Babalátogatás. Komatál. Szokás most ez? Szívesen sütök, főzök. Nálunk hagyomány, hogy a kismamáknak madártejet viszünk, és 1-2 napra sülteket, köretet az ajándékok mellé. Nálatok szokás ez? Illetve szívesen vennétek?
Nálunk nem szokás, és ennek nagyon örülök, mert utálom a madártejet.
Kérdezd meg az anyukát, minek örülne. (persze azt is jó lenne tudni, milyen kapcsolatban vagytok.)
A párom legjobb barátainál bővül a család 1-1 kisfiúval. Már vettünk 68-as babaruhát, olyat aminek keze és lába is van, meg olyat is aminek nincsen. Játékot egyenlőre nem néztem.
A komatál azért szokás nálunk, mert így könnyítünk a kismamán a gyermekágyi időszak alatt, hogy főzni 1-2 napig ne kelljen. 4. héten tervezem, hogy megyünk, ha a kismamának az már belefér. Nagyon szeretem a babákat és szeretnék kitenni magamért :)
Kérdezd meg a kismamát, hogy mikor lehet látogatóba menni és ha szívesen fogadja, akkor mit szeretne enni.
Különbözőek vagyunk, nem mindenki örül a sok látogatónak, főleg az első hetekben.
Nem tudom, hogy ki vagy a történetben, de én pl. örültem, ha hoztak anyám és anyósom kaját, legalább azzal nem kellett foglalkozni. De persze nekem is vannak olyan személyek, hogy habár szeretem őket és jóban vagyok velük, mégsem akartam volna őket az első hetekben, inkább egy kicsit később.
A madártej már nem feltétlen jó, mert tehéntej van benne és attól fájhat a baba pocakja. Ezért is kérdezd meg a szülőket.
Az a legnagyobb baj a komatállal, hogy már nem úgy érkezünk, mint régen. Értem Ezalatt a rengeteg allergiát vagy érzékenységet.
Én például nem bírom a vegetát. Úgy megfájdul tőle a hasam, hogy fetrengek. Anyám és az anyósom is azzal főz. + a szoptatás alatt sem lehet akármit enni. Legalábbis az elején.
Gesztusnak jó. Inkább ajánld fel, hogy vigyázol pár órát a tesóra (ha van). Vagy bevásárolni elmész.
Embere válogatja.
Én nagyon szívesen vettem volna ételt, mert nem volt kedvem sütni főzni.. Így is anyukám segített ebben, amíg a gátsebem már nem fájt.
De van, aki kényes erre, válogatós vagy épp valamilyen diétája, ételérzékenysége van. Szóval én rákérdeznék a helyedben.
A komatál nevéből adódóan is max. rokonok között szokás.
A párod barátainak vinni, tehát még csak nem is a tieidnek, erősen túlzásnak hangzik. Tolakodó.
Ha mindenképpen sütni, főzni akarsz, kérdezz rá, ne meglepetésnek szánd!
Mi pár hétig rendeltük a kaját, tehát még akár jól is jöhetett volna, ha valaki főz ránk, de nem lett volna belőle köszönet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!