36,37 évesen már veszélyes szülni?
Most 35 leszek és teljesen egészséges vagyok.
Jövöre (május)lesz 1 lábmütétem(baleset) és addig már nem akarok szülni.Altatni fognak tehát közben nem lehetek terhes.Tehát várnom kell.Sajnos!!!
Szerintetek?
Én is 34 évesen szültem az elsőt, és 36 évesen tervezzük a másodikat. Nem vagyok fizikailag "öreg", lelkileg pedig még annyira sem. :-)
Persze elmegyünk az extra vizsgálatokra, de igazán nem aggódom.
Köszönöm a megnyugtató válaszokat.
Szép napot.
Sok ismerősöm szült 40 körül, még abban a korban is amikor nem volt ennyire fejlett az orvostudomány és szerencsére egészséges babák lettek. A dédimamám a "rekorder" a családban, mert ő 46 évesen szülte a nagyimat, 1930-ban. A kockázat biztosan nagyobb, a statisztikák ezt támasztják alá, ezt el kell fogadni. De a statisztikák miatt nem érdemes lemondani a babáról! :) Ráadásul a magasabb kor miatt jobban odafigyelnek a dokik. Pl olvastam, hogy napjainkban sokkal gyakoribb, hogy 20-30 év közötti nőknek down-kóros gyermekük születik, mint a 35 fölöttieknél, mert ott több erre irányuló vizsgálatot elvégeznek és jobban odafigyelnek.
Személy szerint 33 évesen szültem az első babámat, 35 leszek amikor visszamegyek dolgozni, és mivel szeretnék pár évet munkával tölteni, hülyén hangzik de "kiélvezni az egy gyerekes család" érzést, összeszedni magunkat anyagilag, a tesót 40 körül tervezzük.
Egyéltalán ne izgulj: én az elsö kettöt 20 és 24 évesen szültem, a hamadikat 35 évesen. Az elsöknél több energiám, lendüleletm volt, de kevesebb türelmem, a harmadiknák ugyan kevésbé dinamikos, de sokkal türelmesebb, megértöbb és lazább. MOst már a legkisebb is 21 éves, de vele volt a kamaszkorban a legkevesebb gond, mert egyszerüen sokkal lazábban vettem, nem estem mindjárt pánikba - igy neki sem kellett annyira lázadnia.
Mindkét korcsooportnak van elönye és hátránya, de ha újtra kezdhetném, akkor 30 alatt semmiképpen sem szülnék, utána sokkal jobb a gyereknek is meg a szülönek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!