Több gyerekkel ti a fizikai biztonságot vagy az anyagit választanátok?
2gyerekünk van a férjemmel (másfél és 3évesek)
Az utóbbi időben a férjemnek nagyon veszélyes munkákat adnak ki,és sajnos még ettől rosszabb lesz. Most a 8.-on dolgozik sokszor kikötés nélkül(ordibál a főnök hogy nincs ra idő) később a 14.-én fog,sokszor állvány sincs....
Rettegek hogy 1x azt kell mondanom a gyerekeknek hogy apa nem jön haza 😢
Gondolkozunk a váltason de necces mert sokkal-sokkal kevesebb lesz a bevétel tehát elég nadragszíjhúzós lesz a dolog.(használt ruha,fizetős programok kiesve,benzinen is nagyon kéne spórolni,Játékok stb minden kevesebb...) Beírattam a kicsit bölcsibe,de nem kecsegtettek sok jóval 15helyre addig jelentkeztek 80-an amíg én bementem,de volt még fél nap a jelentkezésből.
Ti mit tennétek?
Gondolkozz: mi a fontosabb? A pénz vagy az apjuk?
Megvan a válasz.
JAh es ha apa meghalna akkor is kevesebb lenne a love es meg jobban mint ha csak masik munkahelyen lenne.
Elso voltam
Figyelmeztetném a munkaadómat hogy a tévében nemrég volt egy eset hogy biztonsági felszerelés nélkül szerelte a munkás a panelház ablakát, majd 18 métert zuhant. A főnöke súlyos büntetésre számíthat.
Ha a figyelmeztetés nem használ akkor otthagyni az állást. Látszólag lehet hogy az elején majd úgy fog tűnni hogy össze kell húzni a nadrágszíjat. Aztán rájöttök hogy épp ellenkezőleg, és az apa is élni és virulni fog. Dolgozzon a főnöke védőfelszerelések nélkül. Úgyis azt mondta hogy sürgős, tehát a főnöke ne keressen mást ilyen feladatra hanem hajrá, irány a 10. emelet, aztán a felelősségre vonást is megússza ha baj történik. Persze a panelmutyiknál sosincs idő, a kapzsiság sürgetni szokta a kivitelező tulajokat hisz még számtalan más helyen is kell lopni (és biztonsági szabályokat sérteni).
Nem teljesen a kérdésre válaszolok,de:
Ilyen esetben azonnal munkaügyi pert indítanék a férjed helyében, felmondást is vállalva. Ez az a szituáció, ahol mindenképpen a munkavállaló nyer és a munkáltató általában fizetésre kötelezetté válik a bíróság által.
Nem tudom, hogy pontosan mit dolgozik, de olyan munkaerőhiány van az építőiparban, hogy napok alatt el tudna helyezkedni máshol.
Egyáltalán nem vagyok a házastárs felé tiltás/megengedés pártján, DE ebben az esetben egyszerűen megtiltanám a férjemnek, hogy ilyen körülmények között dolgozzon, ugyanis reális esélye van annak, hogy meghal vagy élete végéig nyomorék lesz. Gondolom vagy építkezésen dolgozik, vagy ipari alpinista (bár utóbbinál nincs olyan, hogy nem biztosítja ki magát az illető).
Tehát egyértelműen a fizikai biztonságot választanám. Igen, történhet baleset bármikor, akár a boltba menet is, de lássuk be a "felugrott egy kocsi a járdára és eltalálta" és a "biztosítás nélkül dolgozik a magasban" közötti statisztikai valószínűséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!