9 honapos babam akaratlanul neha razza a fejet, mitol lehet?
Szia!
Kisfiam 8,5 hónapos. Egy hete észrevettem, hogy a pelenkázón akaratlanul gyorsan rázza a fejét jobbra-balra, de csak pár mp-ig. Nagyon ijesztő volt, mintha valami görcse lett volna. Mindennap csinálta-csinálja, már akkor is ha játszik vagy ha kézben van és nyugodtan nézelődik. Valamikor csak olyan mintha kirázná a hideg valamikor erőteljesebb.Mindezek mellett egyidejűleg elkezdte az etetőszékben mérgesen,idegesen dülöngélni, úgy,hogy beveri a mellkasát.Bevallom, rögtön elkezdtem kombinálgatni. (2 hete leesett az ágyról).Hívtam a védőnőt, azt mondta figyelgessem, de nem tulajdonít semmi komoly problémát a háttérbe.
Ma voltunk kardiológusnál, ugyanis van egy kis szívbillentyű szűköletünk, de ez mindegy is most. A kardiológusnak meséltem ezeket az új jelenségeket. Rögtön megkérdezte, hogy "SOKAT NÉZ TV-t"?! Sajnos igen.. kisebb kora óta is sok mesét nézett.. Igaz, ő nem neurológus, de sokat hallott-látott ilyen jelenséget! Szerinte, ha nincs drasztikus állapot változás és normális ütemben fejlődik, akkor ez a fajta viselkedés csak emoncionális-érzelmi indítattású, amit nagyban befolyásol a TV!
Persze, azért kikérem a doktornő véleményét is.
Nálatok hogy alakult a helyzet?
Remélem segítettem másoknak is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!