Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Megint egy Tgyás-Gyed-es kérdés?

Megint egy Tgyás-Gyed-es kérdés?

Figyelt kérdés
A tgyást, gyedet tényleg a munkáltató intézi? Mert az én főnököm-egyéni vállalkozó, idős, elég kevés IQ-val...bocsánat, de ez az igazság...-nem hiszem hogy bármit is intézne. (Már akkor megijed, ha egy telefont el kell intézni, vagy rendelést leadni...) Hogyan zajlik ez az egész? Ja, és még annyit, hogy lehet idén el is adják a vállalkozást, vagy ha nem lesz rá vevő, egész egyszerűen abbahagyják, mert már idősek is, pénzük van, és nem is megy annyira az üzlet. Ha ez terhességem alatt történik, vagy közvetlenül szülés után, lehet nekem ebből valami hátrányom?
2010. jún. 18. 19:40
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

utolsó válaszoló téved, passzív gyed nem jár abban az esetben, ha a munkaviszony 42 nappal szülés előtt szűnik meg! Ilyenkor csak a tgyás jár, utána gyes!

Passzív gyed akkor jár, ha a munkaviszony a tgyás alatt szűnik meg!

2010. jún. 30. 20:16
 12/17 anonim ***** válasza:
Igen ennyi az egész:) Ne aggódj, simán meglesz.
2010. jún. 30. 20:16
 13/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek!!! Utolsónak külön köszönet a részletes leírásért-gondolom Te voltál aki részletezte-! Most már nyugodtan alszom!
2010. jún. 30. 20:30
 14/17 anonim ***** válasza:

A gyermeket saját háztatásban nevelő:

*

biztosított édesanya, aki a szülést megelőző két éven belül legalább 180 napon át biztosított volt,

*

biztosított szülő, aki a gyermekgondozási díj igénylését megelőző két éven belül legalább 180 napon át biztosított volt,

*

terhességi-gyermekágyi segélyben részesült édesanya, akinek biztosítási jogviszonya a terhességi-gyermekágyi segély folyósítása alatt szűnt meg, ha az ellátásra való jogosultsága a biztosítási jogviszonyának fennállása alatt keletkezett, és a szülést megelőző két éven belül legalább 180 napon át biztosított volt.

A jogosultsághoz szükséges előzetes 180 napi biztosítási időbe beleszámít:

*

a biztosítás megszűnését követő táppénz, baleseti táppénz, terhességi- gyermekágyi segély és gyermekgondozási díj folyósításának időtartama, valamint

*

a közép – vagy felsőfokú oktatási intézmény nappali tagozatán, 1 évnél hosszabb ideig folytatott tanulmányok ideje.

2010. júl. 1. 16:24
 15/17 anonim ***** válasza:
Még mindig tévedsz, de már sok dologban. 1. a jogosultsághoz szükséges idő nem 180 nap, hanem 365 nap. A jogosultsági időbe ezek valóban beleszámítanak, de az ellátást további feltételektől is függővé teszi a vonatkozó törvény. Ahelyett, hogy ezer éves cikkrészletet másolsz be, javaslom, hogy olvasd el az egészségbiztosítási ellátásokról szóló, 1997. évi LXXXIII. törvény 40-42§-át, és rájössz, hogy sok mindenben tévedsz. Elhiszem, hogy segíteni akarsz, de a hibás információ nem segítség. Azt is értem, hogy mindenáron engem akarsz meggyőzni, hogy igazad van, én nem bánom ezt sem, de ha arra alapozol, amiket leírtál ide, akkor kellemetlen meglepetésben lesz részed. Tényleg nem bántásból írom, de ha nem tudsz valamit, akkor miért érzed szükségét, hogy félretájékoztass bárkit?
2010. júl. 1. 17:10
 16/17 anonim ***** válasza:
16:24-es vagyok: igen bocsi csak bemásoltam egy oldalról és ott még a régi infók vannak. igen valóban 365 nap. elnézést.
2010. júl. 2. 12:23
 17/17 A kérdező kommentje:
Kicsit összezavartatok...most akkor kinek van igaza? Azért köszi mindenkinek, aki válaszolt, gondolom mindenki segítő szándékkal írt!
2010. júl. 5. 21:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!