A legtöbben miért adnak 2 keresztnevet a gyereküknek? Úgyis csak az egyiket használják.
A 3. gyerekemnek van két neve.Az elsőt az apja után kapta, ehhez én ragaszkodtam.
De mivel senkinek nem tetszik a családban így kapott másodikat.
Az én családomban (apai ágon) például hagyomány. Nekem is és a tesómnak is kettő van. Apukámnak és a nagybátyámnak szintén, nagyapámnak is kettő volt, és az ő szüleinek is kettő volt.
Úgyhogy amikor terítéken volt a névválasztás, én automatikusan két nevet kerestem rögtön.
Én amúgy szeretem is, hogy kettő van, írásban használom is a teljes nevemet, aláírni is úgy szoktam, és bárhol, ahol meg kell adni a nevemet, az egészet szoktam, az ajtónkra, postaládánkra is így van kiírva.
Bármi miatt. Az egyik szülő ragaszkodik egy névhez, a másiknak viszont az nem tetszik, így megkapja második névnek. Konrkétan van rokonom, ahol egy elveszített legjobb barát után kapta második nevét a gyermek.
De tudnék olyat is mondani példának, hogy mondjuk a vezetéknév túl rövid és gyakori, ha ehhez a közösen válaszott keresztnév szintén rövid és/vagy gyakori, akkor jó lehet egy második keresztnév, hogy mikor az ember elkiabálja magát, hogy Nagy Noel, akkor mégse nézzen oda 5 kisgyerek, mert Nagy Noel Bélából már nem valósznínű, hogy lesz ott még egy.
Lehet a háttérben olyan is, hogy a 2 szülő nem tud megegyezni a keresztneven, ezért mindketten adnak egyet, aztán meglátják melyik tetszik majd a gyereknek. Ilyen ismerősöm is van, nem is egy, mindketten a második keresztnevüket használják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!