Babalátogatás. Komatál. Szokás most ez? Szívesen sütök, főzök. Nálunk hagyomány, hogy a kismamáknak madártejet viszünk, és 1-2 napra sülteket, köretet az ajándékok mellé. Nálatok szokás ez? Illetve szívesen vennétek?
Figyelt kérdés
2018. ápr. 26. 14:45
11/18 A kérdező kommentje:
Mint mondtam egy baráti társaságban vagyunk, össze is járunk. Vendégül láttak már ők is minket. Tehát tudom h nem allergiás nem is finnyás meg semmi ilyesmi. Csak rákérdezni nem merek, mert úgyis az lenne a válasz h ne fárasszam magam. Ezért kérdeztem a nagyközönséget. Hogy te örülnél e neki, illetve ha igen, akkor minek.
2018. ápr. 26. 16:40
12/18 anonim válasza:
Én sütit vinnék inkább illetve ajándékot. Nem tudom mikor szült, de én inkább megkérdezném mit szeretne, ha nálatok szokás akkor ő sem fogja elutasítani.
Kérdezd meg inkább miben tudsz segíteni, pl vigyázni a babára míg elmegy az orvoshoz vagy a nagyobb tesót elvinni valahová.
13/18 anonim válasza:
Én kaptam egyszer kismamaként a barátnőmtől nagy doboz házi sütésű elállós kekszet. Jól jött. Örültem neki. Meg hoztak hozzá négyünkre való főtt ételt, férjem terített tálal, mosogatott. Ő volt a beavatott, állította, hogy kaját rendelt a látogatóknak...haha, de tök jó volt.
14/18 anonim válasza:
Nekünk sütit hoztak. A madártejnek nem örülnék, senki sem szereti. Meg ezeknek a tejfakasztó babonás ételeknek sem, mint a rántott leves...Ha ez így szokás nálatok akkor készíts egy tálat fasírttal, baconbe tekert csirkemájjal. Én szoktam olyat, hogy a csirkemellet egészben betekerem baconnel úgy sütöm meg és szeletelem fel, ez jó hidegen is.Esetleg valami zöldsegeset (padlizsán, cukkini) Vagy ami még jó hidegen is. Mi a rántott húst pl. nem esszük meg hidegen se melegítve csak frissen. Díszítsd szépen salatalevéllel, koktelparadicsommal.
15/18 anonim válasza:
Még eszembe jutott a sajtos csirkemell amit őzgerincben kell sütni.
16/18 anonim válasza:
En olyan vagyok hogy nem szivesen fogadok el segitseget (nem azt mondom hogy ez jo, de en ilyen vagyok) plusz oszinten ajtot nyitni se volt kedvem az elso 3 hetben (nem is ugy sikerultek a dolgok ahogy akartam meg ha valaki hozzam jon akkor szeretem ha rend van es en is rendezett vagyok, na ez a ket dolog kb ami nem volt meg ugy az elso fel evben....:)) szoval nem, en nem venném szivesen es en sem megyek mashoz...viszont ahol elek, van egy csoport direkt erre, ha valamelyik anyuka igenyli, kerheti a csoportban h fozzenek neki (foleg egyedulallo tobbedik gyerekes anyukak elnek vele vagy akiknel az elethelyzet olyan pl a ferje a terhesseg alatt elhagyta), ea akkor lehet jelentkwzni mindennapra beosztva h valako foz neki, igy en is foztem mar valakinek, de nem ismerosnek, be se mentem hozza aak a kilincsre akasztottam. Ez igy rendben van de ez mas szitu.
17/18 anonim válasza:
Én örültem a látogatóknak, amíg udvariasan viselkedtek. Meg nyilván nem mennétek, ha nem lenne megbeszélve. Szerintem a kaja jó ötlet, csak tényleg olyasmit vigyél, amivel nem lehet melléfogni. A férjét beavatni nagyon jó tipp!
18/18 anonim válasza:
Én örültem volna neki, mivel nem volt segítségem a 6 hét után. De a szoptatás miatt meg kell gondolni mit viszel, fáj(hat) a hasuk a babáknak elég sok mindentől az elején. Egy húslevessel, krumplival csirkemellel nem lőhetsz mellé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!