Táppénzen lévő várandósok! Hogy telik egy hétköznapotok?
Reggel olyan 8 fele felkelek. Reggeli, összekapom magam. Elmegyek boltba, délelőtt főzőcske. Közben amíg van időm netezek, olvasok, zenét hallgatok. Aztán ebéd után 20 perc pihi, aztán jöhet a házimunka - ha van. Mosogatás, mosás, takarítás. Ha nincs, akkor barátnőzni szoktam vagy kutyát sétáltatni, esetleg eszek egy fagyit, és nézegetem a bababoltok kirakatait. Aztán 3kor hazaér a férjem, eszik, kávézik, 1 órát pihizik. Addig én gyakorlom a németet - ami rendszerint délelőtt elmarad, mert nincs kedvem (német felső nyv-ra készülök, míg itthon vagyok). Aztán együtt indulunk edzésre 5órára. Neki kondizás, nekem jobb híján kismama jóga :) 7- fél8 fele hazaérünk, fürdés, vacsi. esténként, mikor jó az idő, ki szoktunk ülni a teraszra beszélgetni, tervezni a jövőt, esetleg elmegyünk kicsit kocsikázni, felfedezni a környéket (fél éve költözünk ide)
26 hetes km., első baba
Hát,én tavaly szültem,de leírom:
Épp akkor fejeztem be a házat tulajdonképpen és közben iskolába jártam.
Reggel amikor felébredtem,felkeltem,reggeli után ha kellett boltba mentem,ha nem,akkor fogtam neki az itthoni dolgoknak.
A boltba járást heti 1-2 alkalommal megoldottam autóval,nagyobb tételt mindenből,hogy ne kelljen annyiszor menni.
Általában gletteltem,festettem (diszperzit) és mintákat festettem a falra(matrica helyett).Amikor ez kész volt,berendeztük a házat.
Délutánonként pedig fél 3 körül elindultam iskolába 4re(1 óra busszal),este fél 8 körül értem haza.Baba mellett fejeztem be a még munka mellett elkezdett 3.szakmámat-hogy legyen hová vissza mennem.
Én azért voltam táppénzen sajnos,mert olyan a munkaköröm,hogy terhesen nem lehetett végezni;illetve napi 14 órát dolgoztam+hazajövetel.Másik munkakört "nem tudtak" felajánlani,így elküldtek táppénzre.Dolgoztam volna tovább szívesen egy normál munkarendben,de nem akarták...
Orvoshoz havi 1x mentem,plusz a kötelező vérvételek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!