jún. 19. 11:25
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
35.hétig dolgoztam irodistaként. De a szülésem napjáig vezettem minden nap: nem volt kényelmes, pisilni kellett, sok kátyu, a hasamtól alig értem el a kormányt, stb... de ez már a végén volt. Az első hónapokban biztosan fogsz tudni dolgozni.
2010. jún. 19. 12:21
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Napi 9 órát dolgoztam, egy büfében voltam pultos. Zárós voltam, szóval este 10-ig tartott a munkaidőm. Nem tudtam terhesen sokáig dolgozni, egyrészt mert a főnökeim sem nagyon akarták, hogy dolgozzak, mert aggódtak, ugyanis a munkámhoz tartozott, hogy pakolni kellett záráskor, másrészt én sem nagyon bírtam a dolgot. Amúgy benne volt a munkaköri leírásban is (vagy miben), hogy terhesség alatt egyáltalán nem lehet dolgozni, ennek tudatában írtam alá a szerződést. De mondom, én sem bírtam, az első három hónapban annyira fáradt voltam, hogy alig bírtam állni a lábamon. Utána szívesen dolgoztam volna 4-6 órában, de erre ugye nem volt mód.

Viszont szerintem nyugodtan sofőrködhetsz terhesen, hiszen gondolom ha táppénzen lennél, akkor is kéne vezetned. Rengeteg országban nem ilyen magától értetődő dolog, hogy a terhes nők nem dolgoznak, és ők maguk is szívesen dolgoznak amíg tudnak. Igazából azt hiszem, van is rá törvény, hogy ha nem akarsz, nem kell táppénzre menned.

2010. jún. 19. 12:58
 7/12 anonim ***** válasza:
Én óvónő vagyok, és a 26. hétig dolgoztam. Akkorra már nagy volt a pocakom, nehézkes volt a hajolgatás a gyerekekhez, nem nagyon tudtam őket emelgetni sem, sőt a sok téli betegség miatt az orvosom nem ajánlotta a további munkát. Addig minden nap munkába kocsival mentem, és utána is szinte minden nap vezettem, sőt, még a szülés előtti napon is. Kisfiam imádott kocsikázni, és most is. :) Szerintem a vezetésben max. a pocak mérete akadályozhat valamelyest. Viszont amit akkoriban az egyik anyuka ajánlott, a biztonsági öv elterelő nagyon bevált. Őt érte pocakosan autóbaleset, és hála az öv elterelőnek, nem lett semmi baja a picurnak! Minden jót!
2010. jún. 19. 13:10
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Szia.Hasonló munkát végeztem mint te,én képviselő voltam egy cégnél,átlag napi 100-200 km-t vezettem,problémamentes volt a terhességem.30.héten kivettem az évre a szabim és 32.héttől voltam táppénzen.Kicsit nehézkes volt a ki-be szállás,de jól elvoltam.Itthon begolyóztam volna!Ha tudom,hogy majdnem két héttel később szeretne a lányom kijönni,még dolgoztam volna kb.1 hónapot.

Egy dolog volt kellemetlen a 12.hét környékén pár hétig nagyon álmos voltam.Ezt megoldottam úgy,hogy napközben aludtam egy fél órát a kocsiban(lehajtottam az ülést),és sokkal óvatosabban mentem.Természetesen miután nem dolgoztam,utána is vezettem végig.

Addig simán dolgozhatsz,míg nem érzed megeröltetőnek az ülést,elférsz kényelmesen a kormány mögött és amíg az orvos engedi.

2010. jún. 19. 13:33
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Én a 32.-dik hétig dolgoztam. Akkor is azért hagytam abba, mert nyár volt s napi 3 órát utaztam 2 átszálással.Napi 10 óra volt a munkaidőm egy áruház tej osztályán osztályvezetőként.Nekem semmi panaszom nem volt, de a meleg s a koránkelés nagyon kikészített már.Általában reggel fél 6-kor indultam s este 6 körül értem haza. Úgyis látod majd, meddig bírod.Ezt előre nem lehet "megtervezni".Sok sikert a babához. :)
2010. jún. 19. 14:34
 10/12 anonim ***** válasza:

Szia!

Én is ápolónő vagyok de én elég sokáig dolgoztam az első 1-2 hónapot 12 órában majd utána napi 8 órában és főleg az adminisztrációs dolgokat csináltam és kb. 29-30. héten mentem el táppénzre.

Én nagyon élveztem hogy dolgozhatom viszont utána mikor abbahagytam már minden bajom lett vizesedtem a vérnyomásom emelkedett.

Szerintem dolgozz nyugodtan ha bírod de ez majd úgy is akkor fog kiderülni.

2010. jún. 19. 16:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!