Meddig lehet a szülést kifogásként használni a túlsúly miatt?
KÉT kilót szoptatás MELLETT is le lehet adni egy hónap alatt és attól garantáltan nem fog elmenni/csökkeni a tejed.
Kifogásnak maximum a szülés utáni 1-2 hónapban lehet elfogadni, utána nem.
Úgy edzel meg diétázol felôlem, ahogy akarsz, de a túlzásba vitt fogyókúra tényleg elapaszthatja a tejet. Ettôl ez még nem kifogás.
Én kikértem az orvosom véleményét, úgy kezdtem el mozogni fokozatosan. Rendesen meg akkor, amikor már nem szoptattam. És azt a bizonyos 2kilót csak akkor adtam le.
6 kilót már leadtam, odafigyelek arra, hogy mit eszek, de edzeni abszolút nem tudok a kisasszony mellett. Az a két kiló meg egyszerűen nem akar mozdulni. Koplalni pedig nem szeretnék a tej miatt, sajnos régen mindig így ment csak le a vége :(
De szerintem is csak az első pár hónapban lehet kifogás.
Akár egy életen át is,anyám is mondja néha 63 évesen :D
2 kg tényleg semmi,ebből ne csinálj problémát.
Havi egy-egy és fél kg fogyás a ,,normál" fogyás.Ha koplalva fogysz akkor meg ugyanolyan löttyedt maradsz és csak izmot veszítesz.Mozogni kell a kisasszonyt bele tenni babakocsiba és róni a köröket.(mondom ezt úgy, hogy az enyém is csak mostanság van el benne)Vagy ha leteszed a játszószőnyegre nyomin a plankot stb..stb..
De a kérdésed nézve inkább azt várod, hogy vagy neked esnek az ,,irigyek" vagy elismerésre vágysz, hogy mennyire ügyes vagy.
"A terhesség 9 hónapból áll. Azt mondják, ugyanennyi időre van szüksége a szervezetnek, a testnek a visszaalakuláshoz is."
Nem a visszaalakulásról, hanem az elhízásról van szó. A szüléssel a "túlsúly" nagyobb része ( a gyerek plusz kapcsolt részek, mint placenta, magzatvíz) kiürül az anyai szervezetböl, azaz csak pár kiló marad az anyán. (Feltéve, hogy nem hízlalta fel magát a terhesség alatt és nem lett 20-30 kg fölöslege - de ez nem a terhesség miatt, hanem a túlevés miatt van, ami teljesen fölösleges)
Azta 4-5 kg-ot két hónap alatt akkor is le lehet adni, ha csak naponta 4-500 kcalt spórol meg, ami nem igazán sok.
A visszaalakulás a megnyúlt szövetekre vonatkozik és azoknak tényleg több idö kell, de ha megfelelö módon tornáztatja azokat, akkor erre sem kell 9 hónap, a fele alatt is visszatérhet a szülés elötti állapot.
(Négy gyereket szültem, tehát nem elméletben beszélek valamit, hanem tapasztaltam)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!