Melyik orvost választanátok a baba házi (gyermek) orvosának?
1: Körzeti gyermekorvos. 8 km-re van a rendelő a szomszéd városban.
Rendelési idő: 2 nap délelőtt 3-3 óra, délután 1-1 óra, 2 nap délelőtt 2-2 óra, 1 nap délelőtt 2 óra, délután 1 óra. Havonta egyszer kijön a községünkbe a tanácsadóba.
2: Körzeti orvos helyben (vegyes körzet, gyerekeket is fogadhat)
Rendelési idő: 1 nap délelőtt 3 óra, 2 nap délután 1,5 - 1,5 óra, 1 nap délelőtt 2 óra, 1 nap nincs rendelés.
3: Más város gyermekorvosa. A rendelő 15 km-re van.
Rendelés: 3 nap délelőtt 3-3 óra, 3 nap délután 3-3 óra. (nálunk a tanácsadóban nem rendel)
Mindegyik orvos közel egyidős.
a helyi körzeti orvos kimondottan gyerekorvos?
mindenképp gyerekorvost keresnék....a felnőtt orvosok sokszor a felnőttekkel sem tudnak kommunikálni nem hogy gyerekekkel...egyetlen esetben választanám a helyit: ha nincs autóm...biciklire tömegközlekedésre ne építs...csak autó...ha olyan a szitu, hidd el, nem tudom elvinni se bringával se busszal.
a 3-ast miért választanád ha van közelebb 7 kilóméterrel?
A körzeti orvosunk nem gyerekorvos.
Tömegközlekedés falun belül nincs.
Autónk van, szüleimnek is (egy faluban lakunk), mind a négyen vezetünk.
A védőnő mondta a 3 lehetőséget.
A védőnő erőlteti a nem körzeti gyerekorvost, de legalább a körzeti orvost. (3-ast, és 2-est)
A két gyerekorvost csak ismerősök elbeszéléseiből ismerem, nekem a körzeti gy.o. mentalitása szimpatikusabb.
A körzeti háziorvos leginkább azokat a pacienseit szereti, akikkel nem kell találkoznia, a recepteket havonta felírja az asszisztense (nem hajlandók 3 hónapra felírni az állandóan szedett gyógyszereket sem, pedig szakrendelésen is úgy írják)
Nade mi az érve a védőnőnek? Sokan panaszkodnak az egyesre?
A sima háziorvos a legrosszabb megoldás, mert az nem ért a gyerekbetegségekhez. Nem véletlenül találták ki a csecsemő- és gyerekszakorvosságot, amit egyetem után még több évig tanulnak.
Nem direktbe ellenzi az egyest. Csak folyton nyomatja a hármast, kettest.
Nem hallottam sok panaszt az egyesre.
Inkább az a baja a védőnőnek, hogy ő egy paráztató típus, a gyerekorvos meg egy vidám, "ne essünk kétségbe ahol nincs baj" ember.
Vagy lehet, az a baja, hogy amikor kijön a gyerekorvos rendelni, akkor neki is ott kell lennie a tanácsadóban. Több gyerek = tovább kell maradni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!