Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Melyek azok a könyvek, melyeke...

Melyek azok a könyvek, melyeket jó, ha elolvas egy most ballagó lány?

Figyelt kérdés
2018. máj. 2. 15:08
 1/8 A kérdező kommentje:
A kérdés talán furcsa elsőre. Én nagyon szerettem olvasni, úgy, ahogy a felnőtt lányom is. A 14 éves viszont nem igazán... Mégis véleményetek szerint, a mai világban melyek azok az örök érvényű könyvek, melyek ne maradjanak ki?
2018. máj. 2. 15:10
 2/8 anonim ***** válasza:
78%

Örök érvényű könyvekkel sokra nem mész.

Vagy a kedvenc film könyv változata, vagy olyan téma ami érdekli. Esetleg valami divatos, amit sok ismerőse is olvasott.

2018. máj. 2. 15:14
 3/8 anonim ***** válasza:
79%
Ha nem szeret olvasni, nem kellene rákényszeríteni.
2018. máj. 2. 15:14
 4/8 anonim ***** válasza:
88%
Nincs olyan. Ha nem szeret olvasni, nem kell kényszeríteni, pláne nem "örök érvényű könyvekkel" A csodálatos kötelező olvasmányokat amúgy is el olvassa. Amúgy valószínűleg azok számítanak valamelyest, bár hogy őszinte legyek, én imádok olvasni, mindenevő vagyok kiskoromtól kezdve, egy kivetellel: kötelező olvasmanyt sosem olvastam el
2018. máj. 2. 15:24
 5/8 anonim ***** válasza:
59%

Szent Johanna gimi

Időtlen szerelem sorozat

Olyan könyvek amiből készült film.

2018. máj. 2. 16:27
 6/8 anonim ***** válasza:
71%
A Momót és az Emlékek őrét szívből ajánlom! A moly.hu-n megnézheti a lányod a rövid tartalmát és véleményeket is olvashat róla. Hátha felkelti az érdeklődését! De ne erőltess semmit!
2018. máj. 2. 18:35
 7/8 anonim ***** válasza:
12%

szent Johanna gimit és Leiner Laura többi könyvét is javaslom. Az én legkisebb gyerkőcöm sem volt valami olvasós, ellentétben a nővérével. Aztán nekiállt SzJG-t olvasni és azóta szinte folyamatosan olvas ő is, állandó könyvtárba járó lett belőle.

Az legyen a cél, hogy megszeresse az olvasást, addig nem kell mélyen szántó, örök érvényű, nagyon komoly könyvekkel "zaklatni". Olyat olvasson, ami a korához passzol. Erre pont jó a Szent Johanna, hiszen éppen egy gimit kezdő lányról szól, az ő középiskolás éveit írja le, végig. Nyilván nagyon idealizált körülmények között játszódik az egész, de pont ettől jó. Nálunk ugyanúgy imádta mindkét lányom (18 és 14), a nagyfiam (26), mi, a szülők (51 és 57), valamint a 80+-os anyósom is. Több ötvenen felüli barátnőm is elolvasta, és nagyon szerették. Egy próbát megérhet, de ne erőszakkal vedd rá az olvasásra.

Fiam pl. azért állt neki a sorozatnak, mert baromira idegesítette, hogy a nagyobbik lánnyal állandóan a könyvről beszéltünk, és nem tudta, miről van szó. Kíváncsi lett rá. És végül nagyon tatszett neki, bár abszolút nem a célközönséghez tartozik.

2018. máj. 2. 21:06
 8/8 anonim válasza:
0%
Szepesi Nikolett: Én, a szexmániás
2018. máj. 9. 08:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!