Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nagyon rosszul bírom az...

Nagyon rosszul bírom az itthonlétet (9 hós babával). Mivel foglaljam le az agyam?

Figyelt kérdés
Egész nap rajtam lóg /utána rohangálok vagy a házimunka, tehát szabadidőm nincs, de közben annyira unatkozom. Minden monoton, és folyton alkalmazkodni kell a lányomhoz (akit amúgy természetesen imádok!). A párom sosincs itthon, nincs senki akihez szóljak, a barátaim mindig elfoglaltak (dolgoznak, tanulnak, messze is laknak)... Egyre rosszabbul érzem magam..
2018. jún. 16. 12:25
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
69%
Menjetek ki minél többet, csatlakozz valami baba-mama körhöz (baba-mama torna, babazene, babaúszás, egyházi "klubok"... elég sokféle létezik már, nézz körül). Ha van valami énidőd (tudom, ez gyerekfüggő), azt fordíts valami olyanra, amit vagy szeretsz, vagy hasznos, vagy mindkettő (nyelvtanulás fülhallgatóval séta közben, babakocsis kocogás).
2018. jún. 16. 12:52
 2/11 anonim ***** válasza:
69%

Igen, az elég nehéz korszak, de kitartást nemsokára könnyebb lesz.

Nekem 1 éves kor után volt könnyebb, napi 1x aludt már így nem kellett az egész napomat alvásidőkhöz igazítani, kapaszkodva lépegetett,egyre önálóbb lett és egyre jobban kimutatta a szeretetét.

Ilyenkor már játszóteret is élvezte, bár tudom ez neked nem olyan nagy kikapcsolódás, de hátha megismerkedsz valakivel.

Semmi rokonotok nincs aki vigyázna pár órát alkalmanként a kicsire míg feltöltődsz? Párod nem tud visszavenni a munkatempóból?

Valamikor biztos van szabadnapja, ilyenkor nyugodtan "sózd rá" és kapcsolódj ki akár fodrászhoz elmész, vagy bármi ami érdekel.

2018. jún. 16. 12:54
 3/11 anonim ***** válasza:
81%
De miért vagy otthon egész nap? Nyár van, jó idő, ha csak nem valami faluban laksz, akkor mindenhol találsz ezerféle programot. Ahogy az első is írta, keress baba-mama klubokat, foglalkozásokat. Babatorna, babaúszás, vagy csak egy kis beszélgetős klub, ahol a gyerkőcök elvannak együtt, ti anyukák meg tudtok kicsit dumcsizni. Ez mindkettőtöknek jót tenne, a babád sem olyan kicsi már, gondolom ő is egyre inkább fel akarja fedezni a világot, kellenek neki a programok, új élmények, a közösség. Ezzel együtt jönnének az új barátok is, akikkel közös programokat csinálhattok. Ha párodra vagy rokonra nem tudod rábízni a picit pár órára néha, akkor ha belefér anyagilag egy bébiszittert is kereshettek heti egy alkalomra. Ilyenkor egy kicsit kikapcsolódhatsz, foglalkozhatsz magaddal.
2018. jún. 16. 14:30
 4/11 A kérdező kommentje:
Külföldön élünk. Beszélem ugyan a nyelvet, de nem az igazi. Program sincs túl sok.
2018. jún. 16. 17:43
 5/11 anonim ***** válasza:
Keress egy olyan hobbit, amihez másfajta gondolkodás kell, mint a rutin. Nekem ilyen a varrás. Amikor alszik a gyerek varrok,de sokszor eszembe jut máskor is,mert ha olyan dolgot csinálsz, amit előtte nem, akkor alapos tervezést igényel.
2018. jún. 16. 18:29
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem is keress játszócsoportokat, a nyelvet is gyakorlod, ismerkedsz más anyukákkal stb. Én is külföldön élek és többféle csoportba jártunk már a fiammal és október óta a lányommal együtt, mostanra már van egy jó kis társaság akikkel a csoporton kívül is szervezünk programokat, vagy áthívjuk egymást és miközben a gyerekek játszanak mi beszélgetünk, kávézunk.

És kereshetsz esetleg valami esti tanfolyamot, és amíg te tanulsz/tornázol/varrsz stb addig a férjed ellenne a picivel... reméljük ;)

2018. jún. 16. 21:14
 7/11 anonim ***** válasza:
24%

9 hos ?

Mar reg dolgoztam

Gyerek kis csaladi bolcsibe adtam es rohantam vissza heti 3x dolgozni.

Jo volt es hasznos es penzt is hozott

Az allam tamogatta a bolcsodet

Babanak is jot volt

2018. jún. 16. 21:27
 8/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Utolsó, még nem tartunk ott. Sokat feláldoztunk, hogy egy évig itthon lehessek vele, és szükség is van erre, mivel még főleg szopik.
2018. jún. 17. 08:30
 9/11 anonim ***** válasza:
26%

Szoptatni munka mellett is lehet

Ket evig szoptattam es fejtem a tejet.

Mi viszont ket fizetessel szuper jol ertunk mindig

Otthon ulve megbolondultam volna

2018. jún. 17. 09:28
 10/11 anonim ***** válasza:

Kérdező, tudom, miről beszélsz.

Mi az Isten háta mögött lakunk egy Tiszavirág nevű kempingben családi házban. Itt szomszéd sincs :D

Télen a legrosszabb , akkor én , a gyerek és az erdő :)

Busz 15 perc gyaloglásra van. Sokszor kedve nincs az embernek elindulni, hátán a gyerekkel. A babakocsit szar lenne tolni ilyen úton.

Én többnyire itthon próbálom elfoglalni magam, de rossz, mert csak messengeren tudok csacsogni akkor sincs mindig kivel..unalmamban napi 3 kávét is megiszok.

Itt az unalom szót nem arra kell érteni, hogy nem látjuk el a házimunkát vagy nem foglalkozunk a gyerekkel, inkább arra, hogy nincs kihez szólni, unalmas az olvasás, a filmnézés, a kerti munkálatok. Az én férjem ma este jön haza 4 nap után. Gondoljátok el, 4 napig nincs más, csak te és a gyerek, mellettetek az erdő, este nincs közvilágítás. Kétszer meggondolja az ember, hogy elinduljon valahova is.

Ennivalót mindig 1 hétre előre veszünk, még van 3 napi kajánk itthon.

Tervezzük a kistesót és a gyerek 3 éves korában én szeretnék Győrbe költözni, mert ez nem állapot. Így nem lehet dolgozni sem járni majd , mert télen pl komppal kell átkelni , ha befagy a Tisza , nem tudsz hova menni.

2018. jún. 17. 19:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!