Nagyon rosszul bírom az itthonlétet (9 hós babával). Mivel foglaljam le az agyam?
Igen, az elég nehéz korszak, de kitartást nemsokára könnyebb lesz.
Nekem 1 éves kor után volt könnyebb, napi 1x aludt már így nem kellett az egész napomat alvásidőkhöz igazítani, kapaszkodva lépegetett,egyre önálóbb lett és egyre jobban kimutatta a szeretetét.
Ilyenkor már játszóteret is élvezte, bár tudom ez neked nem olyan nagy kikapcsolódás, de hátha megismerkedsz valakivel.
Semmi rokonotok nincs aki vigyázna pár órát alkalmanként a kicsire míg feltöltődsz? Párod nem tud visszavenni a munkatempóból?
Valamikor biztos van szabadnapja, ilyenkor nyugodtan "sózd rá" és kapcsolódj ki akár fodrászhoz elmész, vagy bármi ami érdekel.
Szerintem is keress játszócsoportokat, a nyelvet is gyakorlod, ismerkedsz más anyukákkal stb. Én is külföldön élek és többféle csoportba jártunk már a fiammal és október óta a lányommal együtt, mostanra már van egy jó kis társaság akikkel a csoporton kívül is szervezünk programokat, vagy áthívjuk egymást és miközben a gyerekek játszanak mi beszélgetünk, kávézunk.
És kereshetsz esetleg valami esti tanfolyamot, és amíg te tanulsz/tornázol/varrsz stb addig a férjed ellenne a picivel... reméljük ;)
9 hos ?
Mar reg dolgoztam
Gyerek kis csaladi bolcsibe adtam es rohantam vissza heti 3x dolgozni.
Jo volt es hasznos es penzt is hozott
Az allam tamogatta a bolcsodet
Babanak is jot volt
Szoptatni munka mellett is lehet
Ket evig szoptattam es fejtem a tejet.
Mi viszont ket fizetessel szuper jol ertunk mindig
Otthon ulve megbolondultam volna
Kérdező, tudom, miről beszélsz.
Mi az Isten háta mögött lakunk egy Tiszavirág nevű kempingben családi házban. Itt szomszéd sincs :D
Télen a legrosszabb , akkor én , a gyerek és az erdő :)
Busz 15 perc gyaloglásra van. Sokszor kedve nincs az embernek elindulni, hátán a gyerekkel. A babakocsit szar lenne tolni ilyen úton.
Én többnyire itthon próbálom elfoglalni magam, de rossz, mert csak messengeren tudok csacsogni akkor sincs mindig kivel..unalmamban napi 3 kávét is megiszok.
Itt az unalom szót nem arra kell érteni, hogy nem látjuk el a házimunkát vagy nem foglalkozunk a gyerekkel, inkább arra, hogy nincs kihez szólni, unalmas az olvasás, a filmnézés, a kerti munkálatok. Az én férjem ma este jön haza 4 nap után. Gondoljátok el, 4 napig nincs más, csak te és a gyerek, mellettetek az erdő, este nincs közvilágítás. Kétszer meggondolja az ember, hogy elinduljon valahova is.
Ennivalót mindig 1 hétre előre veszünk, még van 3 napi kajánk itthon.
Tervezzük a kistesót és a gyerek 3 éves korában én szeretnék Győrbe költözni, mert ez nem állapot. Így nem lehet dolgozni sem járni majd , mert télen pl komppal kell átkelni , ha befagy a Tisza , nem tudsz hova menni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!