Melyik nevet nem adnád soha ( semmilyen körülmények között :D) sem lányodnak, illetve fiadnak?
Lányomnak biztos, hogy nem adnám a Petronellát. xD
Fiamnak meg ... mondjuk a, Szaniszlót. xD
Erzsébet, Mária, Teréz,
János, Pál, Péter, Antal
Leszögezem, hogy nem rasszizmusból és nem bántásból, lenézésből vagy bármiből írom, de a tipikus roma neveket, a romák által preferált neveket nem adnék neki. Pl.: Mercédesz, Dzsenifer, Méri (mit tudom én magyarul ez, hogyan kell alkalmazni), Gáspár, Mózes és társaik. A furcsa, hogy vannak közöttük számomra tetsző nevek, de felénk már tényleg azt várom, hogy mikor különböztetik meg számokkal ezeket a tömegneves gyerekeket.
Nem adnék neki ultra modern nevet Pl.: Bodza, Málna fiú névben nem jut ilyen eszembe.
Olyan nevet szeretnék választani ami különlegesen cseng, kissé régies és mégis modern. Cél, hogy felnőtt korában szégyen nélkül be tudjon mutatkozni.
Beszélő neveket: Felhő, Napsugár, Málna, Eper, Farkas, Őzike stb
És szintén az "újmagyar nevek" : Szebasztián, Szemiramisz, Benjámin (Benji - mint a kutya)
Anna,Panna,Hanna,Jázmin,Boglárka
Zétény,Bence,Máté
Ezek azok a nevek ,amik nekem nagyon nem jönnek be,és még a brazil szappanoperábe illőktől is rosszul vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!