Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Finta Nóra, tényleg nagyon gáz?

Finta Nóra, tényleg nagyon gáz?

Figyelt kérdés
Kb mióta az eszemet tudom,elhatároztam, a lányom Nóra lesz. A férjem vezetékneve viszont a fent írt. Szerinte ez totál kiszúrás a gyerekkel, mert kimondva Finn-Tanóra , és cikizik majd vele.

2018. júl. 8. 20:26
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
78%
Ha ezt külön nem részletezted volna, nekem fel sem tünt volna....
2018. júl. 8. 20:30
 2/28 anonim ***** válasza:
79%
Hát, amíg le nem írtad, hogy Finn tanóra addig eszembe sem jutott, sőt azt gondoltam milyen szép! Szóval szerintem nem rossz egyáltalán, látod nekem pl. eszembe sem jutott semmi gúny róla.
 3/28 anonim ***** válasza:
73%
Nekem ez a finn tanóra nem jutott volna eszembe, persze minden nevet lehet cikizni, ha nagyon akarják.
 4/28 anonim ***** válasza:
85%
Nekem nem jutott eszembe kapásból, ahogy olvastam, de nem is hangzik olyan jól. Válasszatok olyat, ami mindkettőtöknek bejön. A Nórát még lehet variálni pl:Eleonóra és szerintem a vezetéknévhez jobban is passzolna, de még rengeteg szép női név van...
2018. júl. 8. 20:33
 5/28 anonim ***** válasza:
76%
Nekem se jutott eszembe, szerintem szép név. Egyszerű, letisztult.
2018. júl. 8. 20:34
 6/28 anonim ***** válasza:
74%
Esetleg adhattok 2 keresztnevet, a második a Nóra lesz és így hívjátok majd. Egyébként tényleg nem cseng túl jól.
2018. júl. 8. 20:41
 7/28 anonim ***** válasza:
65%
Én elég kritikus vagyok a nevekkel kapcsolatban, de nekem nem jutott volna eszembe, hogy finn tanóra, ha nem írod :) Vagy csak akkor ha sokszor elmondom magamban a nevet, de azért az emberek nem szokták így analizálni más nevét. Szerintem nem olyan gáz :)
2018. júl. 8. 20:42
 8/28 anonim ***** válasza:
56%
Finta Anna Nóra? Betennék egy köztes nevet ilyen esetben. Persze a gyerekek barmit ki tudnak cikizni, de ezzel nem adnek egy plusz lehetoseget.
2018. júl. 8. 20:45
 9/28 A kérdező kommentje:

Van egy fiunk már, ő első névnek kapta apja nevét (ez hagyomány a családban) de a második nevén szólítjuk. Na most az oviban, suliban mindenhol a vezetéknevével együtt mondják a használt utónevét, tehát ha a Nórát második névnek adnánk, akkor is félő, hogy a vezetéknévhez illesztik. Az Eleonórával szintén ez a gond, ha Nórinak szólítanánk (márpedig biztosan nem használnánk az Eleonórát sose, mert túl hosszú és túl komoly is) hogy magyarázkodni kéne, hogy de nem ám Finta Nóra, hanem Finta Eleonóra...

Köszönöm a válaszokat.

(és annyira sajnálom, mert nem tetszik semmi más név se :( )

2018. júl. 8. 20:46
 10/28 anonim ***** válasza:
84%

Szerintem nincs olyan, hogy finn tanóra, ahogy német tanóra sincs, csak németóra. Ezért se jut eszébe senkinek.

Csúfolni bárkit lehet, pl. ismerek két testvért, Anna és Liza, őket a Jegvarázs óta cikizik, pedig nem Elza. És lassan érettségiznek, tehát jóval előbb kapták a nevüket. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy ha a neve miatt cikizni akarják, akkor fogják.

Plusz egy példa: én általános iskola alatt végig béka voltam, mert B.K. a monogramom.

Egyébként ismerek egy Nagy Árpit. Ezt se mond ki sokszor egymás után. :)

De őt ezzel soha nem cikizték.

2018. júl. 8. 21:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!