Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Akinek bölcsis/ovis a gyermek...

Akinek bölcsis/ovis a gyermek és dolgozik napközben, mikor oldja meg a házimunkát?

Figyelt kérdés
Kisfiam 2 éves múlt júliusban, bölcsibe jár. Én szeptember közepétől visszajöttem dolgozni. Négy után érek haza, kb. 1-másfél órát házimunkával töltök, amibe őt is igyekszem belevonni, ha éppen vevő rá. Lelkifurdalásom van, hogy nem vele játszom (többnyire csak arra van igénye, hogy üljek a szőnyegen és figyeljem), de a házimunkát is el kell végezni valamikor. Nem opció, hogy azután csináljak vmit, hogy ő elaludt, mert 10-nél előbb nem alszik el, sokszor együtt dőlünk ki. 5-től, fél 6-tól elalvásig teljesen az övé vagyok, de abban az egy-másfél órában tényleg muszáj vmit tenni-venni.
2016. okt. 26. 13:30
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
70%

Ez a másik kérdésre kontra, ahol azt kérdezik, hogy mennyit játszik az ember a gyerekkel?

Amíg otthon voltam, egész nap. Neki játék volt a mosás is, vagy a mondókázás mosogatás közben (míg kaja után még egy negyedórát az etetőszékben "kellett" ülnie). Ennél több házimunkát pedig nem csináltam az ébrenléti idejében. A maradékot hétvégén vagy ha az apja hazajött. De akkor meg ő játszott vele.

2016. okt. 26. 14:13
 12/34 A kérdező kommentje:

A kérdésem lényege továbbra is az, hogy mindenki végez házimunkát a gyerek mellett, mert kizárt, hogy csak játékból (játékkal való játékból) álljon a nap.

Ítélkezést meg nem kértem arra vonatkozóan hogy a gyerekem mikor alszik el, az apja mikor ér haza és segít-e és hogy másfél óra alatt mekkora házat lehet kitakarítani. :)

2016. okt. 26. 14:18
 13/34 anonim ***** válasza:
71%

Hát ha erre vagy kíváncsi, sokszor van olyan, hogy SEMMI házimunkát nem végzek a gyerek mellett, hanem csak vele vagyok. S nem azért, mert annyira nyűgös, hogy nem engedi. Nem is azért, mert a bejárónő megcsinálja. Hanem mert nem halunk bele, ha felgyűlik pár tányér a mosogatóban, vagy nem megy aznap a mosógép.

(De nem csak a játékkal való játék a játék.)

2016. okt. 26. 14:22
 14/34 A kérdező kommentje:
Ó remek, tehát szaranya lettem, mert szeretem a rendet.
2016. okt. 26. 14:26
 15/34 anonim ***** válasza:
62%

Persze, hogy végzek házimunkát a gyerek mellett. Meg apuka is.

Hétköznap csak a szokásos napi dolgok mennek max: mosogatás / mosás, porszívózás.

A gyereknek egyedül is tudnia kell játszani!

Napi 1, másfél óra házimunka az durva :O Pedig nálunk kutyus is van és nem is kicsi a ház/udvar.

2016. okt. 26. 14:33
 16/34 anonim ***** válasza:
41%

Én írtam,hogy van,hogy két napot nem dolgozom,van,hogy 3-at egymás után.

Nem, nem játszom egész nap a gyerekkel. Amikor még tényleg itthon voltam, akkor sem. És nem csak azért, mert egy alap rendet, tisztaságot szeretek a családom körül, hanem mert nem akartam olyan gyereket nevelni, aki 20 percet nem tud egyedül játszani. Tanultam a barátnőm példájából, az ő fia 4 évesen 10 percet nem volt egy egyedül. Meg lehet találni a középutat a "letojom a gyereket és az egész nap mellett ülök" dolog között.

2016. okt. 26. 14:33
 17/34 anonim ***** válasza:
58%

Ezt ki mondta?

Inkább te ítéled el azt, aki máshogy gondolja. Azokat, akiknek a gyerekkel való foglalkozás sokkal előrébb van és a házimunka huszadrangú.

Egyébként én is szeretem a rendet, de a gyerekkel lenni sokkal jobb és nem azért vagyok gyeden, hogy házitündér legyek.

(És felkelt, megyek.)

2016. okt. 26. 14:35
 18/34 A kérdező kommentje:

Pont ezért írtam, hogy a nagyszülők könnyebbséget is jelentenek, meg nem is. Ugyanis míg én önálló játékra nevelném a fiam, addig anyukám folyton a sarkában van.

Az egy-másfél órával lehet, hogy túloztam, mikor mennyi ideig tart a dolog. Egy alapvető rendet és tisztaságot szeretek magam körül, de ez közel sem az elvágólagos rendet jelenti. Hanem mondjuk csak azt, hogy fel van partvisozva és elvan rámolva, ki van pakolva a mosogatógép. Amit ugye fél 8-tól negyed 5-ig nem tudok megcsinálni, mivel nem vagyok otthon....

2016. okt. 26. 14:38
 19/34 anonim ***** válasza:
100%

De jó, hogy nem úgy élek, hogy a levegővételért is lelkiismeretfutdalásom legyen. Élünk, ahogy jól esik, fel tudja mérni mindenki, hogy az ő családja boldog-e úgy, ahogy. Most kezdte az ovit a fiunk, így néz ki egy hétköznap esténk:

5-re érek a szüleimhez (ők hozák el az oviból a fiunk délben).

Hazaérünk 5 perc alatt, átöltözöm, befűtök, közben a fiunk futkozik az udvaron, hord be fát a kazánhoz, segít rakni rá, kihamuzni stb.

Fél hat körül bemegyünk, összeszedjük a mosogatnivalót (vacsora és reggeli után nem mosogatok, sőt még az asztalról sem szedem le reggel az edényt, ennyire trehány vagyok). 10 perc alatt ezzel végzünk.

Ezután felporszívózok, ha kell akkor felmosunk (ő engedi a vizet és keresi meg a felmosót, amit valahova mindig eldugok).

Ezután mindig más van. Ha van leszedni való ruha, akkor leszedjük, ha kell mosni valamit, akkor bepakoljuk a gépet.

Közben hazaér a férjem, ha mégsem, akkor egyszer még kimegyek rakni a tűzre. Aztan 6-8 között játszunk és vacsorázunk. Ezután fürdik, kicsi játék és lefektetem. Megvárom, amíg elalszik (vagy férjem altatja, felesben csináljuk) és utána férjemmel vagyunk kettesben, nem dolgozunk semmit már. Főznöm nem kell, mert még nincs kész a konyhánk, de ha készen is lesz, akkor sem fogok minden nap főzni, úgysem itthon ebédelünk. Hétvégén valamivel több mindent csinálunk, de több a kinti munka mint a benti, akkor meg fiunk ott játszik körülöttünk. Két hete pl azokat a gyűlölt katicákat irtotta. 😀

2016. okt. 26. 14:39
 20/34 A kérdező kommentje:

Kedves 19-es. Tehat hazimunkazol a fiad mellett (fiaddal) es emiatt nem erzed magad szarul, es nem szol meg senki h miert nem kirakozol inkabb.

Koszonom a valaszod! :*

2016. okt. 26. 14:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!