Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Akinek bölcsis/ovis a gyermek...

Akinek bölcsis/ovis a gyermek és dolgozik napközben, mikor oldja meg a házimunkát?

Figyelt kérdés
Kisfiam 2 éves múlt júliusban, bölcsibe jár. Én szeptember közepétől visszajöttem dolgozni. Négy után érek haza, kb. 1-másfél órát házimunkával töltök, amibe őt is igyekszem belevonni, ha éppen vevő rá. Lelkifurdalásom van, hogy nem vele játszom (többnyire csak arra van igénye, hogy üljek a szőnyegen és figyeljem), de a házimunkát is el kell végezni valamikor. Nem opció, hogy azután csináljak vmit, hogy ő elaludt, mert 10-nél előbb nem alszik el, sokszor együtt dőlünk ki. 5-től, fél 6-tól elalvásig teljesen az övé vagyok, de abban az egy-másfél órában tényleg muszáj vmit tenni-venni.
2016. okt. 26. 13:30
1 2 3 4
 1/34 anonim ***** válasza:
33%

Hazajovunk vacsi fozes furdes alvas 19 kor

19-24 kozott sok mindenre jut ido.

Igy neveltunk 5 gyereket 6 ho koruktol bolcsisek voltak semmi bajuk.

2016. okt. 26. 13:33
 2/34 anonim ***** válasza:
89%
Reggel, vagy munka után, vagy miután elaludt, vagy hétvégén. Mondjuk nem 10 után fekszik le az ovis gyerekem.
2016. okt. 26. 13:34
 3/34 anonim ***** válasza:
86%

1 fiam van.

Kb fél 9 kor alszik el. AKkor még sok mindenre van idő, férjem kb 11-re ér haza. AMikor meg szabadnapos, akkor ő van el a fiunkkal, amíg én valamit megcsinálok.

Nagyobb takarítást hétvégén szoktam.

2016. okt. 26. 13:37
 4/34 anonim ***** válasza:
100%

portölés és vasalás szombaton. mosás ahogy összejön a ruhamennyiség. vagy reggel, vagy ha hazaérünk akkor mosok. amig reggelizik porszívozás. délután főzés közben játék. este mosogatok.

de van amikor nem jön össze!

2016. okt. 26. 13:38
 5/34 anonim ***** válasza:
86%

Hétvégén "nagy"takarítás közös családi programként.

Hétköznap csak szinten tartás. Mosogatás beszélgetés közben, felmosás lefektetés után. Így volt ez korábban is. Gyerek előtt és gyed alatt is. (Gyed alatt csak annyi volt más, hogy nem hétvégén ment egész nap a mosás, hanem hétköznap napközben).

2016. okt. 26. 13:43
 6/34 A kérdező kommentje:
Tehat mindannyian vegeztek hazimunkat a gyerek mellett es nem 0-24-ben csak a jatekrol szol az elet.
2016. okt. 26. 13:59
 7/34 anonim ***** válasza:
74%
Csak azt nem értem, ha nem is vagytok otthon egész nap akkor milyen dolog van ami minden nap másfél órába telik elvégezni? Mert másfél óra alatt két szintes házat ki lehet takarítani.
2016. okt. 26. 14:02
 8/34 anonim ***** válasza:
93%

Családi cégnél dolgozom, tehát van,hogy két napig itthon vagyok egy héten és némi papírmunkám van, de van,hogy egymás után 3 nap 6-ra érek haza.

Mi megosztjuk a férjemmel a házimunkát. Amikor itthonlévős napom van,akkor megcsinálom, amit tudok. De amikor mennem kell, akkor a férjemmel közösen próbálunk rendet tartani. Mondjuk amíg ő játszik a gyerekekkel, addig én gyorsan berakom a mosógépet, vagy felporszívózok. Utána, amíg én főzök a Naggyal vacsorát, vagy másnapra ebédet, addig ők Kicsivel kiszedik a szárítót. Igyekszünk majnem mindig elpakolni magunk után, így kevesebb meló marad. Szóval ahogy mondjuk megreggelizünk a tányért egyből berakjuk a mosogatógépbe, letakarítjuk az asztalt. Vacsora után is ez van. Az egyikünk indul fürdetni, a másikunk eltakarítja gyorsan a romokat.

Egyébként mi azt is játéknak és foglalkozásnak tekintjük,hogy bevonjuk őket, segíthetnek. Tehát nem kizárólag az a foglalkozás, hogy két órán keresztül kirakózunk!

2016. okt. 26. 14:04
 9/34 A kérdező kommentje:

Nem mondtam, hogy csak hárman élünk. :) Van még rajtunk kívül két nagyszülő is a háztartásban, ami bizonyos szempontból könnyebbség, bizonyos szempontból viszont nem.

Apa látástól vakulásig dolgozik, nem tudom bevonni a házimunkába. Én is ugyanúgy mindig mindent visszarakok a helyére, a tányér azonnal a mosogatóba kerül, és a fiamat is rendre szoktatom.

A kérdésem valódi lényege az volt, hogy MÁS IS végez a gyerek mellett házimunkát, és nem mártírkodik azzal, hogy kizárólag a gyerek elalvása után kezd bele bármibe is, mert egyébként lelkifurdalása van, hogy a rendrakásra szánt időt a gyerekével is tölthetné.

2016. okt. 26. 14:11
 10/34 anonim ***** válasza:
71%

Egyszerűsítettünk (amikor dolgoztam, mert most épp itthon vagyok a kisebbikkel), azt csináltuk meg hétköznap, amit muszáj volt. Főzni például nem főztünk, pláne nem vacsorát, mert mindig hideget ettünk. Másnapra ebédet volt, hogy igen, de azt már lefektetés után készítette valamelyikünk. Mosást betenni nem nagy dolog, teregetés is inkább fektetés után volt, amíg mondjuk én főztem, a férjem kiteregetett, vagy fordítva.

Igaz, nálunk szigorúan 8-kor villanyoltás volt mindig is, szerintem egy korán kelő, ovis/bölcsis gyereknek nem elég, ha 10-kor fekszik le, az enyémnek legalább is kellett ennyi, hogy kipihent legyen. Most 9 éves, és idén, ebben a tanévben lett kitolva a lefekvés este 9 órára hétköznap.

De ha 10-ig ébren van, akkor van 6 órátok otthon, együtt. Apuka mikor ér haza? Végezzétek felváltva az otthoni munkát, és máris mindenkinek lesz ideje a gyerekkel is lenni.

2016. okt. 26. 14:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!