Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Van itt olyan, aki úgy vállalt...

Van itt olyan, aki úgy vállalt babát, hogy egyáltalán nem volt segítsége (a férjén kívül)? Mennyire nehéz? Mesélnétek kicsit?

Figyelt kérdés
2018. ápr. 25. 07:33
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
98%
Nos, nálunk apuka a terhesseg alatt lelépett, így konkrétan egyedül vártam a gyereket. Megoldottam, mert nem volt más választásom. Nyilván egyszerűbb, ha van partner, nagyszülők, stb, de egyedul is megy, csak akarni kell.
2018. ápr. 25. 07:39
 2/16 anonim ***** válasza:
74%
A nők 80%-a magának és a férjének szül nem a nagyiknak. Ez a normális.
2018. ápr. 25. 07:39
 3/16 anonim ***** válasza:
83%

Én.

Amikor az ikreink születtek, egyedül voltam velük, mert 2000 km-re élünk a rokonságtól, a férjem továbbra is járt dolgozni (mert más leehtöség nincs, ha valaki munkába jár), én meg otthon voltam a picikkel meg a 4 és 5 éves nagyokkal.

Az egyetlen "segítség" az volt, hogy a nagyobbakat reggel a férjem elvitte oviba, de délben már én hoztam öket haza, és estig egyedül voltam a négy gyerekkel.

De öszintén szólva eszembe sem jutott, hogy bármiféle segítség kellene, elvégre nem másnak szültem.

Az egész csak szervezés kérdése, megfelelö idö- és munkabeosztás mellett - kisebb problémáktól eltekintve - símán megoldható.

2018. ápr. 25. 07:48
 4/16 anonim ***** válasza:
94%
2.-nak. Ebben igazad van, de mégis a nagyszülővel "rendelkező" szülők 90 %-a valahogy mégis él a lehetőséggel. :)
2018. ápr. 25. 08:18
 5/16 anonim ***** válasza:
84%
Párom sokszor utazik el hetekre.Így éltünk a baba előtt is, csak akkor még én is tudtam menni, most viszont 3000km-t autóval,fél éves gyerekkel nem lehet végigcsinálni.Szóval viszonylag sokszor vagyunk egyedül.Van olyan este amikor nagyon azt érzem, hogy kész vagyok, hogy jó volna ha nem kellene egyedül megküzdeni a mindennapi dolgokkal, hogy jó volna ha valaki vigyázna a gyerekre míg nyugodtan bekapok pár falatot vagy letusolok.Meg van olyan is mikor tök jól érzem magam így is, hogy egyedül vagyunk.Ezt vállaltam, tudtam, hogy mire szülök nem volt titok.De szerintem mindenkinek vannak nehezebb meg könnyebb napjai függetlenül, hogy van-e nincs e segítsége.
2018. ápr. 25. 08:39
 6/16 anonim ***** válasza:
87%
Igen, 2 fiam van. Meg lehet oldani, de én akkor is irigylem azokat, akiknek van nagyszülői segítség.
2018. ápr. 25. 08:45
 7/16 anonim ***** válasza:
66%
Hat, nalunk sincs nagy nagyszuloi segitseg, peidg egy varosban elunk. De anyum még dolgozik, anyósom ápolja abeteg apósomat, úgyhogy csak vészhelyzetben szoktuk hívni, pl mikor korházban voltam szülni. Az az igazsag, hogy nem is szivesen bizzuk egyikre se, mert elég figyelmetlenek, az én fiam meg egy hurrikán, 1 pillanat alatt képes hülyeseget csinalni, anyam meg siman főzné mellette a nagy fazek huslevest, anyosom letesz elé a talcara egy kést, meg ilyenek. Lehet nyugisabb gyerekekkel meg lehet ezt csinalni, de az enyemmel nem.
2018. ápr. 25. 08:50
 8/16 anonim ***** válasza:
83%
Kulfoldon lakunk, messze mindenfajta segitsegtol, neha van, amikor jonnek latogatni, vagy mi megyunk. A legtobb parnak nincs segitsege. Erdemes szamitani arra, hogy az elso evek nehezebbek, es mashonnan segitseget szervezni. Nalunk a felnapos bolcsi lett a megoldas majdnem 2 eves koratol, illetve helyben masik anyukaval megismerkedes, osszejaras hasonlo koru gyerekekkel.
2018. ápr. 25. 09:34
 9/16 anonim ***** válasza:
67%

Külföldön lakom, ráadásul én egyedül nevelem, tehát nekem sem férj, sem család, sem rokoni segítség nincs. Annyi segítségem van , hogy évente , nyáron haza utazunk pár hétre,, az a pár hét alatt anyukám segít. De egész èvben kizárólag csak ketten vagyunk. Így volt ez kisbaba kora óta. Meglehet oldani, hiszen magadnak szülsz nem a rokonságnak.

Egyébként, mivel ez nagy ország, a legtöbbeknek a nagyszülők, egyéb rokonok is messzi laknak,, több 100 kilométerrekre, így az emberek egyedül oldják meg, vagy bébiszittert fizetnek.

2018. ápr. 25. 10:22
 10/16 anonim ***** válasza:
38%
Magunknak szültünk a gyerekeket nem nagymamanak nem babysitternek es nem is azert hogy 1 evesen badjam bölcsödebe hogy a kicsivel legyek. 3 gyerekem van igaz mar nagyobbak 5;5-7 es egy 2,5 eves. Mi vallatuk mi szerettünk volna ilye korkülömbseggel es tudtuk h nem lesz segitseg mert külföldön elünk. Meg öehet csinalni nem nyafogni es panaszkodni kell. Sokszor nagyon nehez volt. De egy percet sem bantam meg.
2018. ápr. 25. 12:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!