Néhány kismama miért "haknizik" a terhességével?
Mostanában egyre több celeb, és teljesen hétköznapi ember, aki gyereket vállal, folyamatosan árasztja el a közösségi oldalakat, a terhesség, majd a szülés utáni állapot minden egyes pillanatával.
Én elhiszem, hogy örülnek neki, de ez tényleg szükséges?
Ugye megtörtént a teherbeesés, és onnantól kezdve özönlenek a képek amin látszik, hogy mennyit nőtt a hasa, ha még semmit, mert épphogy kiderült, akkor kitolja a hasát. Aztán a folyamatos helyzetjelentésekhez hozzátartozik a panaszkodás, főleg a vége felé, mikor megdagad a bokájuk, nehezebb felkelni, és úgy általában bármit csinálni.
Én elhiszem, hogy ez kellemetlen, de kell ezt mindenkinek tudni?
A gépezet akkor indul be igazán, ha megszületik a gyermek. Van kismama ismerősöm, aki naponta rak fel vagy selfie-t a gyerekével, vagy csak a gyerekét lefotózza. Biztos változik annyit minden egyes nap, hogy posztolni kelljen róla?
Természetesen a panaszkodás itt sem marad el, instagramon Szabó Zsófi, szokott olyan képeket kirakni, hogy hajnali 3-kor nem alszik, mert felkelt a baba. Illetve ilyeneket, hogy "kialvatlan vagyok, mert 21 hete anya vagyok".
Erre tényleg nem értem mi szükség van. Az ember jó esetben tudja mivel jár a gyerekvállalás, pláne az első pár év.
Lehet mondani, hogy én egy tapló férfi vagyok, de úgy gondolom se a facebookon, se az instagramon nincs szükség 600 darab posztra, hogy most épp répapürét ettünk, aztán éjszaka 3-szor kellett felkelni, és az új pelus annyira nem jött be, mint a régi stbstbstb.
Én úgy vagyok vele, hogy néha egy kép, egy családi fotó simán belefér, hadd lássák a messzebb élő rokonok, barátok is a babát, de minden nap szerintem senkit nem érdekel ilyen részletességgel, hogy éppen mi történt.
Mire jó ez?
Az igazság az, hogy rég kikövettem az összes ilyet minden létező platformon ill. mindenkit aki bármilyen módon is irritál legyen az az önjelölt politikus, a gyereke minden centijét posztoló anyatársaim, a bölcselkedő Coelhok, a reklámokkal traktálók, a csöcssegg mutogatók stb,. Őszintén nem érdekelnek. Én magam pedig soha semmit nem posztolok. Nincs szükségem olyanok figyelmére akikkel amúgy nem is beszélek illetve visszaigazolásra sem mivel kiegyensúlyozott ember vagyok aki elégedett magával és az életével .
Az már csak érdekesség, hogy milyen hatékonyan működnek az algoritmusok a közösségi oldalakon ugyanis anno ahogy terhes lettem elkezdtek ömleni a babák meg a terhes kismamik mindenhonnan pedig előtte esküszöm elvétve láttam 1-2 ilyen posztot.
Nekem facebookon nincs sok ismerősöm, aki ismerős az érdekel.Így tőle nem zavar, hogy mondjuk 775x írja ki,hogy pocsékul érzi magát.Meg kell válogatni azokat akiket bejelölsz ismerősnek illetve akinek a jelölését elfogadod és ennyi.
Én speciel egy terhesfotót se tettem fel, a gyerkőcről is kb 15-20 kép és 1 videó van pedig lassan 1 éves.Nincs rá igényem.
Egy ismerősöm volt aki az agyamra ment, mert hatalmas lagzit csináltak és fél év múlva is még annak a képeit tették fel, na őt én kitettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!