Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Finta Nóra, tényleg nagyon gáz?

Finta Nóra, tényleg nagyon gáz?

Figyelt kérdés
Kb mióta az eszemet tudom,elhatároztam, a lányom Nóra lesz. A férjem vezetékneve viszont a fent írt. Szerinte ez totál kiszúrás a gyerekkel, mert kimondva Finn-Tanóra , és cikizik majd vele.

2018. júl. 8. 20:26
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
85%

Nálunk is Nora az 5 éves , minket szzal piszkáltak,hogy majd órának értik a Norát,mert a vezetéknév N végü és rögtön N a keresztnév is, gyönyörüen mutatkozik be még sosem értették félre.

Nálatok sem hiszem hogy ez gondot okoz.

2018. júl. 8. 21:19
 12/28 anonim ***** válasza:
87%

Semmi baj nincs vele. :) Minden nevet lehet csúfolni.

Egyébként érdekes, hogy te is kislány korod óta a Nóra nevet szeretnéd adni a lányodnak. A tanárom is mesélte, hogy kicsi kora óta tudta, hogyha lánya lesz, akkor a Nóra nevet kapja. És lett egy Nóra nevű lánya. :P

Egyébként anyum is azt a nevet adta nekem, amit kiskorában eldöntött. :)

2018. júl. 8. 21:29
 13/28 anonim ***** válasza:
54%
Szerintem szepen hangzik.Esetleg Norina?
2018. júl. 8. 21:40
 14/28 anonim ***** válasza:
59%

Add úgy hogy Norina. Nőies szép. Vagy valami hasonlót pl Noa, Dóra, Dorina, Noémi, Nelli

De szerintem dokan lemondtak már egy gyerekkorbsn elföntött névről mert pl a férjnek nem tetszik vagy így hívták a férj volt barátnőjét.

Nézegess tovább ha nem vagy kibékülve a névvel, de én sem vettem észre ezt a szójátékot.

2018. júl. 8. 21:44
 15/28 anonim ***** válasza:
69%
Nem gáz nagyon is szép név. Ha ez tetszik add nyugodtan.
2018. júl. 8. 21:44
 16/28 anonim ***** válasza:
93%
Fura volt leírni, kimondva is, de ha nem írod le nem jövök rá miért.
2018. júl. 8. 21:55
 17/28 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem maradjatok meg nyugodtan a Nóra névnél. Nekem szépen hangzik együtt a kettő, és nem tűnt volna fel nekem se, ha nem írod, hogy hasonlít, mintha azt mondanánk, hogy "finn tanóra". Viszont lehet, hogy mások meg még a férjedhez hasonlóan észrevennék, hogy hasonlít, de akkor se ciki dolog amire hasonlít, viszont a lányodnak lehet, hogy egy idő után már nem megmosolyogtató lenne; mert mindenki azt hinné, hogy ő az első , akinek eszébe jut, és jópofiskodásból mindenki, aki rájön, el akarná sütni ezt; és akkor lehet, hogy egy picit idő után már idegesítő lenne neki. Egyébként én ismerek két Eleonórát, és mind a kettő Nóri, és tök király!! Meg amúgy van egy olyan alak is, hogy Leonóra; szerintem az jobban is passzol, mint E-vel az elején; mert így nem két magánhangzó találkozik ott; mint az A-E esetén. Amúgy nekem a kedvenc lánynevem a Leona:) A Leonóra meg tökre hasonlít rá; meg a Nóra névnek a hosszabb formái is; meg ez a rövid is szép, plusz még a Norina is nagyon kecses. Ja és nincs bajuk a Nóriknak belőle, nem kell magyarázkodni, majd megszokja. Amúgyis csak hivatalos papírokon szerepelne a fullos keresztnév, és gondolom, akkor Nórinak becéznétek. Szóval szerintem ne mondjatok le erről a névről, szerintem nagyon szép. Meg amúgy tényleg lehet ilyen "kompenzáló-nevet" oda közibük becsapni; és akkor mégcsak nem is fog hasonlítani a finn tanórára; legalábbis vészesen nem. És ismerek olyat is, akinek két keresztneve van, és a másodikat használja, szóval az is jó. Szerintem pl egy ilyen Finta Anna Nóra is jól hangzik. És szerintem alapból se lenne gáz; hogyha nem lenne meghosszabbítva, meg közéjük berakva semmi; de akkor hogyha ez tényleg számotokra ennyire feltűnő, - lehet, hogy van még, akinek;- akkor szerintem legyen Leonóra, maradjatok annál. Esetleg a Norina -kombó is még faja, szerintem az is nagyon szép; az ilyen Nórás nevek azok nagyon szép, dallamosan csengenek. Szóval én nem mondanék le erről a névről.
2018. júl. 8. 21:55
 18/28 anonim ***** válasza:
87%
Mi lenne ha kötőjellel megkapná a te neved id pl: Finta-Kovács Nóra
2018. júl. 8. 22:01
 19/28 anonim ***** válasza:
75%

A Norina ritka csúnya és kifacsart név.

Kérdező, én maradnék a Nóránál, semmi baj nincs vele.

2018. júl. 8. 22:10
 20/28 anonim ***** válasza:
72%
Akkor is rosszul hangzik, ha nem finn tanoranak hallom, hanem csak siman finta noranak... hittanora , vagy valami gyerekhalandzsa hatasa van.
2018. júl. 9. 00:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!