Mennyire tartjátok normális dolognak, ha egy anya nem törődik azzal, hogy a lánya 122 cm - 7 éves - és 43 kg?
Egyszerűen nem tudom felfogni, hogy a kislány, rosszul van, ha 5 percnél többet kell futnia, hogy összeérnek a combjai és kidörzsölődik, hogy el van torzul az arcocskája...stb.
És az anya egyfolytában tömi a gyereket!!! Olyan nincs hogy gyerekkínzás??? amúgy szereti őt...de ez a kaja dolog ez kiakasztó!
buta. nem tudja, hogy a kövérség megterheli a gyerek szívét, v cukros is lehet tőle, vagy örökre kövér is maradhat, mert mehgváltozik ezzel a hormonok működése is, stb
nagyon sok sötét anya van. én ismerek, aki nem hagyja/hagyta kúszni, mászni a gyereket, 5 hósan bébikompoztatta egész nap, hogy tanuljon meg járni, mert ő attól rettegett, hogy nem fog járni. hiába beszéltem én neki agyi idegpályákról, meg az izmok megerősödéséről...
Nyilván túlsúlyos szegény gyerek, de nincs orvos, vagy védőnő, aki ezt elmondaná az anyukának?
Amúgy nem biztos, hogy tömi, az is elképzelhető, hogy a gyerek kér ennyit enni és nem tud neki nemet mondani. És itt nem is azzal van a baj, hogy nem kéne enni adni a gyereknek, csak nagy valószínűséggel nem egészséges ételeket kap. Tehát nagyon sok hizlaló, cukros dolgot.
De a védőnő tanácsolhat, azonban ha huzamosabb ideig nincs változás, akkor jelentheti is veszélyeztetésként.
Mert a gyerek súlya kb. a duplája a normálisnak.
Én 155 cm-es felnőtt vagyok, 50 kg körül. Anyósom pont ugyanilyen magas, 98 kg. Feltételezem, hogy a kislány és egy normál alkaltú kortársa pont úgy nézne ki egymás mellett, mint amikor anyósom mellé állok.
A 43 kg amúgy egy kb. 150 cm magas ember normál testsúlya lenne.
De nem is kell ide a védőnő, hisz minden évben van kötelező éves orvosi vizsgálat, a gyerekorvosnak a dolga lenne, hogy ilyen esetben az anyukának elmondja, hogy mit hogyan tegyen. Tehát ha a védőnő nem tesz semmit, a gyerekorvos attól még tehet, mert a gyerekorvos ugyanúgy tisztában van a dolgokkal.
Egyébként ennek a szitunak egy súlyosabb változatát láttam egyszer. Amerikai, 30 év körüli férfi, 400 kg körül. Mutattak csecsemőkorától képeket róla, gyakorlatilag szinte születésétől fogva erősen túlsúlyos volt.
A sztoriból kiderült, hogy az anyja etette így, tulajdonképpen azért, hogy a magatehetetlen csecsemő "érzését" fenntartsa. A 30 éves fiát ugyanúgy dajkálta, mosdatta (már oldalra fordulni se tudott a pasi segítség nélkül), gondozta.
De általában az etetők emiatt csinálják. Gyakoribb férfi-nő párosításban, ahol a férfi eteti a nőt, egyfajta szexuális fetisizmus miatt.
Azonban anya-gyerek kapcsolatban is előfordul, lásd fenti példa, csak ott a szexuális rész kimarad.
Ilyen van sajnos a családban is.
Utolsó infó szerint a kisfiú 12 évesen 170centihez elérte a 105 kilót.
Dudleynak csúfolják. (ha megvan a Harry Potter könyvekből).
De a kisfiú echte olyan is. Buta, agresszív, de anyu és apu pici szeme fénye.
Szerintem is veszélyeztetés, ráadásul a családban több szív és érrendszeri betegségek vannak jelen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!