Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kettő vagy többgyermekes...

Kettő vagy többgyermekes anyukák, hogy sikerült lefogynotok? 15- 20kg túlsúly leadására gondolok. Külön főztél magadnak és a családnak? Tornáztál is, mikor?

Figyelt kérdés
2018. ápr. 28. 13:13
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
29%
Többgyerekes anyákról volt szó, utolsó.:-) Én úgy cipelgettem a babakocsit lépcsőkön, hogy két gyerek ült benne, sokszor elfelejtettem enni, mert a másfél-két éves, 10 hónaposan már járó, délutánonként max félórát alvó örökmozgóm után egész nap rohangáltam a kicsivel az ölemben vagy kenguruban, esetleg babakocsiban. Egy sima bevásárlás is izgalmas projekt volt vele.:-) Hidd el, többet ér, mint 10 perc torna vagy akármennyi futás. Oké, nyilván nem minden gyerek ilyen, mint az enyém, nekem mindenesetre tényleg nem kellett foglalkoznom a súlyommal, egy évvel a második szülésem után a lánykori, 36-os méretű kosztümömben avattak doktorrá.
2018. ápr. 28. 13:47
 12/27 anonim ***** válasza:
36%
Bar csak egy gyerekem van, remelem valaszolhatok. 8 kg-ot hiztam terhesen cukroskent dietat tartva, szules utan egybol le is ment, de a szoptatas alatt 12 jott vissza, pedig ugy ettem, mint tergesseg elott. Meg szoptattam, de szules utan a 8. honapban visszaalltam a 160 g dietara, szamolgattam mindent, figyeltem a glikemias indexre. Nem mozogtam, mert nem volt idom, a fiam ekkor mar csak egyszer aludt, en meg 3 hos kora ota dolgoztam legfokepp olyankor amikor pihent. Napi 2 es fel ora seta volt plussz a normalis, eletvitelszeru. Nem nagyon foztem kulon, a csalad is azt ette amit en. Mivel pontosan annyi ch-t ettem amennyit kell, se többet, se kevesebbet, es mint irtam, figyeltem a felszivodasra, ehezes nelkul fogytam.
2018. ápr. 28. 14:12
 13/27 anonim ***** válasza:
100%

Nem főzögettem külön, mert azt nem bírtam volna, mindenki egészségesen evett/eszik itthon. Teljesen kiűztem itthonról a fehérlisztet, cukrot. Csak egészséges nasi van itthon a gyerekek és mi is nagyon szeretjük a Gullon termékeit. Szafi termékeket, dia wellness termékeket használok. 170 cm vagyok 80 kg-ról indultam, most kb 60 kg vagyok. A mozgást nehéz megoldani, otthon próbálkoztam DVDre, de ha otthon vagyok nyaggatnak a gyerekek, így elmentem aerobikra, de ehhez kellett a férjem, aki ilyenkor intézte a gyerekeket. A heti 2 órát próbálom a mai napig tartani, de van, hogy csak egy sikerül. Igyekszünk sokat sétálni a gyerekekkel még, mert az is nagyon jó és őket is fárasztja. 😊

Nem egyszerű, de nem lehetetlen. Szerintem meg kell reformálni az egész család életét. Én még a nagymamáknak is vittem diawellness cukrot, tk lisztet, hogy ha sütnek a gyerekeknek, akkor ezzel próbálják. Szerencsére nyitottak voltak, nem bántódtak meg, és isteni finom sütiket, kenyeret kreálnak így is.

Sok sikert hozzá. 😉

2018. ápr. 28. 14:15
 14/27 anonim ***** válasza:
50%

2 gyerekkel fogyózom éppen.

7 és 3 évesek.

Az első és legfontosabb szabály, hogy ne edd meg a maradékukat!

De soha!

Egyél te is egy kicsi adagot, ne tömd meg magad!

A maradékot kiteheted, saját állat, vagy random cicák örülnek majd neki.

Napi öt étkezésre szükség van, én kettőt kiváltok fehérjeshake-kel, ami nagyon jó akkor is, ha nassolós vagy.

Tésztából, kenyérből a lehető legkevesebbet fogyaszd, ugyanez vonatkozik a zsiradékra.

Sok vitamint fogyassz.

És minden pillanatot ragadj meg a mozgásra! Egy hosszú séta, kis bicajozás, kocogás a tömb körül, bármi.

Jelenleg 80ról 70re fogytam (újév óta)

Anno 93ról 60ra.

2018. ápr. 28. 14:49
 15/27 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm az építő jellegű válaszokat. Várom még a további sikereket
2018. ápr. 28. 15:18
 16/27 anonim ***** válasza:
66%

6 óra után már ne egyél, kerüld a péksüteményt meg a rizs-krumpli-tészta köretet. Szerintem kb. ennyitől fogsz fogyni, nem kell külön csinálni semmit. Ha mellé a játszótéren nem csak ülsz, hanem feltűnés nélkül rohangálsz :) még jó alakod is lesz.

Ha semmitől nem megy le és már a szoptatásra sem lehet fogni, nézess pajzsmirigyet a háziorvossal.

2018. ápr. 28. 17:38
 17/27 anonim ***** válasza:
17%

Hiába háborogsz, rengeteg nő nem eszi három tányérral a pacalt és küld utána még nyolc krémes,tm ert "a baba kéri" :)

Én eleve normálisan kajáltam, 14 jött fel, abból 3 volt a baba, kb. 4 a méhlepény, magzatvíz, meg a végén vizesedtem.

2018. ápr. 28. 18:03
 18/27 A kérdező kommentje:
Miért ne háboroghatnék kedves utolsó, hiszen nem az volt a kérdés hogy, hogy őrizzem meg az alakom terhesség alatt. Mert ez a húsz kiló felesleg már rajtam van, és azt szeretném leadni. Megelőzni már nem tudom hogy ne legyen rajtam, érted? Tudom hogy nem a szél hordta össze. Mondom abban kértem segítséget, hogy aki megszabadult a feleslegtől, az hogyan csinálta.
2018. ápr. 28. 18:30
 19/27 anonim ***** válasza:
Ha tényleg le akarsz fogyni akkor mindenkèppen az étkezésedre kell odafigyelned! Ha nincs időd h főzz magadnak külön akkor kevesebbet egyél. Kalóriát kell számolnod. A torna max erősít fogyni nem fogsz tőle önmagában csak ha étkezéssel is kombinálod. Èn is a kajàra figyeltem tornázni sajna most sincs időm de lefogytam az a lényeg. Sok sikert kívánok!
2018. ápr. 28. 18:51
 20/27 anonim ***** válasza:

17-es, nem csak az hízik, aki zabál, hanem hajlam, hormonváltozás vagy akár betegség is állhat mögötte.

Én mindig is vékony voltam, csak 11 kiló plusszal mentem szülni, ami szépen le is ment, de ahogy a gyerek 2 éves lett, hiába az utána rohangálás meg az odafigyelés az étkezésre, valami változott és az a 10 kiló visszajött. Annyi vagyok, amennyivel szülni mentem, csak nincs 9 hós hasam.

Szóval én otthon tornázok, ha van időm, és ha este van még bennem élet meg a férjem is vigyáz a gyerekre, akkor futok lent pár kört. Sajna nincs lehetőségem arra, hogy heti 2-3 alkalommal munka után jógázzak vagy kondiba stb. járjak, mert a gyerekeket intézni kell.

2018. ápr. 28. 18:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!