Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Olyan kérdéssel és egyben...

Olyan kérdéssel és egyben kéréssel fordulok hozzátok, akik átestek egy vetélésen- (missed abortion), és utána, de nem rögtön újra Várandósok lettek. Hogyan tudtátok "átvészelni" a kritikus hónapokat? Köszönöm, ha válaszolsz, és tanácsot adsz!

Figyelt kérdés

Sziasztok!

3 éve próbálkozunk már a férjemmel. 1,5 éve sikerült gyógyszeres kezelés mellett, de sajnos missed abortion lett a vége. Az első orvosom, mint kiderült teljesen félre kezelt. Váltottam orvost, rögtön az első vizsgálásnál kiderült, hogy PCO-m van, amire szedek Metformint, és a progeszteron szintem is nagyon alacsony, arra progeszteron pótlót, napi 600 mg-ot. Sikerült, peteérést serkentő és tüszőrepesztő injekciókkal elérni a peteérést, és hála Istennek sikerült is a fogantatás. Úgy gondoltam, ha egyszer végre sikerül, én leszek a világon a legboldogabb ember, de sajnos nem így lett. Ezért még önmagamat is ostromolom, hogy miért nem tudok örülni, annak amire a világon a legjobban vágytam. Mivel egyszer már a testem becsapott, és megtörtént a legborzasztóbb, ami egy nővel megeshet, ezért egyszerűen valami nem enged teljességgel örülni. Minden nagyon jól alakult, okom nem lenne a szomorúságra, és mégis. Kérlek, akik átestek ilyenen, segítsetek, hogyan tudtatok boldogok lenni, és örülni a kis babókának, ahogy Ő megérdemli. Annyit még elnézést, hogy 25 éves vagyok, és 11 éve vagyunk együtt a drága Férjemmel. Nagyon szerettünk volna már, hogy sikerüljön a mi Kincsünk, és már a pocakomban van, különben 6 hetes várandós vagyok. Köszönöm, ha elolvasod, és válaszolsz is! Minden jót kívánok!

#terhességi depresszió #terhesség misseb abortion után
2018. máj. 12. 17:56
 1/10 anonim ***** válasza:

Teljesen normális amit érzel.Örülsz-e csak közben rettegsz,ami teljesen érthető.Nálam is ez volt.Most mondjam,hogy annyira nem is tudtam élvezni a terhességet? Az első 12 hétben folyamatosan a vetéléstől féltem,utána meg a koraszüléstől.A 32. héten kezdtem el fellélegezni,mikor már tudtam,ha megszületik sincs nagy baj.

De ahogy írod,találtál egy jó orvost,aki jól kezel,szóval azért bízhatsz benne,hogy most minden rendben lesz.Szorítok neked nagyon,fiatal vagy,lesznek gyerekeitek,és pont.

Ismerősömnek 4 vetélése volt,most boldog 3 gyermekes anyuka :)

2018. máj. 12. 18:06
 2/10 anonim ***** válasza:
Én is így vagyok. A 12. hét után egy kicsit jobb. Most vagyok 16 hetes kismama. Remélem, hogy minden rendben lesz. Próbálok pozitívan állni mindenhez, de sajnos a felhőtlen boldogság nem sikerül. Mi 5 évig vártunk rá.
2018. máj. 12. 18:19
 3/10 anonim ***** válasza:
25%

“A legborzasztóbb, ami egy nővel megeshet”??? Sokan szeretnék, ha csak ennyi lenne a bajuk.

A kérdésre válaszolva, tudatosítsd magadban, hogy minden terhesség más, az előző vetélés semmit nem jelent, ráadásul akkor nem is voltál megfelelően kezelve.

2018. máj. 12. 18:27
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Akkor nyugodtam meg, amikor már éreztem mozogni, és volt napi szinten visszajelzés. Nagyon nehéz... próbáld mondogatni, hogy most minden jó lesz. Én szültem utána egy egészséges kislányt, aki most 3 éves. Újra terhes vagyok, 5 hetes, nagyon próbálok pozitív lenni, de sajnos most is van bennem félelem. De arra koncentrálok, hogy igenis rendben leszünk!
2018. máj. 12. 18:30
 5/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen mindenkinek a hozzászólást. Sokszor mondták már, hogy fiatal vagyok, időm még van. ( nem rosszból írom ) :) mindig is fiatal anyuka szerettem volna lenni és szerencsére minden adott hozzá. Külföldön élünk..

Kicsit megnyugodtam, hogy ez úgy mondd normális reakció, ugyebár a megélt tapasztalatok, mindig is a tudatalattiban, lélekben lesznek/maradnak. Ha jó, ha rossz. Csupán csak, szerettem volna tudni, ki, hogy tud/ tudott vele megbirkózni. Köszönöm szépen a válaszokat! Próbálok pozitívan hozzáállni, a Férjem is nagyon sokat segít ebben, de mindig jön az a bizonyos vészhang, aki Állj-t parancsol! Az első terhességnél, pont ez volt, beleéltem magam teljesen, tervezés, álmodozás stb.. eszembe sem jutott, hogy ilyen megtörténhet, de aztán jött a nagy koppanás.

Kedves utolsó, köszönöm, hogy írtál! Akkor ez Neked is nehezebb időszak, pedig szerencsére már van egy Kislányod. Akkor ez mindig mély helyet hagy az emberben. Sok erőt kívánok Neked is és persze kellemes babavárást!

Mindenkinek minden jót kívánok! :)

2018. máj. 12. 20:19
 6/10 A kérdező kommentje:
Teljes szívemből gratulálok a 2. válaszoló Hölgynek is! év az rengeteg idő. De sikerült, elértétek Ti is a kitűzött célotokat! Gratulálok! További nyugodt és kellemes babavárást kívánok!
2018. máj. 12. 20:23
 7/10 anonim ***** válasza:
Szia!Nekem is volt vetélésem,de azóta másfél év eltelt és nem sikerül teherbe esnem. :(( Elgondolkodtál már azon,hogy mi az ami nem hagy felhőtlenül boldognak lenned?Az ujabb vetélés vagy a felelősség hogy kisbabád lesz?Szerintem is normális érzés mindekettő,és ráadásul a terhességi depresszió is ott van szerintem.A hormonok stb...ha nagyobb lesz a hasad és mozog majd a pici akkor sokkal jobb lesz!!Szerintem lazíts élvezd ki minden pillanatát a terhességnek,aztán pedig a babázásnak,mert ennél jobb dolog nem nagyon van az életben.Egyébként szerintem meg nem vagy fiatal!!Pont jó.Én 18 évesen szültem,most a fiam lett annyi,áprisban. :)) A legjobb dolog hogy ilyen fiatalon lettem anya.Sok boldogságot,és egészséget kívánok!
2018. máj. 12. 20:35
 8/10 anonim ***** válasza:
Köszönöm szépen. Én is gratulálok, és próbálj meg pozitív maradni. Tudom,hogy nem könnyű de én is próbálok csak jóra gondolni. 2-es voltam.
2018. máj. 12. 22:44
 9/10 piroska és a farkas ***** válasza:
Mi újság azóta, Kérdező?
2018. aug. 26. 20:59
 10/10 A kérdező kommentje:
Elnézést kérek, csak most vettem észre a kérdést :) először is köszönöm az érdeklődést. Hála a Jó Istennek minden rendben van :) Akkor még elég mély ponton voltam. De ma már sokkal jobban vagyok! :) 21 hetesek vagyunk, és kislányt hordok a szívem alatt ❤️
2018. aug. 30. 10:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!