Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nagy ba ha a pici pàr èves...

Nagy ba ha a pici pàr èves koràig a szüleivel egy szobàban van?

Figyelt kérdés
Fiatalok vagyunk, kicsi panel lakàsunk van. Örültünk, hogy nem nagy hisz nem sok a rezsi. (Összesen 40nm) Kèsőbb szeretnènk nagyobb kertes hàzba költözni. Most babàt szeretnènk. Nagy baj szerintetek ha pàr èves koráig a szüleivel egy szobàban alszik? Most mèg nincs annyink összegyűjtve hogy vegyünk egy családi hàzat.
2018. máj. 16. 09:16
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
71%
Szerintem egyáltalán nem probléma. Mi is így tervezzük, mivel kicsi a lakás. De pár éves koráig mért ne alhatna a szülőkkel?
2018. máj. 16. 09:21
 2/21 anonim ***** válasza:
51%
Nem baj, kérdés hogy nektek belefér e. Mert nálunk nem. Alap hogy megmaradunk a gyerek után is férfinak és nőnek.
2018. máj. 16. 09:26
 3/21 anonim válasza:
87%

Ha nincs pénz nagyobbra, akkor mindegy is, hogy mi a válasz :)

Nálunk 3 gyerek van 2 saját szobában, újszülött koruktól, és ez nagyon jó volt így. Barátoknál láttam elválasztási problémákat. Ha eléggé szigorú és szőrös-szívű tudsz lenni, akkor nem lesz gond később a külön költöztetés.

Ki kell emelni, hogy miért lesz neki jobb a külön szoba. Egyik barátomnak nagyon bejött, hogy amikor nem ment a külön költözés, az új szobát felmatricázták repülőkkel, valami ilyesmivel:

[link]

2018. máj. 16. 09:27
 4/21 anonim ***** válasza:
64%
Miert lenne baj, ha nektek nem gond? Facebookon van Egyuttalvas csoport (Kotodo, csaladi egyuttalvas neven), ott nagyon sokan alszanak egyutt. A biologiai norma eredetileg az egyuttalvas, nemcsak az elso par evben. Ettol fuggetlenul en a gyerekem kb. 1,5-2 eves kora ota a kulonalvast preferalnam, de a sok ebredes miatt ez max. ugy jon ossze, hogy kulon kezdjuk, es mikor ebred eloszor, onnantol mellettem alszik. Nagyon sokan csinaljak igy az ismeretsegi koromben, olyat is tudok, ahol ennel joval tovabb egyuttaludtak, pedig kulon kezdtek, de a gyerek nagyon igenyli. A jelenleg hivatalos ajanlas szerint minimum 1 eves korig javasolt a kozos szobaban alvas (es ez minimum, nem maximum). Van, akinek ez nem jon be, es direkt nem igy szoktatja, vagy a baba nem tud aludni a szuloktol, ezeket is erdemes atgondolni, de alapvetoen az egyuttalvasnak van nagyon sok elonye. (Persze hatranya is, de onmagaban nem lesz jo vagy rossz, hanem toletek fugg, hogy nalatok hogy alakul, ti hogyan alszotok, a baba hogyan tud jol aludni majd).
2018. máj. 16. 09:29
 5/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm a vàlaszokat! Ha több szobàs lenne a lakàs, egy darabig akkor is velünk aludna mivel kisbabakènt nem hagynàm magàra. De attól az egytől fèlek ha netalàn èjszaka sokkszor felkelne mennyire zavarnànk pàromat, mennyire tudna tőlünn aludni. :/ de ez csak akkor derül ki ha eljön az idő :D
2018. máj. 16. 09:38
 6/21 anonim ***** válasza:
98%
Nekünk most épül a házunk, így a harmadik gyerek a mi szobánkban alszik, külön kiságyban. Nem velünk fekszik le, teljesen önállóan alszik el, így nem hiszem, hogy gond lesz a különköltözéssel. Napközben a nappaliban vagyunk, de ez mindhárom gyerekemnél így volt. Hiába volt külön szobájuk, ott voltak ahol én. Most már van, hogy hosszabb időt is eltöltenek a saját szobájukban, de szerintem minimum 4 éves koráig ott lesz, ahol te vagy, és a hálószobában csak aludni fog. Gondolom 1,5 szobás a lakásotok.
2018. máj. 16. 09:41
 7/21 anonim ***** válasza:
73%

Nálunk lenne lehetőség külön gyerekszobára, de a lányunk igényli, hogy együtt aludjunk, nekünk meg ez nincs ellenünkre. Szóval szerintem nem baj.

Ja, amúgy igen, alap, hogy megmaradjunk férfinak és nőnek is, de nem értem, ennek mi köze a szobához... Tegnap este is gond nélkül szexeltünk a nappaliban, miután a hálóban elaludt a gyerek...

2018. máj. 16. 09:54
 8/21 anonim ***** válasza:
29%

Kedves 7-es.

Attól mert te a nappaliban szexelsz a háló helyett, mert ott alszik a gyerek köztetek, attól még nem mindenki akarja így. Mi igényeljük a kettesben töltött éjszakákat is, hogy ne a nappaliban kelljen dug.ni lapítva mikor elaludt az ágyunkba a gyerek. Ahogy írtam, ha a kérdezőnek /és neked is/ ez belefér akkor tegyétek így, de nekünk ez nem pálya. Mit kell ebbe is belekötni?!?!

2018. máj. 16. 10:00
 9/21 anonim ***** válasza:
78%
Nem kötöttem bele, csak rávilágítottam, hogy az, hogy velünk alszik a gyerek, nem jelenti automatikusan azt, hogy akkor mi férfiként és nőként megszűntünk létezni, mint ahogy arra utaltál. (Csak mondom, hogy a nappaliban sem kell jobban lapítani, mint a hálóban, ezt a logikát nem is értem)
2018. máj. 16. 10:03
 10/21 anonim ***** válasza:
48%

Igen ez a nő-férfi dolog olyan marhaság! Attól maradtok azok hogy éjszaka ágyban szexeltek??? Mert akkor az elég szomorú!

Nálunk 2 szoba van, de egy marha nagy boltív van közöttük, úgyhogy lényegében egy szobában vagyunk, ráadàsul 1,5 évesen átköltözött közénk...

Abszolút semmi hatással nincs a nemi életünkre, miven azelőtt sem az ágyban voltunk együtt..

Az alvásban van rá esély, hogy zavarná néha a párodat, de pl h a szomszèd szobàban lenne a gyerek szerintem ugyanúgy felébredne az ordításra.

Nálunk a kicsi ház (kb 55nm) azért gáz gyerekkel, mert a sok cucctól nem férünk!

Mi is költözést tervezünk

(4,5 éves most)

2018. máj. 16. 10:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!