Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Te melyik nevet adnád a fiadnak?

Te melyik nevet adnád a fiadnak?

Figyelt kérdés

20 hetes kismama vagyok, kisfiút várok.

Párommal gondolkozunk a neveken, de sajnos úgy tűnik nem igazán sikerül dönteni, a három név közül, amit kiválasztottunk.

Igazából mind tetszik, de mindben van valami "kifogás" miért ne adjuk. Szóval a három név:

Noel : Párom kedvenc neve, az elejétől kezdve ezt emlegeti. Én azért nem adnám, mert nagyon tucatnév lett, egyszerűen nem áll a számra..

Sebestyén: tetszik a becézése, de párom szerint a ty betű zavaró, túl hosszú stb.

Szóba került még a Kende és Marcell is.

Ti mit gondoltok erről? Adnátok valamelyiket ezek közül?

2018. jún. 25. 10:27
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:

Sebestyén tetszik, szerintem nem zavaró a ty benne. Jó a Kende is!

A Noelt offos amiatt amit te is írtál, a Marcell nem tetszik.

2018. jún. 25. 11:01
 12/23 A kérdező kommentje:

Köszönöm a sok véleményt, sokat segít!

Kedves #8-as, ha egyik se tetszik, akkor neked milyen fiú nevek tetszenek? :)

Sebestyénnek a Sebi becézése tetszik, a Kenesét írta valamelyik válaszoló, ez is listás volt, de túl idegennek tűnik, hiába magyar név, ritka és nem tudom mennyire néznék meg emiatt a gyerekem.

Két nevet nem szeretnénk :)

2018. jún. 25. 11:06
 13/23 anonim ***** válasza:

Ezekből nekem a Kende tetszik.

A Noel nem tetszik, és valóban gyakori. Annyira a Marcell sem tetszik, a Sebestyént pedig akkor megvétózta a párod?

2018. jún. 25. 11:15
 14/23 anonim ***** válasza:

Biztos le leszek pontozva mert itt a gyakorin az a jó ha ritka a név. De endem mem tartott és nem is tartana vissza hogy gyakori egy név. Az országos szintű de ahol laksz nem biztos higy úgy van de ha mégis kit érdrkelne ha tetszik a név. Csak azért adni valamit mert ritka..... de nem tetszik.

Noel szépen hangzik, újszerű gyakori név nem kirívó már.

Kende aranyos ez is mostanában lett felkapott mint a Noel.

Marcell szép. Régóta felkapott.

Sebestyén nekem az a seb szó miatt nem jön be....

Nézd melyik jobb a vezetéknévvel. Fontos e a becézhetőség. Becézve tetszi e.

2018. jún. 25. 11:58
 15/23 anonim ***** válasza:

Őszintén? Nekem egyik sem tetszik, de nem is nekem kell elneveznem a gyereketeket.

Válasszatok egy olyat, amiben meg tudtuk egyezni!

Számomra a Noel rémes, és rengeteg is van belőle.

A Kende és gyarapszik, és olyan erőltetettnek tetszik.

A Sebestyén szerintem nagyon szép név, de ha nem tetszik a párodnak, akkor hagyni kell a fenébe.

Ezek közül a Marcellt adnám. Marciként gyermekkorban, Marcellként felnőttkorban egyaránt méltósággal és jól viselhető, kellemes név. Nem egyénieskedő, nem erőltetett, nem ősmagyarkodó, nem sorozatnév, és nem is egy újabb Olivér, Noel, Marián, Milán, Nimród stb.

2018. jún. 25. 12:21
 16/23 anonim ***** válasza:
Ha kisfiunk szuletne meg, akkor Marcell lenne. A Sebestyen szerintem szuper nev, en ezek kozul lehet, hogy azt adnam a helyetekben, ha nem akartok tucatnevet, mert Marcellbol nagyon sok van, de nalunk pl. szempont, hogy gyakori nev legyen, egyszeru, kulfoldon is hasznalhato.
2018. jún. 25. 12:45
 17/23 anonim ***** válasza:
Csak a Marcell tetszik.
2018. jún. 25. 13:44
 18/23 anonim ***** válasza:

Szerintem egyikkel sincs probléma,bár nekem nem tetszik mind,de egyébként teljesen rendben van mind,szép nevek.

Kisfiamat Sebestyénnek akartuk elnevezni(Sebi,Zsebi,Zsebibaba becézéssel),de sajnos a vezetéknevünkkel nagyon összefolyt,így Lénárd lett.A Noel nekem valamiért nem igazán tetszik.A Marcell és Kende tetszenek.Ha nem tudtok megegyezni az első két névben,akkor én ebből választanék.

Csak egy érdekesség képp,mivel valaki írta a Kenese nevet,ami szerintem nagyon szép.Az ismerősi körünkben van egy család ahol a kisfiú Kenese,a kislány Lelle.Hát mit ne mondjak,külön simán adnám de így testvéreknek biztos.Még ha Balaton lenne a vezetéknevük még jobb lenne.

Még egy pár név ami hátha tetszik:Kolos,Hunor,Konrád,Domonkos,Szabolcs,Patrik,Levente,Lőrinc,Vencel,Olivér.

2018. jún. 25. 13:45
 19/23 anonim ***** válasza:

*biztos nem

És bocsi a sok szóismétlésért,nem figyeltem.

Előző voltam

2018. jún. 25. 13:48
 20/23 anonim ***** válasza:
A Noel szerintem egész jó, de én nem adnám, annyira azért nem tetszik. A Sebestyén szerintem úgy szörnyű ahogy van, és nem csak a 'ty' miatt. Sebes. Ezt biztosan nem adnám. A Kende sem szimpatikus, de azért jobb. Marcell pedig...Az a kedvenc fiú nevem!!! Azt adnám biztosan :)
2018. jún. 25. 16:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!