Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Finta Nóra, tényleg nagyon gáz?

Finta Nóra, tényleg nagyon gáz?

Figyelt kérdés
Kb mióta az eszemet tudom,elhatároztam, a lányom Nóra lesz. A férjem vezetékneve viszont a fent írt. Szerinte ez totál kiszúrás a gyerekkel, mert kimondva Finn-Tanóra , és cikizik majd vele.

2018. júl. 8. 20:26
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
100%

Először azt hittem valamilyen facebook/insta mamiról szól a kérdés. Ha nem mondod fel sem tűnik a szóvicc.

Finnt tanulni nem olyan gyakori, nem hinném, hogy a gyerekeknek leesne.

2018. júl. 9. 02:39
 22/28 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek. Még ízlelgetjük tovább. Anyósom( nem a kellemetlen féle, hanem nagyon kedves :) ) bedobta a Lillát, de a Finta Lilla meg tényleg egészen vicces hatást kelt, mint a hinta palinta. Próbálom győzködni a férjemet, hogy úgyis mindenki Nórizza majd, úgy meg fel se tűnik, hiszen úgy Finta Nóri lenne.
2018. júl. 9. 07:36
 23/28 anonim ***** válasza:
81%

Egyáltalán nem jutott eszembe az, ami a férjednek, pedig én elég sokszor kihallom az ilyeneket :D Nincs semmi gond ezzel a névvel.

Viszont azt nem lehet megcsinálni, amit az egyik válaszoló javasolt, hogy kötőjeles vezetéknevet kapjon. Az azonos házasságból születő testvérek vezetéknevének ugyanannak kell lennie. Szóval ha a tesó csak apa vezetéknevét kapta, akkor kicsinek is azt kell.

2018. júl. 9. 10:20
 24/28 anonim ***** válasza:
51%
Nekem a Finta Éva jobban tetszik :)
2018. júl. 9. 20:37
 25/28 anonim ***** válasza:
74%

Ha cikizik, akkor nem finn-tanórának fogják, hanem Fingta Nórának. :D

Szóval nyugodtan legyen Nóra. Amit akarnak, azt tudnak csúfolni. Sajnálom, ha nem voltam megnyugtató.

2018. júl. 10. 18:36
 26/28 A kérdező kommentje:
A vezetéknévvel nyilván nem tudok és nem is akarok mit kezdeni, hiszen az adott :) Az én vezetéknevem nem szép, nem is szeretem, nem akarom hogy a gyerekeim azt viseljék.
2018. júl. 10. 18:38
 27/28 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem egy hosszabb (min. 3 szótagú) nem rímelő névvel el lehet kerülni a varázsige, nyelvtörő, mondóka hatást.

Pl. Finta Lilla helyett Finta Liliána

Finta Nóra helyett Finta Noémi

2018. júl. 12. 16:49
 28/28 anonim ***** válasza:
74%
Finta Róza
2018. júl. 12. 17:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!