Angliai varandosok, titeet nem zavar, hogy itt csak a 12- heten van ultrahang? Addig meg sem nezik a picit.
A barátnőm nemrég szült, neki összesen kettő volt, az első a 16. héten, a második már a vége felé, de akkor is csak azért, mert a haskörfogat nem úgy alakult, ahogy azt a doki elképzelte. Ott ez a módi, el kell fogadni.
El lehet menni magánúton UH-ra ott is, ha nagyon zavar.
Angliában élek, 4x voltam terhes, 2 lányom van. Elvetéltem 2x a kettő között. Első egy baba lett volna, második 2 baba. 1. terhességemmel nem volt semmi baj. 10-11 hetesen vettem egy szívhang hallgatót, 11 hetesen belőttem vele a picit. Ráadásul annak idején még alig-alig volt pár perc az uh. 2. terhességemnél tudtam az elejétől kezdve, hogy baj van, éreztem. Aztán jelzett is a szervezet. Barnáztam. Persze a folyamatos barnázás itt normálisnak számít. Folyamatosan könyörögtem nekik. 11 hetesen végre kaptam időpontot 11+6-ra. Délután 16:00-ra. 15:00-kor a kórház wc-jében vetéltem el. 5 hetes terhességet. Nem lehetett volna megnézni, mikor szólok és 7 iszonytató kétségekkel teli héttől megkímélni?! Nem. Nem kapartak ki. Ezzel tönkrevágták a rendszeremet. Össze vissza barnáztam. 5 hónappal később újra terhes lettem és megint éreztem, hogy baj van. Rászántam magam a magánra. Tudtam, hogy ikrek. Azt is tudtam, hogy nem lesz szívhang. 8 és fél hetes voltam. 11+6 voltam megint, mikor a terhesség végetért. Először gyógyszert adtak 2 héttel az előtt, de csak az egyik bébi távozott. Ezt akkor nem tudtuk. 11+6 voltam, mikor ellenőrzésre bementem és akkor kiírtak kaparásra 3 nappal későbbre...a terhesség a 6-7. hétben állt le! Aznap este visszarohantunk a kórházba, a nővérke úgy rohant el az orvosért, mert nem akart jönni. Persze egyből 10 orvosom lett. 1 hónapot vártunk, rögtön teherbe estem. Behazudtam, hogy barnázok. Végül tényleg barnáztam. De ezúttal egy igazi kis túlélőt hordtam a szívem alatt. Akkor már 10 hetes volt. A végén majdnem elvesztettük. 38 hetesen gyenge vérzéssel és magzatvíz szivárgással mentem be. A telefonba a korház úgy értette, nagyon vérzek, én azt mondtam kicsit. Mikor beértem, majdnem nekem estek, hogy egy kis vérzéssel mit pattogok. Én kértem, hogy ellenőrizzék már, hogy nem e a magzatvíz szivárog. Az volt. 24 óra múlva, ha nem indult volna be a szülés, hazaküldtek volna. Na a szülés valóban nem indult be, de mákom volt, hogy épp akkor csekkolták a szívhangját. Nem volt folyamatosan monitorozva, csak pár óránként fél órára. Ha nem akkor van rajtam a kütyü, a babám valószínű ma nem szuszogna itt mellettem. Hajnali 4-kor mentem be enyhe vérzéssel és 11:22-kor császároztak, de akkor már úgy, hogy 35-re esett le a magzat szívhangja, alá kellett volna írnom egy papírt, de már nem volt idő rá. Megint 10 órvosom lett egy másodperc alatt. Miután felébredtem és megláttam a férjem kezében a kislányunkkal, elsírtam magam...mikor normálisan magamhoz tértem, az első kérdésem az volt, hogy ugye élve született. Mikor befele toltak, elkezdtek gyorsan magyarázkodni, hogy mi folyik körülöttem, én közbevágtam és mondtam, hogy bármit, csak mentsék meg és hogy most per pill még él e a babám. Úgy gondolom nem csak az orvosok érdeme, hogy él. Ha odafigyeltek volna, eleve nem jutunk el idáig. tervezett császár lehetett volna: 28 hetesen elmentem magán uh-ra, ott mondták, hogy lenn van a placenta. Én mondtam a MF-nak, de mondta, hogy képtelenség, mert a 20 hetes korházi uh-on nem ez van. Ha figyelembe vették volna ezt, tervezett lett volna a császár. Levált a méhlepényem, ezért véreztem. őszintén szóvla, igazi csoda, hogy ő él.
Angliában 12 hetes korig nem veszik emberszámba se a magzatot, se a kismamát. Sőt!örülnek ha elvetélsz, hisz túlnépesedés van.
Ha méhen kívülid van, akkor a szervezeted jelez és az utolsó pillanatban megszakítják---vagy meghalsz.
Én azt mondom, igen nagy dőreség nem csekkolni a kicsit 5-8 hetesen. És 20 hetes kor után se ártana még legalább egyszer megnézni.
A magánultrahang drága, de nem kifizethetetlen. Ha síma dating scanre mész, 40-80 fontból megvan. Érdemes rá áldozni, én megtanultam.
Ja és még annyit hozzátennék: Ha símán csak kéred, hogy nézzenek már meg, anélkül, hogy bajod lenne, nem fognak.
Nekem azért adtak a 4. terhességemmel korai uh-ot, mert 2x vetéltem el előtte.
Hat igen ezert felek en is. Meg csak probalkozunk, de kitor a frasz, hogy ilyen az angliai ellatas. :(
Amugy hazakoltozunk a 20. het korul szoval utana megnezik rendesen, de addig vajon mi lesz? + Ettol is kiver a viz, hogy nem erdekli oket, hogy elvetelsz e vagy sem. Azt fel is kell dolgozni, valamint utana mar lehet komplikaciok lesznek a tobbi terhessegekkel is.
Nagyon szeretnek pocakosan haza menni, de felek is hogy mi lesz velunk.
Koszi az ultrahangos tippet. Utana nezek es elmegyunk egy magan rendelesre, ha tenyleg annyibol is kijon.
Koszonom a valaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!