Anyukak! Akinek nincs segitsege! Ti hova teszitek nyáron a bolcsis\ovis gyerkocoket? Ki vigyaz rajuk? Hogy oldjatok meg a hosszu szüneteket?
Erre én is kiváncsi vagyok. Nekünk 6 hetet kell megoldani mert az ovi 4 hét szünetet tart, a bölcsi is, csak az 2 héttel később kezdi...
Nekünk anyuék fognak segíteni, de max 2 hetet tudnak ők is bevállalni, 1-2 hetet mi is megoldunk de a maradék 2 hétre nincs ötletem.
Minden ovi, bölcsi stb köteles ügyeletes intézményt megnevezni, ahova viheted a gyereket. Pont ezért, hogy meg tudd oldani.
Csak a suliban nem lesz ilyen,mert akkor màr lehet tàborokba vinni.
Nehéz ügy... Oké, van ügyeletes böcsi, ovi, de például nálunk úgy volt, hogy az ügyeletes bölcsit is csak egy hétre lehetett igénybe venni, a maradék három hetet akkor is a szülőnek kellett megoldani. Ovinál is volt, hogy 5 hétre bezártak, mert plusz egy héttel megtoldották felújítás miatt, ez volt júliusban, akkor nem vittem a gyereket, de aztán jött a szöveg, hogy augusztus második felében se vigyem, mert megy iskolába, és akkor pénteken még ovi, hétfőn már suli, az milyen rossz neki. Hát mondom, ja, ha nem a nyár közepén vannak zárva, akkor nem így lenne, de nekem összesen nincs annyi szabadságom, mint amennyi időre bezárnak, mégis hogyan ne vigyen még plusz két hetet nyáron? Mi amúgy úgy csináltuk, hogy két hetet én voltam otthon, kettőt a férjem, és egy hetet vittem magammal dolgozni, nálunk nyáron szerencsére ezt meg lehet csinálni, de hát a gyereknek attól még ez hótt unalmas.
De azért ez nagyon rossz így, hogy nyáron a család nem is tud egyszerre szabira menni, így nyaralni sem voltunk évekig, hiszen vagy a férjem volt szabin, vagy én, egyszerre sosem. Most tudtunk először elmenni együtt, hogy itthon vagyok a kicsivel.
3 hetet a férjemmel: 1 hetet én egyedül, 1 hetet ő egyedül, 1 hét közösen.
Többit mi nagyszülőkkel.
Ismeretségi körömben ahol nincs nagyszülő:
- gyes-en lévő ismerős persze pénzért
- 2 család összefog és felváltva vannak a gyerekekkel
- szintén 2 család együtt fizet egy bébiszittert
- ügyeletes ovi
- fizetés nélküli szabadság
- táppénz (ez nyilván nem szabályos és elég kockázatos, a munkáltató sem hülye)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!