Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Néhány kismama miért "haknizik...

Néhány kismama miért "haknizik" a terhességével?

Figyelt kérdés

Mostanában egyre több celeb, és teljesen hétköznapi ember, aki gyereket vállal, folyamatosan árasztja el a közösségi oldalakat, a terhesség, majd a szülés utáni állapot minden egyes pillanatával.

Én elhiszem, hogy örülnek neki, de ez tényleg szükséges?

Ugye megtörtént a teherbeesés, és onnantól kezdve özönlenek a képek amin látszik, hogy mennyit nőtt a hasa, ha még semmit, mert épphogy kiderült, akkor kitolja a hasát. Aztán a folyamatos helyzetjelentésekhez hozzátartozik a panaszkodás, főleg a vége felé, mikor megdagad a bokájuk, nehezebb felkelni, és úgy általában bármit csinálni.

Én elhiszem, hogy ez kellemetlen, de kell ezt mindenkinek tudni?

A gépezet akkor indul be igazán, ha megszületik a gyermek. Van kismama ismerősöm, aki naponta rak fel vagy selfie-t a gyerekével, vagy csak a gyerekét lefotózza. Biztos változik annyit minden egyes nap, hogy posztolni kelljen róla?

Természetesen a panaszkodás itt sem marad el, instagramon Szabó Zsófi, szokott olyan képeket kirakni, hogy hajnali 3-kor nem alszik, mert felkelt a baba. Illetve ilyeneket, hogy "kialvatlan vagyok, mert 21 hete anya vagyok".

Erre tényleg nem értem mi szükség van. Az ember jó esetben tudja mivel jár a gyerekvállalás, pláne az első pár év.

Lehet mondani, hogy én egy tapló férfi vagyok, de úgy gondolom se a facebookon, se az instagramon nincs szükség 600 darab posztra, hogy most épp répapürét ettünk, aztán éjszaka 3-szor kellett felkelni, és az új pelus annyira nem jött be, mint a régi stbstbstb.

Én úgy vagyok vele, hogy néha egy kép, egy családi fotó simán belefér, hadd lássák a messzebb élő rokonok, barátok is a babát, de minden nap szerintem senkit nem érdekel ilyen részletességgel, hogy éppen mi történt.

Mire jó ez?

2018. máj. 4. 13:21
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Szabó Zsófi nem az ismerősöm, egy példának hoztam fel, akit bárki megnézhet és eltudja képzelni miről beszélek.
2018. máj. 4. 13:50
 12/21 anonim ***** válasza:
63%
Igen,sajnos unatkoznak.... én olyannyira meguntam ezt,hogy 3 hònapja nincs facebookom sem :)
2018. máj. 4. 13:56
 13/21 1112 ***** válasza:
69%
Nem a gyereknek örül, hanem a külvilágnak akar vele tetszelegni, ahelyett; hogy örülne, hogy van gyereke; hogy egy ilyen áldásban, csodában lehet része; hogy megélheti a szülőséget. Nincs ott az adott pillanatban, nem azt éli meg, hanem tehát így csak egy üres pillanatot örökít meg; amikor ő nincs ott lélekben, mert a külvilágnak akar tetszelegni vele; így nem is lesz, nem is születik meg a boldog pillanat, amiről az a kép készül. Szóval gyakorlatilag kimarad magából az élményből, mert azzal van elfoglalva; hogy posztolgasson, és hogy másoknak mutogassa, hogy ő milyen boldog. Meg ilyen dicsérő , meg elismerő szavakat akar előcsalni másokból. Asszem az ilyen embernek önértékelési problémái vannak; mert ő nem szereti saját magát; és benne nem születik szeretet önmaga iránt; és ezért ezeket a kedvességeket; a szeretetet; az elismerést, kívülről akarja begyűjteni; és ha eleget kap, abból szűri le, és abból táplálja az önértékelését. Itt azért picit benne van a kihasználása is a gyereknek; meg még talán lehet, hogy az is, hogy "ezt a gyereket én csináltam!" De hát jaj már, ha büszke, akkor legyen büszke magának; és ha valóban, tényleg büszke lenne, akkor megélné azt, és nem azzal lenne elfoglalva, hogy a külvilágnak mutogassa, büszkélkedjen; dicsekedjen vele. Meg lehetséges; hogy azt gondolják, hogy vannak rajongók, akik ezt el is várják, és nekik akarnak kedveskedni velük( az ilyen képekkel, ahelyett; hogy a saját életüket élnék; meg még lehet az is, hogy vannak rajongók, akik ténylegesen el is várják ezt tőle. Akiknek meg már tényleg nincs saját életük, azok szoktak ennyi posztot elvárni, akiknek unalmas az élete; és akkor nézik másik; nem próbálják a sajátjukat izgalmasabbá teremteni.
2018. máj. 4. 13:58
 14/21 anonim ***** válasza:
90%
Aki túlzàsba viszi a közösségi médiàt,annak valami gondja van.Visszaigazolásra van szüksége,amit a hétköznapokban nem kap meg a környezetétől.Én a legtöbb anyatàrsamat pont az àltalad leírtak miatt tiltottam le,mert sajnàlatra méltó és kellemetlen,amit csinàlnak.
2018. máj. 4. 14:04
 15/21 anonim ***** válasza:
92%

Az igazság az, hogy rég kikövettem az összes ilyet minden létező platformon ill. mindenkit aki bármilyen módon is irritál legyen az az önjelölt politikus, a gyereke minden centijét posztoló anyatársaim, a bölcselkedő Coelhok, a reklámokkal traktálók, a csöcssegg mutogatók stb,. Őszintén nem érdekelnek. Én magam pedig soha semmit nem posztolok. Nincs szükségem olyanok figyelmére akikkel amúgy nem is beszélek illetve visszaigazolásra sem mivel kiegyensúlyozott ember vagyok aki elégedett magával és az életével .

Az már csak érdekesség, hogy milyen hatékonyan működnek az algoritmusok a közösségi oldalakon ugyanis anno ahogy terhes lettem elkezdtek ömleni a babák meg a terhes kismamik mindenhonnan pedig előtte esküszöm elvétve láttam 1-2 ilyen posztot.

2018. máj. 4. 14:35
 16/21 anonim ***** válasza:
83%
Én is unom már ezeket. Főleg, hogy sokszor tudom, hogy hogyan készülnek a képek. Lefotózza az első tortájával, hogy menőzzön, posztol egyet, aztán elveszi gyerek elől, hogy ő csokit még nem ehet. Kiviszi a parkba leülteti, hogy "de jó muri a szabadban lenni".Ha kész a kép, mehetnek haza. Elképzelt világot mutatnak magukról, mint minden Facebook függő. Egyébként a kutyát nem érdekelné, mit csinálnak.
2018. máj. 4. 15:14
 17/21 anonim ***** válasza:
88%
Nekem is van ilyen ismerősöm, mióta terhes csak ezzel van tele a facebook. Pocakos képek, babás idézetek, képek, panaszkodás, hogy milyen rossz neki, mindenbe és mindenkibe beleköt, mindig neki van igaza, nagyképű, mert ő anya, ő már letett valamit az asztalra, ő jobban tudja, holott még meg se született a gyerek, de ő egy jó anya, a legjobb, a pasija, akit két éve se ismer, pedig a legjobb apa. Kedvencem, mikor tesz fel egy pocakos vagy ultrahangos képet, aztán megjelöli rajta a pasiját, hogy szeretünk apuka, várunk haza stb. Kíváncsi vagyok mi lesz utána, ha megszületik... Gondolom minden nap lesz róla kép, hogy Levike kakikált, Levike mosolygott, feküdt, fingott...
2018. máj. 4. 16:40
 18/21 anonim ***** válasza:
77%

Nekem facebookon nincs sok ismerősöm, aki ismerős az érdekel.Így tőle nem zavar, hogy mondjuk 775x írja ki,hogy pocsékul érzi magát.Meg kell válogatni azokat akiket bejelölsz ismerősnek illetve akinek a jelölését elfogadod és ennyi.

Én speciel egy terhesfotót se tettem fel, a gyerkőcről is kb 15-20 kép és 1 videó van pedig lassan 1 éves.Nincs rá igényem.

Egy ismerősöm volt aki az agyamra ment, mert hatalmas lagzit csináltak és fél év múlva is még annak a képeit tették fel, na őt én kitettem.

2018. máj. 4. 17:49
 19/21 anonim ***** válasza:
74%
Egyszerű :) állítsd le a követését. Így továbbra is az ismerősöd csak épp nem látod a hírcolyamon a postjait. Én is volt hogy besokalltam pont ilyen témában valaki miatt... Azóta nem idegesít :)
2018. máj. 14. 16:42
 20/21 anonim ***** válasza:
100%
Megszült a fent említett ismerősöm. Természetesen minden nap van kép. Ma kirakott egy képet, hogy egy hetes a baba, hogy megy az idő és egy szomorú szmájlit... -.-
2018. máj. 16. 17:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!