Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Csak nekem kellemetlen ez?

Csak nekem kellemetlen ez?

Figyelt kérdés
Tavaly megszületett a kisbabám. Eljöttek unokatestvéremék és pénzt kaptam tőlük ajándékba. Most megszületett az ő babája, aminek szívből örülök, és szívesen látnám már...viszont rém kellemetlenül érzem magam amiatt, hogy én nem tudok neki 50 ezer Ft-ot adni ajándékba. (ennyit kaptunk mi). Úgy szeretném látni őket, segítenék neki bármiben, de sajnos nagyon rosszul érzem magam emiatt. Nagyon szerettem az unokahúgomat, de igazából már ezek miatt a dolgok miatt nem jártunk össze...mert sajnos én igenis baromi rosszul érzem magam amiatt, hogy nem tudom viszonozni a drága ajándékokat. Tudnátok adni ötleteket hogy milyen ajándékot vigyek nekik? Maximum 20 ezer Ft-ot tudok rászánni..nagyon max. Gondoltam arra is, hogy 10 ezerért veszek valami jobb minőségű játékot (tanulókutya?) meg egy 10 est tennék borítékba. Vagy szerintetek ez gáz?

2018. jún. 24. 16:06
1 2
 1/15 anonim válasza:
73%
Abban segítesz nekik amiben csak tudsz és amit meg tudsz engedni magadnak. Tudják, hogy van gyereked meg fogják érteni nem gáz dolog :) Vegyél valami tanulo játék vagy valami plüsst :)
2018. jún. 24. 16:12
 2/15 anonim ***** válasza:
66%

Csak én nem értem, hogy minek adtak neked pénzt a gyereked születésére? Nálunk nem divat ez. Aki látogatóba megy, visz valami apróságot és kész.

De mindegy is, mert nálad ez nem így alakult.

A terved azért gáz, mert te jóval nagyobb összeget kaptál. Amikor megtudtad, hogy ott is gyerek lesz illett volna gondolni arra, hogy akkor kb.te is annyit adj amennyit te kaptál. Szóval kicsit gondold át.

2018. jún. 24. 16:15
 3/15 anonim ***** válasza:
26%
En addig erolkodnek, amig ossze nem szedem az 50 ezret , ha kell, kolcson kernem azt a maradek 30at szuleimtol, de nem mennek kevesebbel.
2018. jún. 24. 16:23
 4/15 A kérdező kommentje:
Nálunk sem divat ez. Jórészt emiatt nem szülinapozunk stb. Én sem számítottam arra, hogy pénzt fogok kapni, pláne, hogy ennyit. Az az igazság, hogy náluk tehetősek a nagyszülők is. Ezzel tulajdonképpen engem hoztak kellemetlen helyzetbe, mert tisztában vannak vele, hogy sajnos nem vagyunk gazdag vállalkozók. Én a saját gyerekemnek is sajnos a legtöbb dolgot használtan tudtam megvenni. Hitelt fizetünk, közben nyelvvizsga felkészítőre járok, ami megint csak pénz. Sajnos mondanám, hogy ne tartsuk a kapcsolatot mert én ezeket nem kérem, és nem tudom viszonozni, de mivel beállítottak hozzánk anno, így nekem is viszonozni kell. Igazából nem lenne bennem emiatt feszkó, ha mondjuk jön és hoz egy zacskó pelenkát, meg mondjuk egy tepsi sütit.
2018. jún. 24. 16:27
 5/15 anonim ***** válasza:
63%
Gondolom jól állnak anyagilag, úgyhogy pénzt nem adnék. Inkább jobb ajándékot vigyetek, az már kijön az összegből. Értékelni fogják hidd el.
2018. jún. 24. 16:28
 6/15 anonim ***** válasza:
85%
De ha kellemetlen volt ez a helyzet mindig is, akkor miért fogadtátok el a pénzt? Vagy miért költöttétek el?!
2018. jún. 24. 16:49
 7/15 anonim ***** válasza:
82%
Ha már elfogadtad azt a pénzt... akkor bizony illik viszonozni. Mert ezt ott helyben kellett volna átgondolni, hogy te nem fogsz tudni ennyit adni nekik, és erre hivatkozva visszautasítani.
2018. jún. 24. 16:49
 8/15 anonim ***** válasza:
71%

Lehet lepontozni, engem két másodpercig sem zavar, de igen is jogos a kérdés, hogy miért fogadtátok el, vagyis inkább, hogy miért néztetek a fenekére az ötvenezernek.

Értjük, hogy rossz a helyzet, de a tartásodnak kellett volna megmaradnia, mert számíthattál rá, hogy ez még kellemetlenebb lesz.

A helyedben felhívnám, és a kapcsolat megszakítása helyett inkább korrektül elmondanám, hogy húszezret tudok nélkülözni, de azt szîvből adom, biztosan megértenék. De ez én vagyok. “Sajnos”.

2018. jún. 24. 16:59
 9/15 anonim ***** válasza:
80%

Hát nem tudom, ez így már nehéz helyzet....

Az biztos, hogy én pénzt sosem fogadbék el a gyereknek/babának "ajándékként". Szerencsére nálunk más is így van vele és inkább megbeszéljük mire van szüksége (hogy ne olyat adjanak amiből már sok van) vagy nagyobbaknál mit szeretne a gyerek.

Más anyagi helyzetben lévőknél meg pláne kellemetlen ez, de szerintem gondolhatják, hogy nem mindenki tud annyit adni.

Viszont én nagyon örülnék, hogy ilyen segítőkész vagy, ez szerintem többet ér mindennél!

Mondd meg, hogy nagyon szeretnél valamit adni, de nem tudod, hogy minek örülnének, hátha ad valami ötletet, ami kijön 20000-ből (szerintem nem is mondana drágát) és akkor probléma megoldva :)

2018. jún. 24. 17:11
 10/15 anonim ***** válasza:
87%
Hát szerintem meg kicsit sem ciki. Nem megőrzésre adták neked azt a pénzt, hanem ajándékba. Ők is biztos tudják, hogy nekik több van. Vigyél valami jó ajándékot, meg finom sütit, ne vállald túl magad és ne is szabadkozz.
2018. jún. 24. 17:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!