Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Meddig lehet a szülést kifogás...

Meddig lehet a szülést kifogásként használni a túlsúly miatt?

Figyelt kérdés
Van még rajtam 2 kiló és amikor felemlítem, hogy hogy kellene leadni, hogy a tejem ne csökkenjen meg ilyenek, akkor rögtön nekem állnak, hogy most szültem 5 hónapja, mit akarok? De én ezt nem tartom jogosnak. Sokakat hallok akár már 8-10 éves a gyereke és azt mondja én már szültem. Szerintem ez nem lehet kifogás...
2018. ápr. 23. 17:21
 1/9 anonim ***** válasza:
31%

KÉT kilót szoptatás MELLETT is le lehet adni egy hónap alatt és attól garantáltan nem fog elmenni/csökkeni a tejed.

Kifogásnak maximum a szülés utáni 1-2 hónapban lehet elfogadni, utána nem.

2018. ápr. 23. 17:27
 2/9 anonim ***** válasza:
72%

Úgy edzel meg diétázol felôlem, ahogy akarsz, de a túlzásba vitt fogyókúra tényleg elapaszthatja a tejet. Ettôl ez még nem kifogás.

Én kikértem az orvosom véleményét, úgy kezdtem el mozogni fokozatosan. Rendesen meg akkor, amikor már nem szoptattam. És azt a bizonyos 2kilót csak akkor adtam le.

2018. ápr. 23. 17:31
 3/9 A kérdező kommentje:

6 kilót már leadtam, odafigyelek arra, hogy mit eszek, de edzeni abszolút nem tudok a kisasszony mellett. Az a két kiló meg egyszerűen nem akar mozdulni. Koplalni pedig nem szeretnék a tej miatt, sajnos régen mindig így ment csak le a vége :(

De szerintem is csak az első pár hónapban lehet kifogás.

2018. ápr. 23. 17:32
 4/9 anonim ***** válasza:
92%
2 kg az semmi.
2018. ápr. 23. 18:05
 5/9 anonim ***** válasza:
81%

Akár egy életen át is,anyám is mondja néha 63 évesen :D

2 kg tényleg semmi,ebből ne csinálj problémát.

2018. ápr. 23. 18:18
 6/9 anonim ***** válasza:
31%
Valaki elete vegeig ezzel takarozik. 5honapra ezek alapjan siman rafoghato xd 2kilo nem sok. Szoptatas mellett is lemehet
2018. ápr. 23. 18:52
 7/9 anonim ***** válasza:
87%
"Kifogásnak maximum a szülés utáni 1-2 hónapban lehet elfogadni, utána nem." => A terhesség 9 hónapból áll. Azt mondják, ugyanennyi időre van szüksége a szervezetnek, a testnek a visszaalakuláshoz is.
2018. ápr. 23. 21:41
 8/9 anonim ***** válasza:

Havi egy-egy és fél kg fogyás a ,,normál" fogyás.Ha koplalva fogysz akkor meg ugyanolyan löttyedt maradsz és csak izmot veszítesz.Mozogni kell a kisasszonyt bele tenni babakocsiba és róni a köröket.(mondom ezt úgy, hogy az enyém is csak mostanság van el benne)Vagy ha leteszed a játszószőnyegre nyomin a plankot stb..stb..

De a kérdésed nézve inkább azt várod, hogy vagy neked esnek az ,,irigyek" vagy elismerésre vágysz, hogy mennyire ügyes vagy.

2018. ápr. 24. 08:21
 9/9 anonim ***** válasza:

"A terhesség 9 hónapból áll. Azt mondják, ugyanennyi időre van szüksége a szervezetnek, a testnek a visszaalakuláshoz is."

Nem a visszaalakulásról, hanem az elhízásról van szó. A szüléssel a "túlsúly" nagyobb része ( a gyerek plusz kapcsolt részek, mint placenta, magzatvíz) kiürül az anyai szervezetböl, azaz csak pár kiló marad az anyán. (Feltéve, hogy nem hízlalta fel magát a terhesség alatt és nem lett 20-30 kg fölöslege - de ez nem a terhesség miatt, hanem a túlevés miatt van, ami teljesen fölösleges)

Azta 4-5 kg-ot két hónap alatt akkor is le lehet adni, ha csak naponta 4-500 kcalt spórol meg, ami nem igazán sok.

A visszaalakulás a megnyúlt szövetekre vonatkozik és azoknak tényleg több idö kell, de ha megfelelö módon tornáztatja azokat, akkor erre sem kell 9 hónap, a fele alatt is visszatérhet a szülés elötti állapot.

(Négy gyereket szültem, tehát nem elméletben beszélek valamit, hanem tapasztaltam)

2018. ápr. 24. 13:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!