Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért jó szülőnek lenni? Mit...

Miért jó szülőnek lenni? Mit mondanátok valakinek, aki akaratlanul esett teherbe?

Figyelt kérdés

Sokat olvastam már a terhességről, szülésről, kisbabák és nagyobb gyerekek neveléséről, de szinte mindig csak a problémákkal és nehézségekkel találkozom. Ezért érdekelnének a pozitív tapasztalatok is.

Képzeljétek el egy helyzetet, amikor valaki védekezés mellett teherbe esik. Stabil kapcsolatban él, az anyagi helyzete megfelelő, mégsem szeretne anya lenni. Mit mondanátok neki?

(Tudom, hogy az abortuszról elég végletes vélemények vannak itt, de erről nem szeretnék vitát. Az szülőség érdekel, elsősorban a pozitív tapasztalatok, de bármit szívesen olvasok, ami ehhez kapcsolódik.)

2018. júl. 11. 10:46
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Akinek nem volt még gyermeke annak felesleges beszélni márcsak magambol kiindulva.

Gyermek előtt engem senki semmivel nem győzőtt meg de sem a pozitiv, sem a negativ oldalárol, abszolut nem éreztem át a gyerektémát.

Kivülállok meglátásaiba szerintem felesleges kapaszkodni. Mindenki máshogyan éli meg, masképp ér meg az anyaságra. Talán a saját gyerekkorod az ami meghatároz tudatlanul. Azok a pillanatok is amikor még magadrol nem is tudtál babaként. Az is, hogy felvettek e ha sirtál.

A millio tapasztalás szépen kiépiti a saját idegpályáidat, gondolkodásodat, hozzáállásodat kezdve azzal is hogy oviban babáztál e, fellállitodik egy tudattalan norma, kialakulnak a korlátaid, gátjaid, a személyiséged, találsz vagy nem, egy társat, milyen érzelmeken mész át, mik a céljaid, alakul az egyéniséged es hosszu évek távlatában szépen arra kezdesz vágyni amire gyerekként. Mintha kezdődne előlről ugyanaz csak élesben. Valakire aki megért(mint anno anya), valami ami vigasztal(mint anno a maci), valaki akiről gondoskodhatsz(mint anno a tesod, babáid) stb, az ember észre sem veszi de ugyanazt es ugyanazt a lemezt teszi mindig fel.

Amugy még a 9 honap alatt, de még a vajudás, szülés szakaszai alatt, de még baba/gyerek mellett is, ne adj isten abortuszok után is folyamatosan változik, fejlodik mindenki az anyaság felé, vagy az anyaságban. Mivel az a hozott minta.

Hogy ki hol tart éppen az uton, azt nem fogja befolyásolni alapjában, sem egy bezzeganya, sem egy gyerekgyilkos véleménye.

2018. júl. 11. 22:02
 12/12 anonim ***** válasza:

Nem tervezett terhességből született a kislányom. Én a pozitív teszteléstől fogva szerettem, kérdés nem volt, hogy akarjuk-e.

A terhesség számomra ugyanolyan volt, mint bármelyik random 9 hónap az életemből (sőt talán könnyebb, a hajam gyönyörű volt és nem menstruáltam), egyszer sem hánytam, 8 hónaposan még dolgoztam.

A kislányunkkal is könnyű, sosem volt szar alvó, sosem voltam halálosan fáradt, minden nap tudtam zuhanyozni, hajat mosni, sminkelni, ha kellett. Mist másfél éves, e legjobb fej kiscsaj a világon. Szeretjük. Minden jó a szülőségben. A párom pedig jobban szeret, mint valaha, boldog a kislányával.

2018. júl. 12. 09:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!