36,37 évesen már veszélyes szülni?
Most 35 leszek és teljesen egészséges vagyok.
Jövöre (május)lesz 1 lábmütétem(baleset) és addig már nem akarok szülni.Altatni fognak tehát közben nem lehetek terhes.Tehát várnom kell.Sajnos!!!
Szerintetek?
A sógornőm 36 évesen szülte meg a második gyermekét. A párjának voltak gondjai, így lombikkal sikerülhetett a baba. Én magam azonban ekkor már nem vállalnék. Számomra ekkor már túl nagy a kockázat. De az biztos, hogy ez egyéni, alkati kérdés. A sógornőmet is kivizsgálták, biológiailag 10 évet letagadhatott és igazából ez számít. Hiába 37, ha a teste lassabban "öregedett" (bocsánat, de más kifejezést nem találtam), így biológiailag csak 27-28 évesnek felel meg.
Vizsgáltasd ki magad, kérj tanácsot a nőgyógyászodtól és ha ő is úgy ítéli az egészségi állapotodból kiindulva, akkor hajrá! Szurkolok!
Semmi gond nincs vele, 40 alatt még nem növekszik az esetleges fejlödési rendellenességekre való hajlam. Ilyen idösen a szülés sem igazán problémás, és az feltétlen pozitiv, hogy egy ilyen korú nö sokkal felelöségteljesebb, mint egy 20 év körüli.
A fejlettebb országokban ez a normális, 30 alatt csak nagyon kevesen szülnek - és annak is nagyrésze véletlen terhesség, ennek ellenére nincs több rendellenes gyerek, viszont a párok sokkal nagyobb gyakorisággal maradnak együtt (mert érettebben állnak a család/gyerek kérdéshez), a gyerekeknek könnyebb az élete, mert megvan az anyagi alap.
én az első babámat 34 évesen, a másodikat 36 évesen szültem
mindketten makk egészségesek, szépen fejlődnek
a kockázat persze nagyobb ilyen korban, de megéri kockáztatni!
Szia!
36 évesen szültem tavaly!
Sokkal könnyebb és probléma mentes volt a terhességem, mint 10 évvel ezelött!
Nyugodtan vágj bele majd!
Szia en is 34 es 36 evesen szultem a gyerekeimet.
Mindket terhessegem es szulesem konnyu volt.
A gyermekeim is egeszsegesek.Vannak baratnoim akik 40 felett szultek es semmi komplikacio nem volt .
Ha egeszseges vagy nyugodtan vagj bele.
Reszemrol a negativum hogy vannak napok amikor hianyzik belolem az az vitalitas amivel a 20 eveimben rendelkeztem .De lehet hogy ezzel csak en vagyok igy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!