Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Egyetem alatt mennyire vállalh...

Egyetem alatt mennyire vállalható egy baba? Szülők ti mit szólnátok ha a lányotok teherbe esne?

Figyelt kérdés

22 évesen, abban az esetben ha a lánynak nem lenne önálló keresete hanem teljesen függne a barátjától vagy a szüleitől? (Friss kapcsolat, de a barátja idősebb és anyagilag és érzelmileg is támogatná)

Eddig kollégiumban lakott ahogy végzett a félévvel odaköltözik a barátjához. (Közel a családhoz)

Azért érdekelne a szülők véleménye mert hallottam hogy egy páran kiakadtak a történteken.

2018. máj. 14. 18:43
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
38%

Én levelező fősulira jártam. 3 éve együtt voltam a párommal mikor eldöntöttük, hogy jöhet a baba. Tanultam, keresetem nem volt. Tőle függtem. Én össze tudtam hangolni a 2 dolgot. Baba + tanulás fősuli. Nekem ment. De én tudtam magamról, hogy menni fog. 1 fél évet sem halasztottam a kisfiam miatt. Szülők nem segítettek. Hétvégente voltak a vizsgák és a kurzusok is, akkor meg (mostmár) a férjem segített. Nem erre akarlak biztatni, hogy járd ezt az utat. De ha besikerül 1 baba én tuti nem vetetném el, mert meg lehet csinálni, de ahoz kell 1 stabil kapcsolat. Nekem ez megadatott, azért 3 év együtt éles után már többnyire ismered a párodat és el tudod dönteni, hogy mennyire jó ötlet neki szülni 1 gyereket.

Mi azóta 11. -éve hogy együtt vagyunk, 2 szép fiút nevelünk. Ma sem csinálnék semmit másképp. Még 1 dolog. Elhiszem, hogy kíváncsi vagy mások véleményére. De 1 ilyen komoly döntés csakis a te kezedben van. Én anno eldöntöttem, hogy ezt akarom (akarjuk) és tántoríthatatlan voltam. Senkinek a véleménye nem érdekelt. Pedig vélemények na azok voltak. Nyilván másnem a fiatal korom miatt. Senkitől nem kértünk 1 forintot sem de még 1 darab pelenkát sem. Nem másnak szültem a gyereket csakis magunknak. Ha bármire is rá lettünk volna szorulva (lakhatás, pénz, babacuccok stb) akkor 100× meggondoltam volna, hogy mit csinálok.

2018. máj. 14. 21:46
 12/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Az egyik barátnőmről van szó egyébként, ők már döntöttek hogy megtartják a picit.

Kb fèl éve vannak együtt, de mivel a barátnőm másik városban lakik ezért csak nemrég mutatta be ottjom a barátját a szüleinek. Többek között ezért is vannak kiakadva a szülők.

Én teljesen elfogadom a döntésüket, értelmes és talpraesett emberekről van szó. A szerelem nagy (persze tudjuk hogy az elején mindig az) de nem egy embertől hallottam hogy úgy nyilatkozott az esetről mintha valami katasztrófa történt volna. Vagy mintha 16 évesekről lenne szó. Holott ők megbeszélték, eldöntötték, és mostmár vállalják is a gyereket.

Szülői segítség nélkül is tudnak majd boldogulni, az egyetlen probléma a barátnőm részéről hogy ő nem önálló, és nem is lehet tudni mikor lesz saját keresete.

Köszönöm a válaszokat, jöhetnek még!

2018. máj. 15. 00:03
 13/17 anonim ***** válasza:
Már ne haragudj, de te ebben hol vagy érintett hogy a barátnőd szülei mit szólnak hozzá??
2018. máj. 15. 15:30
 14/17 anonim ***** válasza:
51%

Egészségére.

- miből tervez megélni

- ha a pasi szakít, mit csinál, hová megy

- mikor fogja befejezni az egyetemet?

- hogy akar 25 évesen nulla munkatapasztalattal, kigyerekkel melót vállalni?

Felelősségvállalás nulla, gyakorlatilag a teljes bizonytalanságba, a semmire szüli a gyereket.

2018. máj. 16. 14:01
 15/17 anonim ***** válasza:
51%
Fél éves kapcsolatba nulla együttéléssel a hátuk mögött aztán fantasztikus(an ostoba) dolog gyereket csinálni.
2018. máj. 16. 14:01
 16/17 A kérdező kommentje:

#13 véleményekre voltam kíváncsi.

egyedül ahhoz van közöm hogy a barátnőm hogyan éli meg a történteket.

2018. máj. 16. 14:09
 17/17 A kérdező kommentje:
#14 az utolsó két kérdés szerintem megoldható, sokan alapból 25 évesen végzik el az egyetemet. és gyerek mellett is lehet tanulni.
2018. máj. 16. 14:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!