Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi a francot csináljak most?

Mi a francot csináljak most?

Figyelt kérdés
Lányomert mentem az oviba, vittem neki mogyorós csokit. Amikor öltöztünk, odajott az egyik csoporttársa. Megkináltam csokival. 1 óra mulva hivott az óvónő, hogy korhazba kerult a kisfiu, mert allergias volt a mogyorora... :( Annyira sajnalom. Nagyon bant a dolog, a szemeimet már vörösre sírtam. Szerintetek felhivjam a szülőket, bocsanatot kérjek, vagy inkabbmenjek be a kórházba holnap??
2018. máj. 10. 16:39
 1/9 anonim ***** válasza:
44%
Talán max felhívnám, de az se biztos. Ha ilyen komoly ételallergia van a csoportban miért nincs kiírva a falra, vagy akár a kisfiúra. Nem te tehetsz róla.
2018. máj. 10. 16:43
 2/9 anonim ***** válasza:
87%

Én felhívnám.

De a jövőre nézve tényleg jegyezd meg, hogy soha nem elég ha a gyereket kérdezed meg, adott esetben az óvónőt kellett volna, ha nincs jelen szülő!

Akkor is ez a normális, ha nincs allergiája.

2018. máj. 10. 16:45
 3/9 anonim ***** válasza:
79%
Az a szabály nem mond neked semmit, hogy semmilyen otthoni ételt, italt nem lehet bevinni az óvodába, bölcsödébe? Tilos! A gyereked is kibírta volna, ha a kocsiban odaadod neki, nem mindenki előtt. Tanultál belőle, a minimum, hogy felhívod őket, és bocsánatot kérsz! És többet semmivel nem kínálsz meg senkit a szülei jelenléte nélkül.
2018. máj. 10. 16:46
 4/9 A kérdező kommentje:
Hát többet soha, az egyszer már biztos :( Hallottam róla egyebkent, de valahogy ott és akkor nem jutott eszembe. A csokit pedig azért adtam neki oda odabent, mert nem volt ott rajtunk kívül senki, a kisfiu meg épp a wc-n volt :(
2018. máj. 10. 16:55
 5/9 anonim ***** válasza:
53%

Hát ez nagyon durva , nagyon könnyen meghalhatott volna a kisgyerek. Pont a mogyoró az ami borzasztó veszélyes. Nemjutott eszedbe? Kettő dolog válthat ki halálos allergiát, a mogyoró és a darázscsípés. Szerintem hívd fel a szülőket , de nem most hanem pár nap múlva.

És most már nyugodj meg, már megtörtént és szerencsére túlélte.

2018. máj. 10. 17:25
 6/9 anonim ***** válasza:
53%

Szerintem felesleges felhívni őket, mert úgyis elküldenek a búsba és lekapnak a 10 körmödről és csak szarul fogod magad érezni.

Persze valahol érthető lenne a dühük, de ha nekem allergiás lenne a gyerekem, akkor tudatában lennék annak, hogy nincs 100%-os védelem, nem foghatja a gyerek kezét egész nap az óvónő, a gyerek korából adódóan nem biztos, hogy ellen tud állni és megy kunyizni, és lehet, hogy egy kínálgató szülőbe belefut (mint most). Szóval benne van a pakliban, hogy a gyerekemmel minden elővigyázatosság ellenére történhet ilyen dolog.

Én alapból nem vagyok kínálgatós fajta, ha igen, akkor mindenképp a szülőt megkérdem előtte. Ha nincs rá lehetőségem, akkor nem adok.

2018. máj. 10. 18:45
 7/9 anonim ***** válasza:
41%
Eleve tudott dolog hogy oviba isibe gyermek közösségbe mogyorós dolgokat nem adunk a gyereknek! Ezt neked tudnod kéne mint szülö! Az ovodának pedig kötelessége felhívni a szülök figyelmét! Ez a te butaságod és az ovoda hanyagsága! Elöször is öket kell elövenni a gyerek szüleimek aki kórházba került! Te persze bocsánatot kérhetsz.. Sajnálom hogy ilyen áron kellett ezt megtanulnod! Az étel allergia súlyos dolgog és egy ember belehalhat! A mi iskolánkban listát adnak a tilos élelmiszerekröl. Több gyermek allergiás mogyorófélékre és kiwire.
2018. máj. 10. 19:49
 8/9 anonim ***** válasza:
74%
Valamint nemcsak akkor lehet rosszul ha megeszi! A keze mogyorós és megfog egy játékot. Az allergiás gyerek pedig a játékot megfogja, a kezét vagy játékot a szájába veszi és megvan a baj...
2018. máj. 10. 19:51
 9/9 A kérdező kommentje:
Teljesen igazatok van, eszemnél kellett volna hogy legyek. :( Köszönöm szépen a válaszokat
2018. máj. 10. 23:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!