Melyik nevet nem adnád soha ( semmilyen körülmények között :D) sem lányodnak, illetve fiadnak?
Fiú: Jenő, Özséb és a hülye ősmagyarkodó neveket.
Lánynak: szintén "ősmagyar" neveket, valamit Jolánt, Alexandrát, Dzsennifert és társait.
mit kell itt megpukkadozni?! Ez csak egy kérdés nem kell itt válaszolni mindenkinek, nem is kell elolvasni.
Azért mert valakinek nem tetszik a te vagy épp a gyermeked neve még nem kell lehordani.
Én Erzsébet vagyok, de mint írtam nem adnám ezt a nevet a gyerekemnek. És láttam, hogy másnak sem tetszik, de nem lázadtam fel, hogy öcskös engem így hívnak nehogy már te azt mond hogy csúnya ez a név.
nem a válaszolók miatt jelentettem a moderátoroknak!!
"Igenis gúnyolódok, mert nekem szabad.:P" mondat miatt.
Van olyan név amit én sem adnék, de attol tudok normálisan válaszolni!!
De hisztis valaki :-D
Az én lányaim nevét és felsorolták, de attól még nem vagyok felháborodva. Bízok a döntésemben, hogy az Etelka szebb név, mint Őzike, de valakinek biztos, hogy az Őzike tetszik jobban, mert amúgy nem lenne az utónévkönyvben.
Ez ugyanolyan, hogy nem fogok valakit a neve miatt kinevetni, esetleg magamban megjegyzem, hogy ennek sem voltak normálisak a szülei :-D
Mint a Jáksó Dagobert vagy Kandisz Nóra vagy Falábú Orgona szülei sem. Legalábbis SZERINTEM!
Az összes olyan nevet amit MTA magyarosított:(
Az esmeraldak, dzseniferek alehandrok... és a mazsolák virágok napsugárkák...(ezek maradhattak volna becenévnek)
Az most, hogy egy név 12 egytucat max annyira érdekel, hogy a családban ne nagyon legyen, ha van is évente egyszer legyen max névkavar.
Én pl a vezetéknevemért hápoghattam volna anno, mert 12egytucat oldal van tele a tkönyvben, keresztnévvel is:D:S De attól még én egyedi idegesítő, szép vagyok...
Amúgy a lányomat én Annának akartam a párom Nórának. Érdekes a kicsi Nóci fejű, nem illene rá az Anna... Ugyan ilyen szerintem a Zselyke, a Botond, a Bendegúz...
Lánynak sosem adnám a Petronellát (petróleum lámpa jut róla eszembe), fiúnak meg a Bélát.
Egyébként meg én sem értem miért vannak egyesek felháborodva mások véleményén. Rengeteg olyan kérdés van, hogy "tetszik-e nektek az xy lánynév/fiúnév" Erre is érkeznek pozitív, negatív válaszok, ezzel az erővel oda is be lehetne írni, hogy mi jogon ócsároljátok le, mert ez a gyerekem neve.
Tudom, régi kérdés, de ha már ide keveredtem:
Van egy pár, írhatnám holnapig is...
Amúgy félreértés elkerülése végett:
Szíved joga, milyen név tetszik, meg mi nem.
Nyugi, én is utálom a nevem, de azért b@szta a szemem, hogy nem sikerült normálisan leírnod...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!