Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » 15 évesen már veszélyes a...

15 évesen már veszélyes a bárányhimlő?

Figyelt kérdés
2010. jan. 18. 14:24
1 2
 1/13 anonim válasza:
és akinek felnőtt korában jelenik meg??!
2010. jan. 18. 14:29
 2/13 anonim ***** válasza:
30%
18 éves kor után veszélyes..17évesig még nincsenek mellékhatások
2010. jan. 18. 14:31
 3/13 A kérdező kommentje:

Értem, igazából magam kérdeztem a kérdés mert tesóm most volt az és hát elkaptam tőle, de olvastam, hogy idősebb korban egyre veszélyesebb akár súlyos szövődménnyel is járhat.

F/15

2010. jan. 18. 14:33
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

26 éves koromban (2 éve)karácsony előtt életemben másodjára kaptam el a bárányhimlőt, hát...azt hittem itt a vég!Nagyon beteg voltam és hát a lelki részéről ne is beszéljünk - szenteste elült mellőlem a fél család-de nem lett semmi gáz!

Azért ha lehet, akkor ne olvass túl sok mindent a neten ezzel kapcsolatban, mert én ezt megtettem, aztán már éreztem is, hogy fáj az agyam, lebénulok, megsüketülök....Visszagondolva vicces, de akkor kemény volt. Állítólag férfiaknak rosszabb. bocsi

2010. jan. 18. 15:04
 5/13 A kérdező kommentje:

Hogy tudtad másodjára elkapni, ha valaki egyszer elkapta az már másodszor már nem kaphatja el csak ha nagyon gyenge az immunrendszere. És velem is így van hogy utána olvastam hogy nagyon nagyon ritka de akár lehetnek halálos szövődményei is a bárányhimlőnek is. És úgy érzem, hogy tüdő gyulladásom lenne de mégsem.

Azért köszi a választ, de ha te nem haltálbele másodszor és 26 éves voltál akkor talán én sem fogok és ez ad egy kis életerőt.

de a másik meg, hogy nem merek lemenni az orvoshoz mert félek hogy valaki osztálytárs vagy ismerős meglát :S És hát elég ciki lenne mert hogy ha még kisebb lennék akkor talán mert tesóm 9 éves volt.

2010. jan. 18. 15:10
 6/13 anonim ***** válasza:

Idejében el kell menni orvoshoz és nem lesz gond. a leggyakrabban mindig csak azoknál lesznek súlyos szövődmények vagy halálesetek, akik sokáig húzzák a kezelést, mondván, majd maguktól meggyógyulnak.

Egyébként el lehet kapni kétszer is. Azok akiknél az első nem tudott kiteljesedni (hülye szó rá, de ez van), azoknál lehet szövődmény az övsömör.

2010. jan. 18. 15:49
 7/13 anonim ***** válasza:
15 évesen még nem gáz, nyugodj meg, kedves kérdező!!!!! Én 14 éves voltam, amikor elkaptam egy kisgyermektől a családban. Leginkább 20 éves kor után kell fokozottan figyelni, mert akkor viszont már hosszabb a gyógyulás és a szövődmények is gyakoribbak.
2010. jan. 20. 09:01
 8/13 anonim ***** válasza:
En 13evesen lettem baranyhimlos,enis majd megbolondultam,de nem haltam meg lazas voltam meg minden bajom volt!!!amikor kialakult fogalmam sem volt mi a bajom, mert a fejemebubjan jottek ki eloszor pottyok,a buszon,aztan az arcomon egy ketto,es vegul suliba egyik oszt tarsan mondta,hogy csupa potty az arcom!es nevettett,es en meg mondtam nem hiszem el erre lerohantam az etkezobe a tukorhoz,hat lass csodat majd elajultam a tukorkepem lattan:D es azt se tudtam mi ez szoval en jobban bevoltam tojva ,mint barmelyikototk:-D Nah a lenyegre visszaterve,nyugodj meg nem fogsz meghalni!!!:-) igyal sok teat,szedj vitaminokat,es akkor hamarabb meggyogyulsz!Jobbulast Kivanok neked mihamarabb 21/L
2010. jan. 20. 11:16
 9/13 anonim ***** válasza:

Ismét itt vagyok - aki másodszorra is elkapta!

Le volt gyengülve az immunrendszerem.Ritka, de előfordul, bár ahogyan azt leírták, ez általában másodikként övsömörben nyilvánul meg...hát, nekem nem abban!Amikor kicsi voltam össz-vissz volt rajtam 10-15 pötty, utoljára meg kb. a kézfejemen volt csak ennyi!

Egyébként a fertőző osztályon azt mondta egy "okos" doki, hogy 99%, hogy nem az (mivelhogy már egyszer voltam), aztán tovább küldtek a bőrgyógyászhoz, aki azt mondta: 99%, hogy az.Végül neki lett igaza, mert a saját fiam és mindkét keresztlányom is elkapta tőlem, bár a nővérem hálás volt érte, hogy letudták.Az volt a legérdekesebb, hogy nem jártam kisgyerekes környezetben és én voltam a városban az első, akit lejelentettek a köjálnál....Őrült ciki volt!!!

+ infó: A mai világban mindenre védőoltást ajánlanak, de az ismerősünk beadatta a gyerekeinek és mégis lefolyt rajtuk a betegség, csak megúszták láz nélkül és minimális pöttyel!

Fel a fejjel, bár a mai napig nem hagyják ki az ismerőseim, hogy még gyerek vagyok, ha már gyerekbetegség miatt hagytam ki anno a szilveszteri bulit!

2010. jan. 20. 12:09
 10/13 A kérdező kommentje:

Nekem is azt mondta anyukám, hogy jobb most mint később, mert akkor már tényleg veszélyes lehet.

Csak azért ijedtem mert rajtam kijött vagy 500 pötty, de utána olvastam, hogy hogy a családban másodikként elkapo gyereknek sokkal több lesz és ha lenne még egy testvérem akkor annak már a bőre is alig látszana a sok pöttytől.

Meg a másik, hogy félek, hogy nekem nem fog elmúlni két hét alatt mint a tesómnak és azért 3 hetet kihagyni középsuliba már elég durva lesz bepótolni, meg hogy fogom elmagyarázni a többieknek, hogy ilyen pitiáner gyermekbetegségben szenvedtem :S

2010. jan. 20. 12:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!