Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Melyik orvost választanátok a...

Melyik orvost választanátok a baba házi (gyermek) orvosának?

Figyelt kérdés

1: Körzeti gyermekorvos. 8 km-re van a rendelő a szomszéd városban.

Rendelési idő: 2 nap délelőtt 3-3 óra, délután 1-1 óra, 2 nap délelőtt 2-2 óra, 1 nap délelőtt 2 óra, délután 1 óra. Havonta egyszer kijön a községünkbe a tanácsadóba.

2: Körzeti orvos helyben (vegyes körzet, gyerekeket is fogadhat)

Rendelési idő: 1 nap délelőtt 3 óra, 2 nap délután 1,5 - 1,5 óra, 1 nap délelőtt 2 óra, 1 nap nincs rendelés.

3: Más város gyermekorvosa. A rendelő 15 km-re van.

Rendelés: 3 nap délelőtt 3-3 óra, 3 nap délután 3-3 óra. (nálunk a tanácsadóban nem rendel)

Mindegyik orvos közel egyidős.

2018. jan. 13. 17:43
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

a helyi körzeti orvos kimondottan gyerekorvos?

mindenképp gyerekorvost keresnék....a felnőtt orvosok sokszor a felnőttekkel sem tudnak kommunikálni nem hogy gyerekekkel...egyetlen esetben választanám a helyit: ha nincs autóm...biciklire tömegközlekedésre ne építs...csak autó...ha olyan a szitu, hidd el, nem tudom elvinni se bringával se busszal.

a 3-ast miért választanád ha van közelebb 7 kilóméterrel?

2018. jan. 13. 17:55
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Érdeklődj utánuk, hogy milyenek. Nem a rendelési idő az elsődleges szempont. A helybelinek, ami hely szempontjából a legoptimálisabb lenne, van gyerekgyógyász szakvizsgája? Viszont az, hogy egy nap nincs rendelés, okozhat gondot. Csak ezek alapján én az elsőt választanám, de mindenképpen utána kell járni, hogy milyen.
2018. jan. 13. 17:57
 3/10 A kérdező kommentje:

A körzeti orvosunk nem gyerekorvos.

Tömegközlekedés falun belül nincs.

Autónk van, szüleimnek is (egy faluban lakunk), mind a négyen vezetünk.

A védőnő mondta a 3 lehetőséget.

2018. jan. 13. 17:59
 4/10 A kérdező kommentje:
Szakmailag mindkét gyerekorvosról hallottam jót is, rosszat is. Kinek melyik jött be. Teljesen más stílusú orvosok (gyógyítást tekintve)
2018. jan. 13. 18:02
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
ez esetben a közelebbi gyermekorvos. ha csak nem annyival szimpatikusabb a másik
2018. jan. 13. 18:27
 6/10 anonim ***** válasza:
Az 1. lehetőséget választanám.
2018. jan. 13. 20:52
 7/10 A kérdező kommentje:

A védőnő erőlteti a nem körzeti gyerekorvost, de legalább a körzeti orvost. (3-ast, és 2-est)

A két gyerekorvost csak ismerősök elbeszéléseiből ismerem, nekem a körzeti gy.o. mentalitása szimpatikusabb.

A körzeti háziorvos leginkább azokat a pacienseit szereti, akikkel nem kell találkoznia, a recepteket havonta felírja az asszisztense (nem hajlandók 3 hónapra felírni az állandóan szedett gyógyszereket sem, pedig szakrendelésen is úgy írják)

2018. jan. 14. 07:16
 8/10 anonim ***** válasza:

Nade mi az érve a védőnőnek? Sokan panaszkodnak az egyesre?

A sima háziorvos a legrosszabb megoldás, mert az nem ért a gyerekbetegségekhez. Nem véletlenül találták ki a csecsemő- és gyerekszakorvosságot, amit egyetem után még több évig tanulnak.

2018. jan. 14. 13:23
 9/10 A kérdező kommentje:

Nem direktbe ellenzi az egyest. Csak folyton nyomatja a hármast, kettest.

Nem hallottam sok panaszt az egyesre.

Inkább az a baja a védőnőnek, hogy ő egy paráztató típus, a gyerekorvos meg egy vidám, "ne essünk kétségbe ahol nincs baj" ember.

Vagy lehet, az a baja, hogy amikor kijön a gyerekorvos rendelni, akkor neki is ott kell lennie a tanácsadóban. Több gyerek = tovább kell maradni.

2018. jan. 14. 13:46
 10/10 anonim ***** válasza:
Valószínűleg akkor ez az utóbbi a dolog nyitja. Kevesebb beteg - hamarabb mehet haza a védőnő. Nekem szimpatikus a 'ne parázzunk ott, ahol nincs baj' szemlélet, mert az ilyenek hitelesek: amikor tényleg komoly a helyzet, azt el lehet nekik hinni.
2018. jan. 14. 15:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!