Néhány kismama miért "haknizik" a terhességével?
Mostanában egyre több celeb, és teljesen hétköznapi ember, aki gyereket vállal, folyamatosan árasztja el a közösségi oldalakat, a terhesség, majd a szülés utáni állapot minden egyes pillanatával.
Én elhiszem, hogy örülnek neki, de ez tényleg szükséges?
Ugye megtörtént a teherbeesés, és onnantól kezdve özönlenek a képek amin látszik, hogy mennyit nőtt a hasa, ha még semmit, mert épphogy kiderült, akkor kitolja a hasát. Aztán a folyamatos helyzetjelentésekhez hozzátartozik a panaszkodás, főleg a vége felé, mikor megdagad a bokájuk, nehezebb felkelni, és úgy általában bármit csinálni.
Én elhiszem, hogy ez kellemetlen, de kell ezt mindenkinek tudni?
A gépezet akkor indul be igazán, ha megszületik a gyermek. Van kismama ismerősöm, aki naponta rak fel vagy selfie-t a gyerekével, vagy csak a gyerekét lefotózza. Biztos változik annyit minden egyes nap, hogy posztolni kelljen róla?
Természetesen a panaszkodás itt sem marad el, instagramon Szabó Zsófi, szokott olyan képeket kirakni, hogy hajnali 3-kor nem alszik, mert felkelt a baba. Illetve ilyeneket, hogy "kialvatlan vagyok, mert 21 hete anya vagyok".
Erre tényleg nem értem mi szükség van. Az ember jó esetben tudja mivel jár a gyerekvállalás, pláne az első pár év.
Lehet mondani, hogy én egy tapló férfi vagyok, de úgy gondolom se a facebookon, se az instagramon nincs szükség 600 darab posztra, hogy most épp répapürét ettünk, aztán éjszaka 3-szor kellett felkelni, és az új pelus annyira nem jött be, mint a régi stbstbstb.
Én úgy vagyok vele, hogy néha egy kép, egy családi fotó simán belefér, hadd lássák a messzebb élő rokonok, barátok is a babát, de minden nap szerintem senkit nem érdekel ilyen részletességgel, hogy éppen mi történt.
Mire jó ez?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!