Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A gyereknevelésnek melyek a...

A gyereknevelésnek melyek a "legnehezebb" időszakai?

Figyelt kérdés
Gondolok ezalatt például az újszölött korra.

2018. máj. 11. 09:13
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
85%
Én is olyan irreleváns dolgoktól féltem. Most, hogy itt van velem. Eszembe sem jutnak a "hogyan fogjam és társai"
2018. máj. 11. 11:57
 12/16 anonim ***** válasza:
Nekunk azt mondtak hogy a kamaszkortol
2018. máj. 11. 12:37
 13/16 anonim ***** válasza:
57%

Szerintem a legnehezebbek az első 3 hónap (gyermekágy alatt mindig volt valami gikszer, általában velem is), aztán kis szünet és jön a fogzás-hozzátáplálás-szeparációs szorongás-nyomonkövetés kb. 5-8 hótól egy-másfél éves korig, aztán megint egy kis pihi, majd 2, 2ésfél évtől vagy pár hónapig vagy másfél évig a dackorszak hullámokban, aztán jön egy hosszabb pihi... Utána jönnek a beszokások, iskolakezdés, nemi érés hullámokban és hát a kamaszkorral nagyon ijesztgetnek, de azt még nem tudom, csak remélem, nem olyanok lesznek, mint én :)

Az egyik gyerekem másodikos, a másik kiscsoportos, most mindkettővel viszonylag könnyű, jókat játszunk, nem túl hisztisek, értelmesek, önállóak...

2018. máj. 11. 14:31
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

Én is arra szavazok, hogy hullámokban váltják egymást a könnyebb, nehezebb és nagyon nehéz időszakok. És ráadásul a gyermektől is függ.

Ha egy baba hasfájós, akkor az első pár hét a nonstop üvöltésé, az bizony viheti a pálmát a versenyben. Ha egy baba nem hasfájós, akkor eszik-alszik az első kb. félévben, az nyilván álomidőszak.

A fiammal a legeleje volt kőkemény, állandóan sírt a hasfájása miatt. Ahogy elmúlt, elkezdett mosolyogni, gagyorászni, érdeklődni, és rájöttem, hogy nekem van a világ legjófejebb babája😁sosem foglalkoztatott olyan kérdés, hogy hogyan fogjam, hogyan tartsam életben. Ezek jöttek az első pillanatban maguktól ellenben az anyai érzésekkel, azzal a mindent elsöprő anyai szeretettel, amire nekem 3 hónapot kellett várnom. Annyit sírt a fiam, hogy a sajnálaton és a segíteni akaráson túl semmit nem éreztem, csak egy halálos kimerültséget. Aztá egyik nap jókedvűen gagyorászott, hatalmasakat kacagott, és elmaradt az esti rutinszerű ordítás. Akkor váltam anyává, az első 3 hónap terhét kisírtam magamból, nagyon kemény volt.

A kislányom álombaba volt, Vele nem szenvedtünk az első időszakban.

Mi a fogzást viszont meg sem éreztük egyik gyerekkel sem.

Ellenben a fiam dackorszaka kiborító volt. Egész napos küzdelem. Ő már 5 éves, most épp nagyon nyugis, éli világát, kiegyensúlyozott. A 3 éves lányom dackorszaka viszont megint embert próbáló.

Nekünk a beszoktatások nem mentek nehezen.

Most épp egy enyhébben nehéz időszakunkat éljük. Vicces leírni, benne lenni annál idegőrlőbb: a 3 éves kislányom folyton beszél, nem hagyja szóhoz jutni a bátyját. A fiam egy ideig jelzi, hogy mondani akar valamit (arra tanítjuk Őket, hogy udvariasan várjuk ki a másik mondandónak a végét, mert ha egyszerre beszél mindenki, semmit nem érteni, én meg attól kikészülök😁), aztán robban, és elkezdődik a veszekedés a gyerekek között, akár a kocsiban a pesti dugóban. Nehéz türelmesen kezelnem a helyzetet.

Szval én az első pár hónap hasfájós üvöltésére, vmint a dackorszakra szavazok, ha a legdurvább időszakokat kérdezed.

A kamaszkor lesz sztem minden csimborasszója!

2018. máj. 11. 15:20
 15/16 anonim ***** válasza:
57%
Nekünk a kislányunk első 2 hónapja, szegény azt végigsírta. Most 1,5 éves azóta minden flottul megy, nem mondanám egyáltalán nehéznek. Jó alvó, fogzást észre se vesszük, nincsen semmi nehéz benne (egyelőre). Nem valami nagy evő, de ezt nem mondanám problémának, ami zavar. Nyilván jobb lenne, ha jó evő lenne, de ebben nincsen semmi nehézség. Szerintem nem törvényszerű, hogy nehéz egy gyerekkel.
2018. máj. 11. 21:15
 16/16 anonim ***** válasza:
38%
Utolsó vagyok! Örülök, hogy le vagyok pontozva azért, mert nem tartom nehéznek a gyereknevelést, de ha valaki ettől boldog, hát legyen😆.
2018. máj. 13. 12:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!